Приморско 2021 г. - море, весело лято и хубави емоции!

• 31 902
  • 842
  •   1
Отговори
# 630
Фани, питах за лунапарк.
Извинявай(( То мен все вода ми се мота и иска в тази жега.
Лунапарк няма в Созопол, поне преди нямаше, само нещо в градинката между стария и новия град, под Вила Лист, или там някъде, но е гмеж в тази градинка. Някакви епизодични работи може някъде да има, то и това не е лунапарк точно , ама пак нещо има. Сега последните години освен нещо да са направили, но ме съмнява, там местата всичко се прави на заведение, ако трябва и на камък в морето да е , ама заведение да е. По тази причина ме загуби Созопол и откак почнах в Приморско си ми е добре. Първият път дори не знаех и не очаквах нищо, някаква промоция хванах и гледах странно, загубих се, бях с приятелка тогава по женски и изобщо бяхме големи образи, обиколихме  по дъга към Вълчан войвода дето е улицата, после по един калдъръм (вече е асфалтирано)  и си мислехме какъв смотан център имат , бе направо бяхме трагедия, мислехме да се връщаме и отиваме другаде.

Капри до хотел Опал и срещу Тишина почти е винаги пълно откакто го направиха. Още юни края, когато бях си беше пълно вечер и трудно маса ще намериш да седнеш. Опала може да хванеш маса и се намира, хубаво готвеха, почивала съм два пъти там и то с включена храна, ми всичко е било вкусно, големи порции, обилна закуска, вечерята си заслужава напълно и изобщо бях доволна. На обяд не ми се ядеше нищо от жегата, вечер напълно достатъчно и в повече ми е било, само напитки си купуваш, салати големи, бе ..гледах и чехи идваха да закусват тогава и доволни изглеждаха, вечер с пици се поръчваха много , скарата също им е добра, тази година само съм минавала не знам , зависи от готвача. Пенелопе е наблизо (някой пита за храна) Цените в Опал обаче не са много на сметка ми се струва. Хладното е хубаво заведение, хареса ни, тук бях писала ,не помня кой се беше запътил , ако е ходил дано е останал доволен. Аз по принцип съм всеядна и не съм фактор, но има неща дето ..имам изисквания вкусови мои си.
Сега се сещам за Созопол и едно заведение на крайбрежната в началото от стария град дето почва -скалите. Там такава салата ядох преди години, че още усещам вкуса и. Другата година ходих и ...или обърках заведението, или вече не е същия говач, собственик..та всичко е относително кой държи заведението, кой готви...година с година не си приличат.
Също се сещам, че Ден и нощ беше много популярно за хранене в темата предишни години, сега не се споменава, аз не съм го посетила да дам отзив, на главната се намира по в началото към автогарата като вървиш в дясно.

Тете, това дето е над морето заведение след гръцкото , там има обедни менюта и си заслужават -супа и второ по избор на 5 лв бяха, добри порции и вкусно беше, хубава гледка, сенчесто, че ми беше и близо де... То е срещу Добреви хотелчето. След него е ресторанта на хотел Пловдив и той също е добър, там интересното е (аз бях изненадана) , че собственика готви -мъжа, а не е готвач май. Също лови риба лично и после си я приготвя, та е прясна, ако има нещо рибно. Там също съм почивала с изхранване и бях направо очарована от кухнята. Тук го бях препоръчала за пици преди, но една мама ходи и не беше очарована, та се почувствах малко виновна дето я подведох. Но всичко, което вечерях там нищо не се нуждаеше от допълнително овкусяване и ми хареса не само на мен, изобщо не съжалявах за избрания вариант с изхранване. Сега заради пандемията , а и заради това да мръднеш и си избираш различни места според това накъде се движиш ..ми това ми повече харесва и някак... така сега предпочитам. Но Пловдив също е добро място за хранене си мисля.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 22:44 от Анонимен

# 631
Може ли да ме ориентирате къде се намира Атила?

# 632
От Рибко, ако идваш от централната, завиваш (там има 2-3 масички за хапване прав) и вървиш все към северния плаж нагоре, след 1-2 преки някъде е Атила и се вижда, първо са печивата, като пресечеш уличката е сладкарницата (едно срещу друго са). Ако идваш от северния плаж (входа откъм гробището) вървиш все по нея, минаваш Жерави, Перлите, Станев и все нагоре по нея вървиш ще ги видиш. Не е далече и от двете места, някъде по средата се пада. Улицата е Георги Кондолов
ето да се ориентираш , ако нещо излезе, на Кондолов и ул. Ропотамо се пада
https://www.google.com/maps/place/%D1%83%D0%BB.+%E2%80%9E%D0%93% … 47486,17.2z/data=!4m5!3m4!1s0x40a6cd76ea0f8d3d:0xe907113f5c473e1b!8m2!3d42.268731!4d27.7567943

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 07:10 от Анонимен

# 633
Момичета, искам да ви благодаря за всички мнения в темата. Благодарение на тях успях да резервирам квартира в Приморско. Досега предимно големи платформи съм използвала, тук научих за почивка.бг и оттам намерих къде да спим сред море от предлагане (каквото в платформите няма). Също така благодарско и за препоръките за ресторанти, заведения, насипна храна и тн. Избрахме квартира в близост до Т Маркет, откъдето се надявам да си взимаме вода, ядки, бира за половинката (там има интересни), а защо не и насипна храна понякога. Не държах да е близо до морето, тъй като съм фен на плажа на ММЦ и ще ходим до там с колата. Почивката ни там е през септември чак, така че има време и ще ви чета с интерес.

Тета, миналата година те разпитвах за Китен, сега те чета за Приморско. По твоите стъпки вървим Joy

# 634
Фъстъчки печени насипни вечер вадят по центъра...2 лв видях цена..ама за колко грама...не знам...

Времето е чудно тиа дни. Снощи леко се заоблачи и помислих че ще вални..но не.

Приятна почивка...

# 635
  • В.Търново
За информация южен плаж 7лв на бройка шезлонг и чадър.

# 636
  • софия
На северния е по 5 лв

# 637
Одобрихме палачинките на входа на южния..4 лв с шоколад и банан. Благодаря за препоръките.
Тези дни ще пробваме и солените с кашкавал и сирене Grinning
Майстори са момчетата, личи си...и хубаво ги навиват.
Горе на главната един младеж като парцал я сгъна.

На южния има много водорасли. Само почивтите дни нямаше. Така ли е вкяка година?
В Китен на южния, пак юли, грам нямаше двете години.
Не ме кефи нещо..

# 638
Тази година и на ммц беше ужас в края на юни/началото на юли. Само един ден нямаше (от 7), а някои от дните беше направо като блато. За пръв път ми се случва, пък ходим от години по едно и също време. Луда работа...

# 639
  • Ямбол
Последните 2-3 дни и на северния имаше петна водорасли. Днес беше чисто, а морето спокойно.

# 640
Айде пак лефер филе Joy
Отяде си детето на леферче...от Рибко.
Няма лошо де, то е полезна рибката..да хапва.

Аз го доядох, и 50гр калмарки си взех само, че банския нещо взе да се впива гледам Joy
На обед няма никаква опашка там, удобно е, че веднага вземаш..а и ни е сравнително близо.

В хотела нещо..хм, лошо впечатление ми направиха. Още от първия ден, та всеки ден..днес не издържах и им обясних някои неща. Малко усет да вкарат, такт така..но не им се отдава явно..Sad

# 641
  • Пловдив
И миналата година на Южния имаше водорасли, но от тези тънките и дълги.

Има ли сега медузи? Миналата година беше нещо страшно. Бяха огромни. Гледах на плажа татковците ги вадеха с едни големи лопати за пясък. Не можеше да се влезе в морето. 7 дни бяхме в Приморско, всеки ден имаше. Никъде другаде не съм виждала такова чудо.

# 642
  • София
Teta, защо не се разходите до северния плаж? Днес беше чудесно, бистра вода, спокойно море. Само рибки и рачета. А момчетата, вече мъже, правят палачинки от много години. Преди бяха на главната, после се изместиха до моста. Добре им се получават.

# 643
  • What are you laughing at?
Привет, предстои ни пътуване до Приморско. Да попитам ако някой има наблюдения, за северния плаж, на който входа е от към  "Анкора бийч" има ли много плажуващи вече, че миналата година по това време към 10.00ч. трудно се намираха свободни чадъри. И също така , беше се появила практика да се запазват шезлонги и чадъри на първите два реда, като се мине сутрин рано и някой нахвърля хавлии по шезлонгите, дали и тази година е така?

# 644
Тази година и на ммц беше ужас в края на юни/началото на юли. Само един ден нямаше (от 7), а някои от дните беше направо като блато. За пръв път ми се случва, пък ходим от години по едно и също време. Луда работа...
Cristi, хареса ли ви в Алюр?
До довечера трябва да платя, но още се колебая.
А и както написа за водораслите на ММЦ...

Общи условия

Активация на акаунт