Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 47 425
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
Мами, дъщеря ми не е приета на първо класиране, това означава ли, че автоматично е записана за второ или трябва да я записвамв отново и да редим желания? И някой знае ли кога е това второ класиране?

# 691
А аз искам да попитам, приети сме по 1во желание, ако хипотетично не се запишем и участва е за второ класиране каква ще е санкцията?

# 692
  • София
А аз искам да попитам, приети сме по 1во желание, ако хипотетично не се запишем и участва е за второ класиране каква ще е санкцията?
Ако отидете на място в градината и подадете писмен отказ от записване, няма да имате санкции - ще участвате във второ класиране с пълен брой точки. Санкцията мисля, че е -1 точка и невъзможност за кандидатстване в същото заведение в рамките на учебната година (не съм сигурна за срока, но го има описано някъде в ИСОДЗ).

# 693
  • СОФИЯ
Има го в наредбата. А датите на всички класирания са в календара, ИСОДЗ.

# 694
Ако сме приети сега по второ желание с 12 т. (почасова градина) и запиша детето, за следващите класирания ще може ли да участва за първо желание с пълните 13 т. или не?

# 695
Нов виц:

2008 - неприети   5000+ => новина: Фандъкова подава оставка
2022 - неприети 10000+ => новина: Родители искат оставката на Фандъкова
2036 - неприети 20000+ => новина: Фандъкова неможе да се пенсионира, защото няма компетентен заместник

Не на шега ситуацията миналата година бе сходна:

https://www.segabg.com/category-education/roditeli-iskat-ostavka … dostiga-gradinite

И така отново няма места в градини и ясли в София. Помощи за родители на деца под 3г. няма. Майките на тези деца немогат да се върнат на работа, защото няма кой да ги гледа или ще работят за издръжката на бавачката/персонала. В същото време от 2005 до сега всяко средностатистическо семейство от средната класа в София е платило над 100'000К лева/евро на държавата.. Хвърлят се ПиАр статии за някакви милиони, строителство и ремонт на градини, а на практика от близо 20 години е едно голямо нищо. Слушаме само оправдания как опозицията и пречи на Фандъкова и т.н. небивалици.

Не ви ли писна?!?

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 09:08 от Пух

# 696
  • Sofia
Ние ще кандидатстваме догодина с малката ми дъщеря за първа яслена група.
Реших да хвърля едно око на страницата на нашата ясла. Ние ще сме с 13т по общи критерии (ако няма промяна в наредбата).
Имаше обявени 13 свободни места и... около 60 деца с 13 точки, които отиват на жребий! Някакъв абсурд!

Аз не виждам никаква промяна в ситуацията. Преди 8 години, когато кандидатствах със сина ми за ясла положението беше същото.
Наистина е срамно да няма никакво подобрение. Говоря специално за яслените групи. При градинските се усеща по-малко недостига.

# 697
  • София
Мами, дъщеря ми не е приета на първо класиране, това означава ли, че автоматично е записана за второ или трябва да я записвамв отново и да редим желания?
Продължава да участва без да е необходимо да потвърждавате.

Ако сме приети сега по второ желание с 12 т. (почасова градина) и запиша детето, за следващите класирания ще може ли да участва за първо желание с пълните 13 т. или не?
Няколко страници назад има отговор на същия въпрос.

# 698
Коста позната в момента има жена, която ѝ гледа детето по европейска програма. Детето ѝ е прието на ДГ и мислех да се възползвам от същата жена и да подам документи за програмата. Оказа се, че е спряна, въпреки че пише, че е до 2023.
Имате ли представа защо е спряна. В този ужас сега би била добра алтернатива.

# 699
  • Пловдив / София
Голямото дете беше прието на предпоследното междинно класиране в средата на февруари и имах мейл, иначе никога нямаше да разбера.

Права сте. На междинните мейли изпращаха само на приетите. На майските изпращат на всички.

Мами, дъщеря ми не е приета на първо класиране, това означава ли, че автоматично е записана за второ или трябва да я записвамв отново и да редим желания? И някой знае ли кога е това второ класиране?

Участва си, както са ви отговорили. Но следетете свободните места, ако е нужно да разместите желанията.

# 700
Трябваше днес да сме на протест пред народното събрание, а не да разчитаме на лотарии и подаяния.

# 701
  • София
Здравейте, виждам, че се коментират практични теми по текущи класирания и записвания, моят въпрос вероятно е коментиран, но не можах да открия отговора: ясно ли е вече дали официално е отпаднала точката от самостоятелна ясла при кандидатстване за градина за набор 2020?

# 702
  • СОФИЯ
Коментирано е на стр. 40 и 41.

# 703
  • София
Мерси, прочетох го, но нещо не получих еднозначен отговор, може би няма еднозначен такъв Simple Smile

# 704
  • СОФИЯ
Когато качат проекта за изм. и доп. на наредбата ще се види дали отново предлагат този текст в ПЗР.

Общи условия

Активация на акаунт