С какво ви дразнят свекървите? – 128

• 30 488
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Нещо ми се губи часовата хронология.
Детето спи в 3 и половина. После трябва да се събуди и да яде в парка. Гостите идват в 4  и половина.
Ти си идваш по някое време ? / в колко/
Отиваш да готвиш вечеря незабавно.
Аз бих го приела като демонстрация, честно казано.
Ако съм гост.
Помисли от гледна точка на гостите - роднини. Идват, няма те, незнайно докога, защото детето е навън и когато се събуди, ще яде в парка. Дотук - добре.
Предполагаме, че е нахранено. Още по-добре.
Прибираш се и хващаш салатата за вечеря.
Тук свекървата май няма много общо. Иначе , защо не ти е казал тм или тя, че си тръгват. Ами сърдити са.

# 136
E, приятелят какво да направи, явно не е бил там даже. Обадил се е, казал й е и тя си е преценила как да постъпи - върнала се е, когато е готова. Не мисля, че й ги е стоварил. Вероятно е можел да обясни, че сега се съобразяват с режима на детето и да я извини пред тях. Но пък ми изглежда, че това са хора, които не ги интересува, та дали го е направил или не, няма да има голямо значение.

Не мога да преценя дали ми изглежда като демонстрация това нежелание да седне да ги види за 10 минути, много зависи как самата тя го е изиграла. С близки хора аз лично не бих го приела като неуважение, нали е казала, че ще се върне. А и разбирам, че една млада майка е доста ангажирана и си има режим около бебето и то е това, с което трябва да се съобразява. Особено предвид факта, че тя не е била питана или предупредена предварително, че някой ще идва. Да беше уговорено, да ги разбера, че се сърдят.

# 137
  • София
Как какво да направи? Въобще не е трябвало да й се обажда и да я занимава.

# 138
...Пиша днес и тук защото съм бясна на следната ситуация. С детето сме в парка, приспивам го, заспа в 15:30. Звъни ми приятеля ми да ми каже че в 16:30 ще дойдат гости роднини и трябва да съм в дома. Казах, че няма как да се прибера в този час, защото ще изчакам детето да се наспи и да го нахраня и тогава ще се прибера. Така, прибрах се, поздравих ги, преоблякох се, оставих малкия при тях и им казах, че трябва да отида да направя вечеря за малкия и ще дойда. Докато аз кълцах зеленчуци, родата се изнесе тихомълком без да кажат дори чао, оставиха малкия сам в хола и сега са ми сърдити. Аз ли нещо не разбирам, защо ми се разсърдиха, кой е виновен, кой е прав не знам. Звънях да се извиня за ситуацията, така и не можах да се свържа и обаждане не ми се върна.
Значи, аз не знам какво е трябвало да направи авторката, но ще кажа какво бих направила аз.
Първо, ще направя по телефона скандал на милото, че канят с майка му гости, а после си мислят, че аз нещо имам задължения - че "трябва" каквото и да е. Нормалните хора се обаждат предварително и биват поканени или поне бива им потвърдено. Такива гости да ми се натрисат, изобщо не бих толерирала.

И не бих оставила на някакви хора да ми гледат бебето. Ще си го преместя някъде, където си спи, а ако винаги спи в хола - нека, но без техен ангажимент да го наглеждат. От къде накъде те ще се ангажират?
А ако се сърдят - да се сърдят на себе си, че са се изтресли изневиделица. И щях и аз да им се сърдя.

# 139
.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 00:00 от Пипито

# 140
Тази ситуация аз не бих я отбелязала и за мен е нулев проблем. Бих се прибрала с детето да кажа здрасти на родниите, да им сложа по едно кафе / сок, каквото искат, ако мъжът не се е сетил и после ще нахраня детето. Ако нямам време да им обърна внимание, ще дам веднъж готово пюре, няма да кълцам и режа. Много се усложнявате, това са дреболии.

