На море в Поморие 2021 г.

• 59 191
  • 830
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Утре планираме плаж пред Гранд х., та знаете ли дали има тоалетни там😊.
Да, има Simple Smile
Нали не е само там тоалетната по цялата плажна ивица? 😀
Има тоалетни към всяко заведение, около двете буни са общо 4 плюс една екотоалетна.

# 616
  • Пловдив
И една снима. Прекрасно е морето. Няма нито медузи, нито щипалки и водорасли.

# 617
Искам да ви питам има ли готини вълни, че синко иска да има вълни и да скача?
Последните години го водя по тихи и плитки плажове - Китен, Приморско , южните все, но за догодина трябва да е море с големи вълни? Grinning
За източните предимно питам, но не само ..Grinning

# 618
Народът изтрещя с това море. Нали Гърция беше по-доброто място?

По добро е но има митница Sleepy

# 619
ninand, то много спокойно ми изглежда, къде са хората или рано сутринта си снимала.?

# 620
И една снима. Прекрасно е морето. Няма нито медузи, нито щипалки и водорасли.
От къде е направена снимката.? Много хубави и спокойно изглежда Simple Smile
Утре заминаваме и ние в стария Град.

# 621
Тъй като не успях да резервирам нищо за желаните дати и места в Приморско и Китен, отидохме в Поморие и вчера се върнах с ден по-рано, защото не издържах на тази гмеж. Стадион е центъра, стадион препълнен, чака се на опашки за всичко- сутрин за закуски, вечер за ресторант, хората се редят на опашки.
И без вирус, такива мравуняци са ми неприятни, но такова стълпотовоение от хора не съм виждаа никога.
Само първата вечер минахме през центъра и повече не стъпих там.
На плаж пред Гранда бяхме всичките дни, на платените чадъри и според мен там е единственото по-спокойно място, ако въобще може да се говори за спокойствие, свободните зони са гъз до дупе и си ходят по главите. Има доста цигани, за съжаление, идват направо с бусове. Морето беше много чисто, но плажовете не се чистят. Вълнички следобед има. Чистиш си масичките ти, фасове навсякъде, само в събота минаха с машините по плажа. Вземат ти пари за чадър, шезлонг - 15 лв е за 2 шезлонга с шалтета - мръцни и изпокъсани, но не се чисти.
Без шалте е 10 лв. Момчетата на бара пред Гранда са много мили, има и едно малко бяло павилионче на края на платената зона на Гранда до свободната - работят дъщеря и баща, също много мили и цените са им много поносими. И е чисто!!!
Защото изхранването ни беше най-големия проблем. Ако някой си мисли, че качество и хигиена се поддържа при условие, че нямат свободна минута в нито един ресторант, кръчма, бистро...Всичко е на конвейер. Цените са прекалено завишени, не знам и как въобще се купува тази храна по витрините. На мен ми се повдигаше от мирзмата, от вида на храната, от вида на обслужващите и от мизерията, която дори не се опитват да скрият. Кухните се виждат. В нашия блок имаше подобно заведение, цигани го държат, на път за входа ни минавах покрай кухнята, вратата е отворена...не ми се коментира. Храната цял ден на жегата на витрините, и хората сядат, хранят се...И после в аптеките за хапчета против повръщане и разстройство.
Два пъти вечеряхме в бистро Чайка, защото не е в центъра и  е близо до морето. Цените са като навсякъде, храната е ок, Коментираното Св. Никола е приятно, но цените са високи. Поръчахме и пици от Спарта. С една дума - качетсвена храна, на спокойствие и да ти е приятно е мираж. Ако Ви харесва да се блъскате буквално да си дишате във вратовете, да се редите на опашки и да се карате на кой му е реда за маса, или да бутате пари под масата да си резервирате я място на плажа, а в някой по-приличен ресторант или маса, това е Вашето място.
И да, място след 9 часа на платената зона е трудно, ние отивахме в 8 и намирахме само чадъри след 4 ред назад, първите 4 реда никога не бяха свободни, хвърлят се хавлии да се пазят. Има много руснаци.

От апаратамента и от собствениците съм  много доволна. Бяха много коректни, отзвичиви, имахме си парко място, апартамента беше близо и до плажа и до центъра. Но за съжаление, нямах възможност да избегна пиковите месеци, иначе никога не бих си го причинила. О, и да и маските са табу, никой не носи, те ръкавици не носят и слагат когато бърникат в храната...та, така.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 12:37 от *Serendipity*

# 622
Мога да похваля храната и сервитьорките на "Орфей"...
Една от предните години и ние бяхме много доволни. На следващата ни сверираха шкембе, само с течност, ама наистина нямаше нищо вътре Laughing пържените картофи като камък. Повече не сме сядали.
Явно, както и на другите места, всяка година сменят готвачите. Тази година може пак да го пробваме, щом е добре. Благодаря за споделеното! Flowers Hibiscus
Моя грешка, шкембето е било в "Нептун".

Тази година бяхме "Орфей", всичко беше много вкусно, никаква забележка към храната. Но въпреки че още през деня резервирахме с капаро, не успяхме да се доберем на нормална маса. Настаниха ни от другата страна на улицата, на едни сбутани маси, залепени с тези на съседното заведение. Толкова нагъчкано, че повече няма накъде.

Заведението на самооблсужване до Мега маркета не работи.

# 623
  • Сливен
Не се сърди, човече - все още ако сте там,мога да похваля и още едно заведение,до хотел "Библиотеката".За името не се сещам,ама шкембе чорбата и пърленките са върха. Simple Smile Четох отзиви и за кухнята,на хотел"Токалиев"-пишеше,че цените са нормални и храната е качествена.Ако някой е бил там,нека даде отзиви. Simple Smile

# 624
*Serendipity* , направо се отчаях като прочетох..Въпреки, че на мен ми е много позната тази ситуация..Били сме малко пъти в силен сезон и наистина е много зле..Много се надявам след септемврийските празници, да се успокои обстановката и да отидем пак за десетина дни...Макар че тогава не е ясно времето какво ще е, но за нас не толкова важно, ние си обичаме морето и в лошо време, още повече, че вече сме много черни и не държа изобщо да се печа повече..Най-вече искам да няма хора и водата и плажа да са чисти..

# 625
  • Пловдив
Снимката е от сутринта около 9ч.
Плажуваме под Rouse garden. И вчера писах очаквах лудница, но е ок. Около 10 ч се понапълва но по обяд се поизпразва. Не е като да са ти върху главата хората. И в момента се намират свободни места на свободна зона.
Ето снимка къде сме точно.
А относно лудницата за заведения-не излизаме. Цял ден плаж, вечер салата и нещо на бързо вземем или направим и сядаме на терасата. Спокойствие и релакс.
И определено тук ни харесва повече за разлика от миналата година, като бяхме до Регата

# 626
*Serendipity* , направо се отчаях като прочетох..Въпреки, че на мен ми е много позната тази ситуация..Били сме малко пъти в силен сезон и наистина е много зле..Много се надявам след септемврийските празници, да се успокои обстановката и да отидем пак за десетина дни...Макар че тогава не е ясно времето какво ще е, но за нас не толкова важно, ние си обичаме морето и в лошо време, още повече, че вече сме много черни и не държа изобщо да се печа повече..Най-вече искам да няма хора и водата и плажа да са чисти..
Поморие е прекрасен през септември! Утихва, изчиства се, а все още има сергийки и летни заведения. Ако можете, идете!

# 627
Минавахме всеки ден покрай бистро Нептун, и да супите продължават да са вода с плуващи картофи - единия път поръча баща ми супа топчета за вкъщи, дадоха му вода с картофи и две мръвки. Едно грешна поръчка, второ някакъв буламач. Втората супа, която си поръча  беше с подобно съдържание, вода и тук таме нещо плува. Но, бистрото е фраш! На обяд няма свободна маса, защото има готвено и е с цена на блюдо около 5 до 6 лв. И е близо до плажа.

Следобед пред Гранда, също беше по-спокойно да се плажува. Навалицата е от около 9.30 до към 2 ч на обяд. И чадърите са на разстояние, те има между тях поне метър и половина, което е добре. Но с ръка на сърцето казвам, свободните зони са кошмар, да място се намира, защото се катерят по дюните и са хавлия до хавлия. А и циганите са там, поне в нашата част на плажа, всеки ден. Качете се на един кей и плажовете и морето се виждат и се забелязва веднага кое е свободна и кое платена зона, дори по хората в морето Simple Smile

Ние се разхождахме вечер по посока Косата и около Солния музей,защото нямаше толкова много народ. Тортите в Захаро ни харесаха.

Искам да дам обективно мнение, защото знам как аз чета тук за информация и се радвам, когато ми е полезна. Но хората имаме различно виждане и усещане за много неща и моето определение за гмеж напр. за някой може да е нормалност. Но, хора има, места по плажа има, но е с условия, цените са завишени и качествена храна се намира трудно, с гледка и спокойствие пък, още по-трудно Simple Smile))
О, и нещо друго, което ми направи силно впечатление - пешеходните пътеки ги нямат за нищо, чакаш като поп, че и се оглеждаш по 2 пъти..Не знам дали и в другите куротни места е така, но  в Поморие се внимава как се ходи по улиците и то дори за обозначени за пешеходци места.А колите са навсякъде, учудващо е че и по покривите нямаше.

# 628
Може ли момичетата, които са доволни от техните апартаменти с паркомясто да ми пишат на лични с препоръка. Градчето ми хареса когато бях там и не беше баш такава лудница /началото на юли/. Обмислям да го посетя, но не в пиков сезон. А и с коронавируса не знам как ще стоят нещата след няколко седмици. Но може би за догодина искам да имам вариант за настаняване, който е приемлив.

# 629
В нисък сезон паркомястото е напълно излишно, навсякъде е свободно и безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт