Професионални серии за коса 148

• 61 805
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
A Тази серия на Kerastase - Reflextion Chromatique за защита на цвета дали е подходяща и за изрусени коси или по-скоро серията за блондинки е по- добрата опция за русите коси? (аз нея я имам вече, но просто и на тези съм  хвърлила око, а досега не съм чувала да се споменава нещо за нея)
Има ли някой, който да сподели впечатление от нея?

Маската съм ползвала от тая серия и беше супер за русата ми коса. Даваше чудесен блясък и мекота.

# 541
И аз в момента съм с 3 шампоана, насочени към грижа за скалпа : Меди Фолиген (мой пръв любимец 😊), Напура Стамиген и от днес  този на Алтерна. Редувам ги. Създала съм си навик да мия два пъти косата и първия път винаги е с ш насочен към скалпа.

# 542
Някой иска ли да си разделим травъл комплект Olaplex 1&2 в Нотино е на 199 лв в момента, обикновено е на 240-50. При интерес ми пишете на лично.

# 543
Neli Алтерната не съм я ползвала,но тя е на принципа на Дензифик на Керастаз-уплътнява косъма и спира косопада(уж).Аз само с Напура не мога да мина,винаги мия с друг шампоан след това,в последно време Меди,Ланза Анаген или блондинския на Шварцкопф.Та,можеш и ти да миеш така.
Замислих се за маските,трудна работа ако са само 2-3,но не и невъзможна.Вземи си продукти които работят.Примерно една терапия,която да заздравява косъма,Плекс или моята любима Файбър форс на Шварцкопф,ако я правиш редовно,протеинова маска не ти трябва.Две балансирани маски/балсами,едната към протеинова другата към хидратация и проблемът ти е решен.Косата ти не е в чак такова лошо състояние,че да вкарваш тежката артилерия,т.е. чисти хидратация и протеин.Най-много да се заплетеш повече.

# 544
Имам въпрос ,от русото което направих ,2 см краищата са доста зле ,дайте съвет как да редувам ,мисля всяка седмица ,олаплекс 1 и 2 с приспиване ,на 3 дни мия косата,имам и 0 и 3 мога да правя преуош с тях ,но трябва да вкарам някъде ,хидратация ,или на едно измиване еластисайзер,ш.joico moisture,м.хидр.мароконойл,после баланс с керастаз за блондинки, и после може протеин -ш.меди и маска терапист,иначе за финиши знам  с по 2 3 съм,за да излъжа окото. Blush

# 545
Момичета, препоръчахте ми кератиновия шампоан и маската на Напура и исках да кажа, че са чудесни. Косата ми става много жива и мека, ухае прекрасно. В момента редувам Напура с един ш за обем на биосилк, но се чудех с какво мога да заменя биосилк като ми свърши? Моля ви за идеи. От предишни коментари тук си харесах или джойко moisture или на марокан ш, но не съм убедена, че са най-добрият избор. Косата ми се омазнява лесно, но е с много сухи краища заради стар балеаж, а сега е и боядисана изцяло. Може ли да ми препоръчате и някаква маска, с която да редувам тази на напура?
Иначе да дам отзиви и от крема за къдрици на лакме - аз съм много доволна. Пишеше, че става за чуплива коса и реших да пробвам, тъй като моята е с леки вълни, но не са оформени. Със съвсем малко от крема косата стана много добре оформена, доволна съм. Преди този ефект го получавах с много пяна и с дифузер - сега стана с малко крем и изсъхване от самосебе си, та си мисля, че като го направя с повече старание ще се получи съвсем добър ефект.

# 546
  • София
prinzesata питане имам към теб - правих кичури на основа между 6ца и 7ца, получиха се около 8-9ка на места. Усещам как ще жълтеят като падне мата и се чудех дали Philip Kingsley Pure Blonde Booster Colour-Correcting Weekly Mask може да помогне в поддръжката на цвета или са за по-светли коси и при мен няма да има ефект?
питането не е към мен, но да си кажа Simple Smile
В подобна ситуация е и моята коса, ако търсиш студен-пепелив цвят препоръчвам този директен пигмент
https://www.zlatnaribka.com/direct-color/direkten-pigment-v-siny … irect-blue-100-ml

аз го слагам в маска/балсам и стоя до желаното тониране. Бързичко действа 7-10 минути макс, иначе става много тъмно. Можеш и с количеството да си играеш, но имай предвид че МНОГО цапа! Оцвети ми кожичките около ноктите и сгъвките на пръстите в синьо, което не се изми с 3-5 миенета на ръце. Търках със спирт/лакочистител...от тогава с ръкавици работя.

