Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 32

• 27 677
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Аз свързвам това име с пилешки жулиени, та и с Е да беше, все тая за мен. Simple Smile Дори класическото Юлиан щеше да е много по-добре, ама нали не е оригинално и модерно...
А Фанита можеше да е просто Ния. Simple Smile
Сетих се за Анселита - участничка в риалити. Знам, че в Испания това окончание се ползва като галено, но за пределите на БГ ми е странно.
Познавам и една Росита.

# 376
  • Sofia
Паунита,около 45год

# 377
На една приятелка майка ѝ се казва Фани. Винаги ми е било странно. Сега трябва да е над 65 жената.

# 378
Имам колежка, която носи фамилията Господинова.
Посетителите в нашия офис се обръщат официално към нея с г-жа Господинова.

# 379
Имам колежка, която носи фамилията Господинова.
Посетителите в нашия офис се обръщат официално към нея с г-жа Господинова.
То има имена Господин и Господинка и са били доста често срещани в миналото.

# 380
То има имена Господин и Господинка и са били доста често срещани в миналото.

Това за мен продължава да е може би най-странното и неразбираемо българско име. Дори Пешкир на дядо Пешо и дядо Киро има някаква перверзна логика.

Скрит текст:
Имам позната с 2ро и 3то име Господинова и едвам се реши да си смени фамилията, въпреки, че пак едното ѝ име остава същото като фамилията.

# 381
И аз познавам една Господинка - нежна, фина жена. Намират го за странно и неприятно, въпреки че мисля произлиза от Господен/Господ. Ужасно неподходящо име за дама.

# 382
  • София
Наистина звучи странно за жена. Иначе имахме съсед Господин, Дичо му викаха. Ако идва от Господ, някак по-приемливо ми се вижда. Въпреки че пак е...

# 383
  • София
Направо недоумявам… Ражда ти се бебенце и решаваш да му сложиш колоритното име Господин 😃

# 384
Направо недоумявам… Ражда ти се бебенце и решаваш да му сложиш колоритното име Господин 😃

…..за един ден, а всъщност име за цял живот.

# 385
По въпроса с Господин се сещам, че бях гледала в един американски филм как една африканка по време на робството беше кръстила сина си Sir, че всеки да се обръща уважително и с господин към него.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 12:09 от Threemafan

# 386
  • София
Господин и на мен ми е много странно.
От женските имена Параскева също винаги ми е било странно.

# 387
Сетих се за едни познати, семейство.
Парашкев / Пъшо/ и жена му Пауна / Пуна/.

# 388
Господин е често срещано име в Старозагорско. Съкратено на Господиновците им викат Динко.
А относно това, коя майка ще си кръсти детето Господин - това става под въздействието на свекъри и свекърви.
Имам позната с дете Чакър- на свекъра.😞

# 389
И аз имах един познат Господин - Динко. Ония, дето "баща ми (Енчо) не ме е гледал за една буква) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт