Созопол 2021/2022 г. - мнения, впечатления и препоръки

• 61 316
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • München, Deutschland
Извън темата с испанските курорти, които нямам никакво желание да посещавам, само на мен ли ми се струват много 40лв за сач от 400г (от снимката, качена по-рано)? Направи ми впечатление и че цената е еднаква за зеленчуков и месен сач... 40 лв за 400г печени зеленчуци ми идва малко в повече, но знам ли... Това нормални цени ли са за България вече (връщам се относително редовно, но не обикалям много заведения)?

# 631
Някъде май бях писала, в края на май бяхме в Созопол и на мен ми се стори доста скъпо за количеството и качеството на храната, както и за обслужването, което предлагат. Обичам да си угаждам, да троша пари, когато мога, но посредствени услуги не мога да понасям.

# 632
Извън темата с испанските курорти, които нямам никакво желание да посещавам, само на мен ли ми се струват много 40лв за сач от 400г (от снимката, качена по-рано)? Направи ми впечатление и че цената е еднаква за зеленчуков и месен сач... 40 лв за 400г печени зеленчуци ми идва малко в повече, но знам ли... Това нормални цени ли са за България вече (връщам се относително редовно, но не обикалям много заведения)?
Това от менюто, в което наливна бира Старопрамен струва 2 лева, свинска вратна пържола и свинско филе с гъби са по 9.90, шишчето е 3.50, мидите 8 лева, кебапчето 1.50 и т.н. и т.н.? Това високи цени ли са заведение до много хубав плаж?
Някъде май бях писала, в края на май бяхме в Созопол и на мен ми се стори доста скъпо за количеството и качеството на храната, както и за обслужването, което предлагат. Обичам да си угаждам, да троша пари, когато мога, но посредствени услуги не мога да понасям.
В края на май хапвахме в механа Созопол, Матис и Райски залив (гръцки). И на трите места имаше яденета, които бяха доста добри.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 20:27 от Мъфин

# 633
Mъфин, важна е цената на сача, не цялото меню 🙂

# 634
  • София
Хей, привет! Писах и в общата тема за море 2022год, но може би тук е по добре. Как стоят нещата с паркиране около Блу Ориндж? Платен паркинг? Безплатен? Има ли изобщо къде да се спре или ще си скъсаме нервите.
И другото чадъри и шезлонги има ли достатъчно и за всеки?

# 635
Мъфин, разбрахме как е в Испания и през м. май т.г. и предишните 2 години в Созопол. Това не е тема на разговорите ни тук. От началото на сезона има промени в начина на паркиране и цените се вдигат, за да достигнат пика си през август. Това ни вълнува и обсъждаме. Щом толкова хора и в реалния живот коментират тези теми, значи има проблем
Проблемът се казва алчност и липса на отношение към туристите, които трябва да се приемат като желани гости, а не като касички. Освен в Созопол всички сме били и другаде. Тук темата е Созопол в разгара на сезон 2022.

# 636
Да, нямам против да платя висока цена за почивката си, но искам всичко да е наред. Не да обикалям като ненормална из поляните с колата и дори да не мога да си разтоваря багажа. Който не е помислил за тези неща, няма да ме има за клиент. Точка.

# 637
И аз така. Не в дадените пари е проблема, а в това, което не/получаваш насреща.

# 638
Да, нямам против да платя висока цена за почивката си, но искам всичко да е наред. Не да обикалям като ненормална из поляните с колата и дори да не мога да си разтоваря багажа. Който не е помислил за тези неща, няма да ме има за клиент. Точка.
Блу Бей хотел, Аполония Ризорт, Пясъчна Лилия. На първо четене във всяко едно от тези три места за настаняване ще имате безплатен и сигурен 24 часа паркинг. Да не говорим, че това е най-малкият бонус на тези три места.

# 639
  • München, Deutschland
Това от менюто, в което наливна бира Старопрамен струва 2 лева, свинска вратна пържола и свинско филе с гъби са по 9.90, шишчето е 3.50, мидите 8 лева, кебапчето 1.50 и т.н. и т.н.? Това високи цени ли са заведение до много хубав плаж?
Мъфин, аз конкретен въпрос зададох за конкретни 2 предложения от менюто. Въпросът не се отнасяше към кебапчета, кюфтета или пържоли, нито пък към българска бира.

Благодаря за информацията по другите позиции в менюто.

# 640
Вече писах в друга тема - плато с морски дарове в кръчма в Несебър - 140 лв. Не запомних грамажа, но цената я запомних.

# 641
Вече писах в друга тема - плато с морски дарове в кръчма в Несебър - 140 лв. Не запомних грамажа, но цената я запомних.
Споменахте, че сте готова да платите висока цена за почивката си, но да имате осигурено денонощно паркиране. Как ви се виждат трите места за настаняване, които ви предложих? И трите освен, че отговарят на основното ви изискване са и доста добри. Едното даже е тествано наистина дългосрочно и е уникално.

# 642
Точно Блу Бей не ми го хвалете, нещата, които описах, се отнасят за него. Паркинг има, да, подземен, доста тесен и труден за маневриране, но има. На нас ни беше бонус към ваучера, но иначе не е безплатен: Частен паркинг е достъпен на място (резервация не е възможна) и цената е BGN 29,34 на ден. За да не е само мрънкане - гледката към пристанището от терасата и самия апартамент е красива, да, но е точно над ресторанта и улицата и е шумно.

# 643
  • Mostly in my mind
Угодия няма, пълно щастие - също! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 644
Няма проблем за това, курорти и хотели много - всеки си намира това, което го удовлетворява. Все пак хората сме различни и за всеки приоритетите са различни. Аз в Созопол повече няма да стъпя, въпреки че съм ходила преди години в Санта Марина и ми беше харесало, и въпреки че сега през май изкарахме на плажа хубаво. Като се научат как да ми вземат парите, ще им ги дам. Докато смятат, че съм длъжна и ме гледат неадекватно и отегчено - не.

Общи условия

Активация на акаунт