# 141
  • Варна
Редно е да те уведомят предварително за гостуването, не в последния момент. На каква възраст е детето?

# 142
Върнах се, защото да не ми се сърдят, ама те пак сърдити 😃 а за готвенето наистина нямаше време, то докато го нарежа, да се свари, да изстине ще мине 1 час и за това предпочетох да го сложа да се вари и да отида при тях, ама те не можаха да не изчакат
А защо не са се обадили от предния ден поне, че ще идват, разбра ли се?
Приятелят ти да се оправя с тях, да им обяснява как майката има задължения първо към детето си, а после чак към непоканените от нея гости.

# 143
Какво толкова ако са се отбили, без да бият барабана. Ако не е често да досаждат, аз не виждам нищо лошо.

Това, че самите роднини се надуват, задето жената е правила вечеря за детето, вместо да им обърне внимание, е също толкова безсмислено за мен.

# 144
Какво толкова ако са се отбили, без да бият барабана. Ако не е често да досаждат, аз не виждам нищо лошо.

Това, че самите роднини се надуват, задето жената е правила вечеря за детето, вместо да им обърне внимание, е също толкова безсмислено за мен.
То не е лошо, че са се отбили, но е лошо, че на нея й се вменява задължение да дойде в определен час и да ги забавлява, защото те са си наумили така.
Ами, ако са дошли при свекървата, да си говорят със свекървата, но от контекста става ясно, че кой знае защо, са дошли точно при младата майка и имат ясни очаквания как да протече срещата.

# 145
Щом ги е поканила свекървата, са неин ангажимент. Това дето снахата "трябвало да бъде там" ми е малко излишно. Ако е удобно за всички - ок, ако не е удобно - друг път ще се видят.

# 146
  • София
Свекърва ти си кани гости, мъжът ти те привиква да ги посрещаш. Бих се сърдила на него в тази ситуация. Те пък, вместо да се извинят, че ти нарушават плановете, се сърдят, а ти се впечатляваш.

# 147
Е на майката какво ще й стане да каже здрасти? Винаги е по-добре да си любезен, без да се оливаш.

# 148
  • София
Казала го е.
Скрит текст:
Здравейте! Нова съм, чета ви отдавна и тази тема ми действа успокояващо 😃. И аз като вас имам доста проблеми със свекърва. С приятеля ми сме заедно от 5 години,  имаме и дете на годинка. Живеем заедно с майка му. Проблема е, че тя е алкохоличка и е от онзи тип хора, които никога за нищо не са виновни и си правят каквото искат. На думи е супер човек, но действията не отговарят на казаното от нея. Благодарна съм на приятеля си, че ме защитава и разбира (повечето мъже всякаш не правят така). Мисли ли сме за квартира, но за жалост сме с ограничени финанси и на този етап няма как да стане. Пиша днес и тук защото съм бясна на следната ситуация. С детето сме в парка, приспивам го, заспа в 15:30. Звъни ми приятеля ми да ми каже че в 16:30 ще дойдат гости роднини и трябва да съм в дома. Казах, че няма как да се прибера в този час, защото ще изчакам детето да се наспи и да го нахраня и тогава ще се прибера.
Така, прибрах се, поздравих ги,
Скрит текст:
преоблякох се, оставих малкия при тях и им казах, че трябва да отида да направя вечеря за малкия и ще дойда. Докато аз кълцах зеленчуци, родата се изнесе тихомълком без да кажат дори чао, оставиха малкия сам в хола и сега са ми сърдити. Аз ли нещо не разбирам, защо ми се разсърдиха, кой е виновен, кой е прав не знам. Звънях да се извиня за ситуацията, така и не можах да се свържа и обаждане не ми се върна.

# 149
И двете страни е трябвало да проявят малко повече тактичност, но явно не се е получило.
За съжаление в междуроднински отношения е подводен камък и нерядко води до напрежение за години напред.

Общи условия

Активация на акаунт