С какво ви дразнят свекървите? – 128

• 30 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Моята свекърва пък обича да обещава неща, без да ни пита дали сме ок и после настоява да се случат. Последно на Цветница искаше да води малката с нея да продавали цветя. Цял ден, 12 часа.

# 121
Според мен проблемът е друг при вас, sea.sea. Доколкото разбрах от чужбина се е върнал синът на свекърите ти, заедно със семейството си. Т.е братът на съпруга ти. При положение, че бабата и дядото виждат веднъж годишно другото внуче и сина си, е напълно разбираемо да  искат да прекарат повече време с тях. Също така какво лошо има в това, че са поискали да откарате дъщеря ви да се види с братовчедката? Точно в този момент да проявявате инат и да не искате да откарате детето - понеже и защото ........... е леко грозно. Аз не бих карала хората да пътуват, само да  надвия на ината си. А мъжа ти не иска ли да се види с брат си?

# 122
  • София
Според мен проблемът е друг при вас, sea.sea. Доколкото разбрах от чужбина се е върнал синът на свекърите ти, заедно със семейството си. Т.е братът на съпруга ти. При положение, че бабата и дядото виждат веднъж годишно другото внуче и сина си, е напълно разбираемо да  искат да прекарат повече време с тях. Също така какво лошо има в това, че са поискали да откарате дъщеря ви да се види с братовчедката? Точно в този момент да проявявате инат и да не искате да откарате детето - понеже и защото ........... е леко грозно. Аз не бих карала хората да пътуват, само да  надвия на ината си. А мъжа ти не иска ли да се види с брат си?

До колкото разбрах има причина да не могат да закарат детето, а не инат. Сии каза, че иначе ходят редовно.

# 123
  • София
И не само има причина, но и бабата е наясно с това и заради това е предложила да дойдат те да вземат детето по-рано.
Ей, това четене с разбиране, голям препъникамък излезе.

# 124
  • София
Да, вярно, че хич не четете. Мъжът ми е изключително ангажиран в момента и въобще не е от инат, тяхното е инат, ама накрая разбраха, че няма да стане така, а и бяха предупредени от самото начало как стоят нещата. Свекърът не работи, брат му в момента е на гости и нищо не прави и също може да я вземе, но както и да е. Плюс това ние също ще отидем, просто ще е в края на седмицата, всеки ще може да се види с всеки.
 А и за хора, живеещи в чужбина и предвид Ковид кризата смея да твърдя, че доста често си идват. Разбирам, че за една майка никога няма да е достатъчно, но не е и като да се виждат един път в годината.

# 125
Докога с тези свободни съчинения? Мила ,Sea много ясно е описала ситуацията- бабата е предложила да вземат каката и е наясно , че няма как да пътуват в момента.Sea роди съвсем скоро и много ясно , че няма да се грабнат да карат голямата, още повече , че имат планирано посещение така или иначе . Чак грозно да им се изкара поведението и проява на инат...

# 126
.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 23:58 от Пипито

# 127
  • Варна
А подкрепящия те мъж къде беше като се изнесоха и детето остана само? Не остана със сина си ли? И той ли се изнесе?

# 128
  • София
А каква е вината на свекърва ти в конкретната ситуация? Тя ги е поканила ли?

# 129
Ма ко ще се включи да обясни за вината на свекървата

# 130
  • Варна
Алкохолизмът е тежко бреме. Пипито, основен е комфорта и режима на детето. Аз отсвирвам и мои роднини. Все още сме в период на пандемия. Мисля, че винаги ще имате конфликти. Дисонанс на различни характери и ценностни системи. При някои хора, извинението е вид унижение.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 12:48 от Viviana91

# 131
  • София
Охо, аз съм го играла това преди почти 30 години. Всеки уикенд свекърите се самопоканваха да видят бебето (дъщеря ми). Обаждат се преди да тръгнат, минава час и половина - никакви ги няма, а времето хубаво. И аз заявих, че няма да чакам никого, а излизам. След час ММ дотърча да ме търси, че техни величества дошли най-после. Тогава единствено съжалих, че му казах къде съм, ако се бях скрила в някоя градинка, дали щеше да ме намери...

# 132
.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 23:59 от Пипито

# 133
  • София
А, тя ги е канила, в такъв случай са нейн ангажимент. Защо приятелят ти го стоварва върху теб и ти защо се върна?

# 134
  • София
Нали са дошли да видят детето? Видели са го, а то си има и баща.
Обаче ти изобщо ли не поседя с тях, толкова ли беше наложително веднага да готвиш, а не примерно след 15-20 минути?

Общи условия

Активация на акаунт