Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 740
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 050
И моят няма да е с пълен брой на първи модул. Слагам го в графа прилични знания Grinning
За втори модул е много доволен от себе си. Писал чернова, ходил до тоалетната и после спокойно я преписал на беловата. Не смея да си помисля какъв ще е резултата Simple Smile
Само да ви кажа, че не е гений. Така че спокойно, не всички в темата ще са с 2×100

# 1 051
Пренавивате се хора, изчакайте резултатите. Моето дете има две грешки на теста, от тезата е доволна, но ще видим колко точки ще вземе. Едно е сигурно - няма да са сто. И деветдесет не знам ще има ли. А за преразказа каза -средна работа, малко труден за неутрелан разказвач и се сторил. Ще бъдат отсяти децата и всеки ще си влезе, за където се е преборил. Като ви чета - децата ви без или с по една грешка, вие сте настръхнали. Радвайте се.
И да дам два примера с предишната ми кандидат гимназистка. Пак БЕЛ, направила почти всичко - накрая се оказа, че е объркала времето на преразказа. Това обаче се оказа късмет, защото вместо в най-най- голямата работа училище, влезе в друго подобно, което се оказа невероятен избор, но “за да не похабим бал”, ако не и бяха отрязали 15 точки, нямаше да е в него. Та… никога не знаете кое ще е най-доброто и как ще се наредят нещата. Другото пък - тя, въпреки че е математик, категорично каза смг - не, дори не я писа в желанията. Сипете си по едно и се наспете..

# 1 052
  • София
Харесвам Захари Карабашлиев и също не разбирам този гняв към него в случая, лично аз съм за повече съвременни автори и произведения и приветствам решението на МОН да има такива и занапред. Конкретно за преразказ е много по-лесно за децата дори, в сравнение с разкази с архаични думи или непонятни времена за тях като соц. времето /пример - разказът Чорапите от Дончо Цончев, който им бяха давали за преразказ в школата/. Не обсъждам стойността на творбите дори, а кое е по-лесно и разбираемо за децата.
Според детето ми разказа е бил хубав и съвсем ясен за тях, дори се учуди защо да не могат да го разберат 13-14 годишни. За съжаление е объркала времето - писала е в минало, убедена беше, че от неутрален разказвач се пише в минало /а не е, да не е написала доста, просто явно е изключила в момента, даже започнала в сегашно историческо и после се поправила/, но каквото - такова.
Сега виждам поста над моя - ще се надявам на такъв късмет - всъщност, за всяко дете си има отредено училище, дори и в началото да не го приеме като неговото.

# 1 053
Разочарована съм от толкова лесна първа част. Като гледам резултатите на децата в класа на сина ми, изравниха много знаещите със средното ниво. И това е демотивиращо. Моят е сгрешил задачата с картинката и още една. Специално за 16 задача смятам, че не е коректна и май доста деца са я сгрешили. Не може ли да искаме МОН да одобрят и алтернативен отговор?

# 1 054
  • на пистата

# 1 055
Пиза, представям си какво ти е!!! Ужас!
Моят се прибра, хвърли си нещата и излезе с приятелите си. Още го няма, но ме уведоми по вайбър, че си е проверил отговорите и има две грешки на тестовата част за общо 4 точки. Едната е на еднородните части. Той също ги видял четири. Това със сигурност е минус 2 точки, няма как да дадат точка за познатите две. Питах го как са с точките приятелите му. Каза, че са около петдесет и нещо
Много хубав текст четене с разбиране според мен

# 1 056
  • Ланкър, планините Овнерог
Е, аз се моля на лесна математика. Да върже приличен бал. Не се борим за топ гимназия, но пак се иска бал за тан, където иска.

# 1 057
И при моето не очаквам 100точки. От тестовата част със сигурност е объркала една задача. На въпросната 16та преписала част от текста, решила, че трябва да посочи кое е. Има и гребло, и името на лодката, но като част от текст, а не като отделни елементи. За преразказа пропуснала частта за кмета и лотарията, после се сетила, че не го е писала като си излязла. Иначе от квестори и организация нямаме оплаквания. Били 8 деца, но половината без найлонови торбички. На тях им казали да си оставят нещата на последните чинове, не до тях.

# 1 058
  • гр.Варна
По математика какви ка вариантите за 22 задача? Път, сплави, работа, пълнене на басейн. Друго?

# 1 059
  • на пистата
На въпросната 16та преписала част от текста, решила, че трябва да посочи кое е. Има и гребло, и името на лодката, но като част от текст, а не като отделни елементи. .
И моето дете е приписало част от текста като е написало Неверест и гребла.Дали ще им ги зачетат като правилни,не знам.

# 1 060
Това с добавящ текст  със звезда приема ли се
Някой който е проверяващ ,да сподели моля

# 1 061
  • Варна
Дами, почнах да чета, ама не дочаках края. Ще дочитам после последните 10 страници. Моят син си проверил първи модул. Уж му е верен. За грешките не помни всички, които е дал. Предполага, че или са му верни , или 1-2 не е открил. Намерил бил 14, но дали тези, които са не знае. На тезата очаква 3-6 точки. Уж писал верни неща: Немили-недраги, трудният живот на хъшовете и т.н. За преразказа се надява да има 25 точки поне или общо грубо 85 точки или повече. За петък се надява на повече точки, защото осъзнава, че се утрояват и -5 точки стават -15 в бала. Тази вечер сме на пица и глазирани пилешки крилца от Амичи. Вече изпитът е полят даже и от него с малко биричка Крадецът на ябълки.
Лека вечер ви желая!

# 1 062
  • София
На въпросната 16та преписала част от текста, решила, че трябва да посочи кое е. Има и гребло, и името на лодката, но като част от текст, а не като отделни елементи. .
И моето дете е приписало част от текста като е написало Неверест и гребла.Дали ще им ги зачетат като правилни,не знам.
Дъщеря ми е написала "двете гребла" и "лодката Неверест", чудя се дали ще го зачетат. Тази задача с изображението е доста странна, за изпит по БЕЛ, чудя се какъв точно е смисъла ѝ.

# 1 063
Някой питаше дали миналата година изпита е бил по труден от сегашния и трябва ли тази година да се очакват по-високи реултати? И едва ли не как бал 450 няма да е достачъчен за топ училищата...
Мисля, че всеки, който се занимава с подготовката на децата и е проследявал тестовете - може да прецени, че миналата година теста и преразказа бяха по лесни затова имаше по високи резултати. Въпреки, че децата казват, че имат по 1-2 грешки за съжаление в 80% от случаите не е точно така оказва, се че са повече. Тук не става въпрос , че децата лъжат или си измислят просто от превъзбуда са склонни да не разсъждават реално и можеби  под нашия натиск са склонни да дават нереални отговори.   За мен е релавантно мнение на специалистите, които проверяват работите. Без да претендирам за меродавно мнение, но се допитах до учител, който от 5 години проверява резултати на матури по БЕЛ и според нея тази година тестът и преразказът са с много подводни камъни особено вторият. Според нея резултатите със сигурност няма да бъдат по добри от миналогодишните по БЕЛ.
Освен това някои слагат каруцата пред коня. 440 - 450 бал хич не е нисък. Не забравяйте, че математиката не е минала. А повечето знаем, че едни са силни по БЕЛ други по Математика така, че едва ли резултатите на повечето деца ще са сходни например по 90 т и на двете. Това е много рядко затова и се отличават тези деца и от там се сформира високият бал за елитните у-ща. Ще дам пример миналата година на една моя колежка синът и имаше по  Бел - 97 т Математика 64 т - виждате разликата. Така, че има време за сметки, но имайте едно на ум като ви казват по 1-2 грешки...

# 1 064
  • София
Безглаголни изречения, обърнат словоред, характерен за преводите от английски и за хора работили дълго с английски (част от студентите така си пишат ДР, после ми обясняват - ама аз летя основно в Англия и си ми звучи добре) - това не е литературен похват, за мен това е липса на такъв. Този стил на писане показва неуважение към езика (за да не кажа непознаване, но пък става все по-популярен и използван, защо ли???)

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 21:10 от magi_sveta

Общи условия

Активация на акаунт