Созопол 2021/2022 г. - мнения, впечатления и препоръки

• 61 333
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Миналата година бях в Созопол,но тази година не бих повторила заради паркинга.Или я закотвяш на  паркинга или всеки ден чакаш за свободно място.Не искам да си образувам нерви.Предпичитам друга дестинация.
Е точно това е и моят случай. Затова курорти като Златните и Сл.бряг са ми извън списъка, защото паркирането не е уредено. Като под уредено разбирам имаш си паркомясто, кеф ти да излезеш, кеф ти да влезеш. Малко оф, но любим курорт ми е Русковец - Добринище. Пред виличките имаш покрито паркомясто, само твое.

# 601
  • Някъде по Дунава
Миналата година бях в Созопол,но тази година не бих повторила заради паркинга.Или я закотвяш на  паркинга или всеки ден чакаш за свободно място.Не искам да си образувам нерви.Предпичитам друга дестинация.
И ние по тази причина отказахме карта във ведомствена база. Евтина нощувка, вкусна храна, но... голям проблем с паркирането в самата база, а и на плажа. Преди 2 г бяхме там, плажувахме на Златната рибка. Паркирахме срещу къмпинга в нивата, но всеки ден отивайки на обяд, тръпнехме когато се върнем ще можем ли отново да паркираме. А уж сме платили.

# 602
  • София
От неправилно паркиране на дъщерята 80лв. Наказателно и 15лв престой.Сега ще дава нови 80лв за платен паркинг.Смятайте за седмица престой колко й излиза паркинга…

# 603
Созопол заслужава пълен бойкот една-две годинки. Да си знаят и да си оправят бакиите. Предимно българи ходят там, с колите си. Недопустимо е да няма къде да спреш легално без да късаш нерви.

# 604
Не виждам начин да го оправят. Всяка къща предлага места за настаняване, а няма паркоместа.  Ние сме били в стария град винаги. Там е ясно, че няма къде да спреш и сме паркирали на паркинга на яхтеното пристанище. Там винаги е имало места. Единственият вариант е, собствениците на места за настаняване да си плащат на общината паркоместа в общинските паркинги, които паркоместа да се пазят за конкретната кола. И без това цените за нощувка са високи. Ако плаща примерно 240 лв на месец за 3 коли, с тия цени на нощувки, бълха го ухапала. Но пък ще има клиенти. Не сме решили още, но май Созопол ще го пропуснем тая година, като чета.

# 605
Не виждам начин да го оправят. Всяка къща предлага места за настаняване, а няма паркоместа.  Ние сме били в стария град винаги. Там е ясно, че няма къде да спреш и сме паркирали на паркинга на яхтеното пристанище. Там винаги е имало места. Единственият вариант е, собствениците на места за настаняване да си плащат на общината паркоместа в общинските паркинги, които паркоместа да се пазят за конкретната кола. И без това цените за нощувка са високи. Ако плаща примерно 240 лв на месец за 3 коли, с тия цени на нощувки, бълха го ухапала. Но пък ще има клиенти. Не сме решили още, но май Созопол ще го пропуснем тая година, като чета.
За Стария град и въобще за града Созопол както и да е. Но Санта Марина е на 2 км от града и наоколо няма нищо и пак има проблеми, че и вдигат неправилно паркирани коли. Е, това вече ми е прекалено. И ние в предишни години разчитахме на паркинга на пристанището, обаче миналата година наши познати през август са изчаквали отвън, за да излезе кола, за да могат да влязат. Е, не искам да го живея това, отишла съм на почивка!

# 606
Децата миналата година през август бяха в Санта Марина. Не си и помислят да повторят. Най - вече заради паркирането. То като се строи нещо се мисли. Тия туристи с парашути ли ще ги спускат? Важно е легла и реклама да има и да цъкат парички в касичката. Тази алчност ни убива туризма.

# 607
И ние тази година пропускаме Созопол, заради цените най-вече. Отсядахме в станция извън града и не сме имали проблем с паркирането, ходим предимно на Каваци, пеш. Защото за кола входа беше 10 лв., за Златна рибка също. Чадър и шезлонги 30 лв., и ето ти 40 лв. за отскок.  Табелите миналата година на Каваци, че е забранено да си носиш храни и напитки, за сметка на мръсния и неподдържан плаж, цените които и тогава бяха много високи, за сега не ми се мисли. Пропускаме тази година.

# 608
От Грийн лайф резорт някой има ли впечатления, особено с паркирането. Защото като ходихме в Дюни видяхме стотици коли, паркирани на натоварена улица, която се пресича за да се стигне плажа. Ако и там няма вътре къде да се паркира, не знам вече....

# 609
Табелите миналата година на Каваци, че е забранено да си носиш храни и напитки, за сметка на мръсния и неподдържан плаж, цените които и тогава бяха много високи, за сега не ми се мисли. Пропускаме тази година.
Истина ли е това, да не носиш храна и напитки Dizzy Face
В Гърция е разбираемо, защото не плащаш за чадъри и шезлонги  и са безплатни срещу консумация от заведението
Но тук , срещу 40лв и да не носиш
Не Созопол заслужава бойкот, ами цялото черноморие

# 610
Истина е, бях го писала и миналата година в темата. Имаше табели и на свободната зона, но там примерно никой не ти прави забележка. Докато на платените зони си е забранено и ти правят забележка. Чувстваш се като нарушител, мерси. И цените на напитките бяха : кафе, вода, малка наливна бира, айрян, по 5лв. Нямаше нищо по евтино от 5лв. Сладоледа, който нямаше левче  - 5лв., Бос 10лв. Ами ние  сме  две семейства с 5 деца общо. Сещате се за каква консумация става въпрос.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 11:01 от trotinettka

# 611
Във връзка с паркингите миналата година имаше няколко свободни места,които се пазеха от охраната за тези,които си плащаха допълнително.Казаха ни,че за да си запазиш място трябва да ходиш в общината съответно нова разправия.Аз на почивка ли съм тръгнала или да тичам по общини или да давам на дебеловрати момченца допълнително пари да имам място в паркинга.Не благодаря за такава почивка.

# 612
  • София
Здравейте, може ли някой да сподели актуални цени  на кафе,  безалкохолни от капанчетата/ покрай морето/  в стария град. Има ли заведения, които предлагат обедно меню и примерни цени ..... От години ходим там, но това което чувам е за 2-3 увеличение спрямо миналат година.

# 613
Табелите миналата година на Каваци, че е забранено да си носиш храни и напитки, за сметка на мръсния и неподдържан плаж, цените които и тогава бяха много високи, за сега не ми се мисли. Пропускаме тази година.
Истина ли е това, да не носиш храна и напитки Dizzy Face
Ние 3 поредни години ходим на Каваци - север, няма нищо подобно! Носим си всеки ден и напитки и храна, на платената зона. Цените са нормални като за плажа мисля - кафе 3 лв, палачинка 4лв, пилешка супа 4 лв и т.н.

# 614

Общи условия

Активация на акаунт