Свинско или пилешко месо на фурна с топено сирене. По принцип се приготвя под фолио или някакъв похлупак. Чак към края го оставяш открито, за да се запече. Много е ефектно и в малки гювечета. Единствена подправка - черен пипер. И сол, разбира се. Необходимо е топеното сирене да е по-мекичко, за да се разтопи хубаво и да стане перфектен соса!
Който го е опитал това ми ядене, направо си е облизал пръстите!
Предварително благодаря
Извинете ме, че не съобразих да дам точната рецепта на приготвяне.
Месото се запържва малко. Прави се в по-малка тава, йена или гювеч/гювечета, защото се реди на няколко пласта - поне два. Та след като се запържи месото се реди един ред месо, поръсва се с малко черен пипер и малко сол. След това се реди топено сирене , нарязано на парченца и отгоре пак месо. Завършва се с топено сирене най-отгоре. На мен ми отива почти цяло саламче топено сирене. Обичам вкуса му да е по-наситен и соса да е по-гъст. Всеки може да сложи колкото му харесва. По принцип се слага МАЛКО сол, защото и самото топено сирене си е солено. Вода слагам съвсем малко - половин чашка на тавичка, а ако е в гювечета - 1 пръст от водната чаша.
В началото се пече под похлупак или фолио. Към края се маха похлупака, за да се запече отгоре!
Май хич ме няма да обяснявам рецепти!
Надявам се да сте ме разбрали все пак! И ако някой се осмели да пробва - ще чакам коментари!!!