Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 46 986
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
Мама Сання, това за социалните в Младост1 е прекрасна новина, но едва ли скоро ще заработи по предназначение, за съжаление.  Местата пак изглеждат плачевно...

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 13:32 от ednausmivka

# 481
  • СОФИЯ
ДГ в Младост първо ще я ремонтират, т.е. няма да е скоро. Точно сега ми се обади една от активните майки от последните протести. Говорила е със СО, още не са избрали изпълнител или първият се бил отказал, нещо такова.
Точката за ясла. Да, могат да изм. и доп. отново, но все пак първо ще се обсъжда на РГ.

Ако някой се оплаква от обратна връзка на ИСОДЗ - Антонина Кенова и "екипът й" отговарят там на въпроси свързани с ДГ и училищата. Интересно дали е назначена или граждански договор? Иначе няма основание представител на НПО да върши тази работа. Останалите които отговарят са служители на СО. Ние простосмъртните нали не сме допускани до ФБ групите й. Може ли някой с достъп да сподели дали се е похвалила с този успех в ежедневната борба там на последователите си Simple Smile

# 482
  • София
Здравейте, търся мнения за тези детски градини, всяка информация би ми била полезна.
ДГ 67 Чучулига
ДГ 8 Проф. д-р Елка Петрова

Благодаря!
Дъщеря ми завърши преди три години ДГ 8. Ние бяхме доволни. Преподавателите, с които сме имали досег ние винаги са бики мили и отзивчиви. Директорката е млада и амбициозна. Базата е добра. Градината все пак е към Софийския университет и няма как да не е на ниво. Има доста странични занимания и дейности, които се харесват на децата, дъщеря ми харесваше много храната в градината.

Моят син също е в 8 ДГ и сме безкрайно доволни.
Бихте ли споделили про кои госпожи е била дъщеря Ви? Питам защото и малкия сега кандидатства и ще се радвам на отзиви.

# 483
Здравейте, новата заповед, която казва, че децата трябва утре задължително да бъдат пуснати на ясла/градина, иначе ще си загубят мястото за кой важи?
Моята дъщеря миналия месец е посещавала, сега отсъства поради болест. Можем ли да извиним тези отсъствия с медицинска бележка?
Аз не разбирам много какво искат да кажат, може би имат впредвид децата, които не са постъпили до сега. Някой има ли представа? Притесних се да не си изгуби мястото малката.

# 484
  • София
Това е за деца, които не са посещавали заради извънредното положение. Щом детето е болно няма проблем и няма да си загуби мястото.

# 485
  • Sofia
Имат предвид децата, които не са посещавали ДГ по желание на родителите, заради епидемиологичната обстановка.

# 486
Благодаря, и аз така помислих, ама да съм сигурна попитах. С мъжа ми се приготвихме да я водим недоизлекувана утре, успокоихте ме.

# 487
Здравейте, понеже "официално" виси на вратата на детската, че от този месец не се плаща такса, аз имам въпрос за това какви са последиците от отсъствията?

Имам формат на молба, на която пише, че детето може да отсъства по домашни причини в периода 15.9 - 31.5 по 30 дни за 1+2ра група и по 10 дни за 3+4та (подготвителните). Предполагам, че от 1.6 до 15.9 понеже е лято и може да отсъства колкото иска без това да се включва в отсъствията. Така ли е или дори за летните месеци трябва да подавам официална молба, че ще отсъства по семейни причини и се броят отсъствията?

Питах приятелки, те ми обясниха, че преди като са се плащали градините, а детето отсъства без бележка за "домашни причини" или от лекар, единствената последица била, че трябва да си платят няколкото лева повече за дните, в които детето не е ходило. Сега обаче като са безплатни градините какво се случва, когато изхаби тези 10 дни? Изключват детето от градина? Плащам глоба?

(Знам, знам, че може с бележка от лекар, но честно казано да ходя да се моля и мазня на личната му без да е болен не ми се нрави, ако не се налага наистина)

Може ли някой да ми даде линк към актуалната наредба, не знам с какво име да я търся, само на новини попадам без да казват как се казва точно наредбата.

# 488
  • София
А защо не се свържете с директора на градината и да попитате как ще е регламентирано.

# 489
  • Sofia
Имам формат на молба, на която пише, че детето може да отсъства по домашни причини в периода 15.9 - 31.5 по 30 дни за 1+2ра група и по 10 дни за 3+4та (подготвителните). Предполагам, че от 1.6 до 15.9 понеже е лято и може да отсъства колкото иска без това да се включва в отсъствията. Така ли е или дори за летните месеци трябва да подавам официална молба, че ще отсъства по семейни причини и се броят отсъствията?
Тези дни (30/10) са само за учебната година. През лятото детето може да отсъства колкото искате. Само трябва да заявите предварително кои дни/месеци ще ходи и кои ще отсъства.

# 490
  • София
Ако има дете започнало градина септември, ходило и октомври, но после не е ходило, заради обстановката, сега трябва ли задължително да тръгне на градина, за да не си загуби мястото?

# 491
  • Sofia
... не е ходило, заради обстановката, сега трябва ли задължително да тръгне на градина, за да не си загуби мястото?
Да, ако не е ходило заради епидемиологичната обстановка, трябва да се върне в ДГ.

# 492
Ерин, имаш право да си пуснеш и дните по домашни причини (30 за I и II група и 10 за III и IV).

# 493
  • София
Т.е сега от 1.4 могат да се използват тези дни - за домашните причини без проблем?

# 494
В нашата градина няма проблем, не би трябвало да има като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт