Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 46 959
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
Не е точно така. Сам трябва да посочиш адреса, който ще използваш за класирането. Иначе се въвеждат адресите, но после трябва много добре да се следи...

# 421
  • София
Не е точно така. Сам трябва да посочиш адреса, който ще използваш за класирането. Иначе се въвеждат адресите, но после трябва много добре да се следи...
По новата наредба за прием, която Столичният общински съвет би трябвало да разгледа и приеме на заседанието си днес и по която предстои да се провежда приемът на първокласниците през настоящата година, е разписано следното:  "Чл. 11. За разпределянето в групите се взема посоченият в семейния профил адрес, който е по-благоприятен за детето." Никъде не се предвижда ангажимент на родителя да посочва по-благоприятен адрес, нито има възможност това да се направи в предвидения в наредбата образец на хартиеното заявление за кандидатстване чрез някаква отметка или изявление на родителя кой от адресите да се ползва. Т.е. според този член системата ще определя кой е по-благоприятният адрес и няма да е нужно родителят да избира кой адрес да се ползва. Ще стане ясно април месец как на практика ще са реализирани нещата на техническо ниво при електронното кандидатстване за тази година.

Дописвам: Новата наредба за прием на първокласници в софийските училища е приета на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 18:45 от *Lorena*

# 422
  • Sofia
"Чл. 11. За разпределянето в групите се взема посоченият в семейния профил адрес, който е по-благоприятен за детето." Никъде не се предвижда ангажимент на родителя да въвежда по-благоприятен адрес, нито има възможност това да се направи в предвидения в наредбата образец на хартиеното заявление за кандидатстване чрез някаква отметка или изявление на родителя кой от адресите да се ползва. Т.е. според този член системата ще определя кой е по-благоприятният адрес и няма да е нужно родителят да избира кой адрес да се ползва.
Всъщност като влезеш в профила, попълваш и двата адреса (постоянен и настоящ). По този начин посочваш адресите, които ще бъдат ползвани за класирането. След това се правят кандидатури за различни училища.

После в зависимост в кое училище кандидатстваш се взима адресът, който се намира в прилежащия район на желаното училище.

# 423
  • София
Моят въпрос е следният: детето ми е набор 2019, прието в ОДЗ, яслена група.Сега обмисляме кандидатстване в 1 градинска група в друга градина.

Въпросът ми е - яслата от ОДЗ дава ли допълнителна точка за класирането или се отнася само за самостоятелните ясли?

# 424
  • Sofia
Само самостоятелните ясли дават точка.

# 425
  • София
Въпросът ми е - яслата от ОДЗ дава ли допълнителна точка за класирането или се отнася само за самостоятелните ясли?

ОК 5  Дете, което посещава/е посещавало общинска самостоятелна детска ясла или частна детска ясла, регистрирана от СРЗИ на територията на Столична община най-малко 6 месеца от последните 12 месеца преди датата на класиране - 1 т.

# 426
Здравейте, искам да попитам следното. Дъщеря ми в момента е 3-та група в детска градина и 2023г. ще бъде в първи клас. С второто ми дете ще кандидатстваме пак 2023г. за ясла. Ако малкото дете е прието да тръгне септември 2023г. в яслата към градината на каката, но същевременно каката септември тръгва на училище, ще имаме ли допълнителна точка към момента на кандидатстване, ако правилата са като тази година?

# 427
  • София
Здравейте, искам да попитам следното. Дъщеря ми в момента е 3-та група в детска градина и 2023г. ще бъде в първи клас. С второто ми дете ще кандидатстваме пак 2023г. за ясла. Ако малкото дете е прието да тръгне септември 2023г. в яслата към градината на каката, но същевременно каката септември тръгва на училище, ще имаме ли допълнителна точка към момента на кандидатстване, ако правилата са като тази година?

ОК 6  Брат/сестра, посещаващи самостоятелната детска ясла/детската градина/ училището, когато двете деца едновременно ще посещават съответната самостоятелна детска ясла/детска градина/училище - 1 т.

# 428
Забравена парола за родител еу. Градината казаха че не могат да помогнат. Идеи?

# 429
ЕГН на детето.

# 430
Опитах, не става.
ЕГН на детето.

# 431
  • София
"Партньори" ги поддържат.
Нямам фейс, потърсете ги там евентуално.

# 432
  • София
Колко години трябва да е разликата между братя/сестри в едно училище, за да имам точка?

# 433
  • София
Здравейте!
Синът ми е роден в началото на набор 2021, с 14 точки е за първа яслена група защото брат му посещава същата детска градина. Сега най-вероятно ще бъде приет, но аз имам желание след това да му сменя набора и да кандидатства директно за втора яслена група. Имате ли идея дали това е възможно?
Един вид ние така или иначе ще имаме място в яслата, просто да е за втора, а не са първа яслена група.

# 434
Личното ми проучване сочи, че почти няма как да стане. С деца от други набори запълват групите, само ако от текущия набор няма никакви желаещи. Аз имам дете, родено началото на 2020. Досега не е ходила на ясла. Исках да ходи направо на градина, защото има навици за гърне, хранене и е самостоятелна за почти всичко (освен обличане). Обаче явно няма как Sad

Общи условия

Активация на акаунт