Здравей, можеш ли да ми дадеш още инфо за пигмента?
Какъв цвят постигаш? И защо си избрала синият точно? Не е ли доста голям риск?
Аз съм се насочила към пигмент powder.
Имаш ли снимка на косата след синия пигмент?

# 547
LiNa_86,gigova
Отново ще похваля за хидратация Ш JOICO Moisture Recovery Shampoo и Moroccanoil Hydrating Mask. Купих ги поради много добрите отзиви в темата и наистина си заслужават. Също ми се омазнява корена, но краищата са изрусени и сухи. Редувам тази хидратираща комбинация с протеинова на следващо миене.
Аз влизам да питам за съвет. Дъщеря ми е коса до кръста, нетретирана, с тънък косъм, но много гъста и тежка. Предстой ни море и съм се видяла в чудо. Ще има мокра, заплетена коса, ще се изтощи от слънцето... Препоръчайте ми нещо за всекидневна грижа, за заплетени крайща, може и да не е профи, нещо леко ми трябва, да не е агресивно

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 12:12 от VikiE

# 548
Привет,
Моля за съвет с какъв шампоан е най-удачно да комбинирам тази маска:
https://makeup.bg/product/286039/

Аз си мисля, че хидратация може би не, по-скоро баланс или протеин преди нея?

Тя всъщност към какво клони според вас по-разбиращите?

# 549
  • Някъде там
prinzesata питане имам към теб - правих кичури на основа между 6ца и 7ца, получиха се около 8-9ка на места. Усещам как ще жълтеят като падне мата и се чудех дали Philip Kingsley Pure Blonde Booster Colour-Correcting Weekly Mask може да помогне в поддръжката на цвета или са за по-светли коси и при мен няма да има ефект?
питането не е към мен, но да си кажа Simple Smile
В подобна ситуация е и моята коса, ако търсиш студен-пепелив цвят препоръчвам този директен пигмент
https://www.zlatnaribka.com/direct-color/direkten-pigment-v-siny … irect-blue-100-ml

аз го слагам в маска/балсам и стоя до желаното тониране. Бързичко действа 7-10 минути макс, иначе става много тъмно. Можеш и с количеството да си играеш, но имай предвид че МНОГО цапа! Оцвети ми кожичките около ноктите и сгъвките на пръстите в синьо, което не се изми с 3-5 миенета на ръце. Търках със спирт/лакочистител...от тогава с ръкавици работя.

Здравей, можеш ли да ми дадеш още инфо за пигмента?
Какъв цвят постигаш? И защо си избрала синият точно? Не е ли доста голям риск?
Аз съм се насочила към пигмент powder.
Имаш ли снимка на косата след синия пигмент?
И аз влизах да задам същия въпрос.
Ще си пускам поръчка спрея на КМ за блясък и се чудя кой директен пигмент.
Косата ми е на леки преливащи кичури в цвят 6.17

# 550
gigova схемата ти е добра,но аз бих ползвала еластисайзъра преди протеиновата серия.Олаплекс 1 и 2 няма смисъл да правиш всяка седмица щом имаш 0 и 3.Прави терапията веднъж или два пъти в месеца

Mamma балансирана с превес на протеина.Добре си се насочила към шампоаните,аз бих добавила, и след ДПШ

# 551
  • София
И аз с един въпрос се включвам- нужно ли е да редуваме различни видове протеинови серии (a не само една такава), както и различни хидратиращи серии?
Tоест трябват ли ми две различни хидратиращи и две протеинови серии или е достатъчно една протеинова и една хидратираща? И останалите да са балансирани примерно.

И също Преуош терапиите колко често могат да се правят? Колко пъти седмично или месечно ги правите вие?

# 552
Абсолютно достатъчни са ти по една. А за пре уош терапиите - веднъж в седмицата ти е ок. Но ако имаш време желание и възможност, можеш и по-често, стига да не ти се утежнява много косата Simple Smile

# 553
  • София
С какво да заместя коприната за коса на CHI?
Развали ми се пръскалото,всеки път като пръскам и ужасно тече.

# 554
Момичета, от година се боядисвам с номер 200 Кастинг на Лореал безамонячна като цвета си е черен , сега искам да пробвам Olioseta Oro del Marocco.Въпроса ми е пак на 2-ка ли да заложа, не желая син отенък и какъв оксидант да купя? Имам леко и на места бели косми.

Общи условия

Активация на акаунт