Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 47 046
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Не са прехвърлени още, следя ги

# 91
  • СОФИЯ
От новини, сайта на ИСОДЗ

Обявяват се допълнителни 1891 свободни места за самостоятелните детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата - 23.08.2021

"Днес Столична община обявява 1891 допълнителни свободни места в самостоятелните детски ясли, детски градини и подготвителните групи в училищата, за които родителите имат възможност да подадат кандидатура за своите деца."

Това съобщи заместник-кметът на София по образование и култура Мирослав Боршош.

Допълнителните свободни места са обявени за кандидатстване по общ ред на база на незаетите места, предназначени за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания, на основание § 8 от Преходните и заключителни разпоредби на Наредбата за прием на деца в общинските самостоятелни детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община.

Всички свободни места са видими в профилите на съответните детски заведения и училища.

За децата със специални образователни потребности и хронични заболявания са предвидени и оставени 637 свободни места в детските градини и подготвителните групи към училищата във всички райони на Столична община.

Класирането ще е на 28.08.2021 г.

Родителите имат възможност да направят своите кандидатури до 18 часа на 27.08.2021 г. по електронен път чрез Информационна система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата https://kg.sofia.bg/#/home.

В момента в София се изграждат 12 нови сгради на детски градини. Строителството на 7 от тях трябва да приключи през октомври.

# 92
Здравейте,един въпрос за кампанията догодина,че тази нямане шанс. Ако таткото е с постоянен в един квартал, а аз съм с настоящ адрес в друг,мога ли да избера за кой квартал ще ползвам двете точки?

# 93
  • София
Здравейте мами,
имам едно питане към момента има 16 деца с 13т. като нас, а местата които се прехвърлиха от СОП и ХЗ са 7.
Когато децата са с еднакъв брой точки как се процедира?

# 94
  • СОФИЯ
Тегли се случаен номер = томбола. Пише в наредбата.

# 95
  • Sofia
Привет, имам въпрос. Детето ми посещава ясла, но в село, съседно до нашето. Тази година имаше места в нашето ( Лозен) и го приеха. Записали сме го, но аз съм в дилема дали да го местим. Има ли как да се откажа от новата градина и да остане да посещава старата?

# 96
  • София
Привет, имам въпрос. Детето ми посещава ясла, но в село, съседно до нашето. Тази година имаше места в нашето ( Лозен) и го приеха. Записали сме го, но аз съм в дилема дали да го местим. Има ли как да се откажа от новата градина и да остане да посещава старата?

Ако си го отписала от старата не мисля, че е възможно.

# 97
  • Sofia
Не съм. Той и в момента ходи там.

Ако си го отписала от старата не мисля, че е възможно.

# 98
  • София
Ами значи го отпиши от новата и нека си ходи в старата.

# 99
  • Sofia
Дано да мога. Единствено съм подала декларация, че ще посещава до 10.09 включително, за да може по-рано да дадат мястото на друг. Директорката каза, че ще може да освободи мястото в системата най-рано ден след това, демек на 11.09

# 100
  • София
Дано да мога. Единствено съм подала декларация, че ще посещава до 10.09 включително, за да може по-рано да дадат мястото на друг. Директорката каза, че ще може да освободи мястото в системата най-рано ден след това, демек на 11.09

Оооо в такъв случай звънни и на нея преди да го отпишеш от новото място, че да не увиснете съвсем.

# 101
Здравейте ,искам да попитам понеже сме приети от Септември месец за детска градина ,но на 02.09 ще пътуваме на море и ще се върнем на 11.09 , дали ще има проблем . Понеже знам ,че от 15 септември започват ,мога ли по-късно да я пусна , благодаря

# 102
  • София
Това нещо се уточнява с градината. Те все пак трябва да знаят със сигурност от коя дата си пускате детето.
И с двете ми деца са ме питали на родителските срещи преди началото на годината от коя дата ще ги пусна.
Като гледам как се развиват нещата по-късно от 15ти изобщо няма да има къде да я пуснете, до тогава ще са затворили и градините. Нашата директорка още юли месец на родителската ни каза, че са ги предупредил, че много вероятно няма да започнат присъствено учебната година. Sad

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 22:49 от ~Лорелай~

# 103
Здравейте ,искам да попитам понеже сме приети от Септември месец за детска градина ,но на 02.09 ще пътуваме на море и ще се върнем на 11.09 , дали ще има проблем . Понеже знам ,че от 15 септември започват ,мога ли по-късно да я пусна , благодаря

За градинските групи отлагането на постъпването може да е до 30 дни, а за яслените - 60 дни. Тези дни се броят от началото на учебната година, т.е. от 15 септември.

# 104
  • Beyond the stars
Това нещо се уточнява с градината. Те все пак трябва да знаят със сигурност от коя дата си пускате детето.
И с двете ми деца са ме питали на родителските срещи преди началото на годината от коя дата ще ги пусна.
Като гледам как се развиват нещата по-късно от 15ти изобщо няма да има къде да я пуснете, до тогава ще са затворили и градините. Нашата директорка още юли месец на родителската ни каза, че са ги предупредил, че много вероятно няма да започнат присъствено учебната година. Sad

Официалната позиция е ,че последни ще затварят и първи ще отварят, пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт