Приморско 2021 г. - море, весело лято и хубави емоции!

• 31 883
  • 842
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, харесахме хотел Сиена Палас, само че сме без кола. Близо ли е до плажа този хотел, от бг мапс не мога да преценя, излизат ми някакви буренаци и прашен път.
Добре е мястото на хотела, близо си  е до плажа, интересен ще ми е отзив от престой в хотела, защото, това което виждам, на мен ми харесва.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 15:59 от MIK

# 586
Сиена Палас e срещу Кралица Нели на ул. Иглика, но входа е на ул. Зорница, т.е. намира се на ъгъла на двете улици. Не е далеч от входа на Северния плаж - Гугъл мапс дава 350 метра по ул. Иглика. Относително нов хотел - на снимките на гугъл от 2015г. е в груб стореж, което значи, че е отворен поне следващата година. На мен лично локацията и изложението за **** хотел не ме кефи.

Чернокоп / Лефер / Гофус е един и същ вид риба, както Циганка / Паламуд / Торук и Граца / Сафрид.

Враната в Черно море е рядък улов, най-вече от харпунисти.

Най-вероятно всички тези риби са замразен внос от Гърция, предвид мъртвия за риболов летен сезон.

# 587
  • София
Чернокоп и лефер е една и съща риба, май по-малките ги предлагат като чернокоп, големите като лефер. Но за мен има разлика във вкуса на малката и по-голямата риба. За ципури, фагри и прочие е ясно, че са внос. Другите твърдят, че са местен улов. Предвид размера на барбуна тук и в Гърция съм склонна да им вярвам. Сега кога са го ловили не знам.

# 588
Наясно съм че всичко е замразена риба. Хич не си мисля че нощес е уловена, на обед опечена в Рибко..
Нямам проблем с това.
Важно ми е да е прясно изпечена/изпържена след размразяването. Да не е престояла във витрината.
А снощи лефера го метнаха пред нас на скарата..много вкусен беше. Днес обедно взех на детето..то е много претензиозно, яде 3 неща на кръст..та щом то го одобри филенцето. Кости няма, почистено е добре. Grinning

Аз опитах барбун..хареса ми повече от сафрида в Рибко. Еднакъв размер бяха..сафрида не е ли по-едричък, или този просто е дребен...

Панирани миди и кармари също хапнах. Вкусни. Корем не ме е грам болял после.
Това все за Рибко ви говоря..по препоръки от тук вземаме все от там, а не от съседните Grinning

# 589
за мен има разлика във вкуса на малката и по-голямата риба
Лефера е мазна риба и си иска скара. Когато е в размер на чернокоп е твърде млада за да е натрупала достатъчно мазнини и е естествено вкуса да е друг.

# 590
Здравейте, търся мнение за хотел Пенелопе. Някой, ако има лични впечатления. Заведения в близост до хотела

# 591
  • до най-прекрасния мъж
Наясно съм че всичко е замразена риба. Хич не си мисля че нощес е уловена, на обед опечена в Рибко..
Нямам проблем с това.
Важно ми е да е прясно изпечена/изпържена след размразяването. Да не е престояла във витрината.
А снощи лефера го метнаха пред нас на скарата..много вкусен беше. Днес обедно взех на детето..то е много претензиозно, яде 3 неща на кръст..та щом то го одобри филенцето. Кости няма, почистено е добре. Grinning

Аз опитах барбун..хареса ми повече от сафрида в Рибко. Еднакъв размер бяха..сафрида не е ли по-едричък, или този просто е дребен...

Панирани миди и кармари също хапнах. Вкусни. Корем не ме е грам болял после.
Това все за Рибко ви говоря..по препоръки от тук вземаме все от там, а не от съседните Grinning
Миналата година имаше едно, като пресечеш една малка уличка, на отсрещния ъгъл, пак подобно на Рибко. Държаха го младо семейство. Ако са пак те, рибата също я правят страхотно и заготовките им са хубави. Много ни харесаха панираните кралски скариди при тях. Цацата, мидите, рапаните също им бяха много вкусни и гарантирано пресни, момчето ги вадеше топли от фритюрника. Но то и няма как да престои, като опашката и пред двете винаги беше голяма и се чакаше доста.

# 592
https://www.flagman.bg/article/245113https://
Миле Китич в Приморско и Китен;)

# 593
Някой да е "срещал" хубаво гьозлеме в Приморско?

# 594
  • София

В Китен знам, че има, ама в Приморско....не, че това в Китен съм го ял, но съм виждал реклама.

# 595
Точно до Рибко вчера отвори едно капанче и пише гьозлеме. Преди го нямаше. Довечера ще погледна пак ако искате, или ако сте в града, може да погледнете..преди Рибко е, съседно помещение.

# 596

Точно до сладкарницата Атила правят гьозлемета също. Лично не съм ги пробвала, но колегите бяха доволни.

# 597
А сладкарницата как е?
Хвана ми окото Grinning

# 598
А сладкарницата как е?
Хвана ми окото Grinning
Напред коментираха, че не им харесва. Аз лично съм фен на баклавите им, само един вид до тук не ми е допаднал, харесвам саралиите, тарталетата с плодове също редовно купуваме, тортите не са по моя вкус, но на моят мъж например му харесват. Миналата година няколко пъти взехме мъфини с шоколад, чудесни.

# 599
Само да не са стари нещата...иначе не съм претенциозна аз. Ще ми харесат мисля. Дано да купуват че да не залежават Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт