Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 97 045
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Моичкият е доволен,
сподели че зависи дали добре е описал последната задача.
Естествено няма да е само това, но за сега толкова.

# 1 531
на 23б ми каза отг. 6

# 1 532
Здравейте, моля попитайте децата дали квесторите са им обяснили къде да пишат на листа за зад,21, 22 и 23. При условието на зад. е имало чертички, които са описвали мислени полета надолу  и според някои квестори е трябвало да се пише само по средата на листа ( така щяло да се сканира) и ако си писал отстрани в полето не се зачитало... Но отзад на листа нямало такива, т.е. можело да се пише на цялата страница....При вас имало ли е такова нещо?

# 1 533
  • Plovdiv, Bulgaria
Синът ми е отделил доста време на тортите, за втората не каза нищо, а третата не успял да препише цялата на беловата. Първи модул му се видял лесен.
По време на втори модул хвърлили през прозореца яйце в стаята, настанало суматоха, дошли директор, зам. директор и още някой. Децата били разконцентрирани близо 20мин. Ами каквото такова.
Довчера съм на розов джин с розов тоник. Simple Smile

# 1 534
  • София
За 23 зад. Ъглите са 60⁰, 45⁰  75⁰.
Периметърът е 6 ( получава се равностранен триъгълник).
Лицата са 2 и 4.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 13:34 от ganis

# 1 535
  • Перник
Отчет и от мен - телеграфен, както винаги - първи модул - решен изцяло. Вярно. Втори - почти. За триъгълниците нямало никаква информация, ама писал. Очаква над 95 точки Grinning Ще видим. Важното е, че мина и им олекна на децата.

# 1 536
Моят син не беше никак ентусиазиран, както онзи ден да БЕЛ, а математиката му е по- силната част. Каза, че изпитът му се е сторило труден, дори задачи от първата част, но уж написал всички. Но една е играл на тото. От втората част не е решил 23зад. изцяло. Нещо се омотал в чертежа, но каза че е писал. В крайна сметка колкото- толкова.
По- голямото напрежение за мен мина, както и за него всъщност. Сега чакаме резултатите и ще видим за къде ще стигнат точките. Нямаме много варианти , така че се надявам на късмет 😁
Другата седмица сме на море ш мисля да релаксираме напълно

# 1 537
  • София
За 23 зад. Ъглите са 60⁰, 45⁰  75⁰.
Периметърът е 6 ( получава се разностранен триъгълник).
Лицата са 2 и 4.

В тези условия които са дадени няма см. Коя отсечка е дадена?

# 1 538
  • гр.Варна
за да е 6,трябвало да се докаже,че триъгълника е равностранен,май

# 1 539
  • София
Моето дете казва, че е равностранен.

# 1 540
  • В офиса
Въпросът сега е как ще се точкува 23-а. Точки и балове няма да смятам, че както са очакванията, няма да стигнат за желаното място. Само да не изтърва записването за изпита на ПЧМГ. Някой ако му са в главата датите?

# 1 541
  • София
Лицата са 2 и 4.

Не се вижда цялото условие тук, но ако височините са към а и в, то два правоъгълни имат обща хипотенуза АВ. И полученият триъгълник следва да е минимум равнобедрен, но не и разностранен. Предполагам е техническа грешка написаното горе и става дума за раВностранен след прочитане на пълното условие.

# 1 542
Леле, имаме уцелени ъгли на 23 зад., че и 2 и 4 са намерени, колебае се за 6. На фона на провалените торти, съм повече от доволна. Heart Eyes
Поправка: Имаме попадение и за периметъра, което прави цяла решена задача. Неземно щастлива съм, защото преди месеци набивах правилото за страна срещу ъгъл от 15 градуса и ми се изплати.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 13:31 от anitsa

# 1 543
  • София
Равностранен е според детето.

# 1 544
Лицата са 2 и 4.
и моят каза същите отговори
на б) трябвало ли е да се доказва какъв е триъгълника
бонанза май е равностранен
равнобедреният бил за първа част
тотално се обърках

Общи условия

Активация на акаунт