Фентъзи и фантастика - 22

• 34 324
  • 705
  •   1
Отговори
# 120
Дейвид Фарланд – Вълчето братство

Еее, единият от героите много се изложи. Не му е първата голяма грешка.
Има хора, които мислят с органите, които не са в главата, но в някои фентъзита не става така.
Скрит текст:

А понякога влюбените не изпадат под въздействието на чародеи, магьосници или както е тук, хора с дарове на обаяние.
Толкова му е любовта. Разбирам дълга, но това което се случи се трансформира в нещо друго. Frowning1
Отбелязвам, че нямам предвид реалността. Wink
Тя е и по–брутална.
Дотук (средата на втора книга), браво на Земния крал!
Е, тя все пак има стотици дарове на обаяние, после ще станат хиляди. Трудно някой би могъл да и устои.

# 121
Уф, купих на първолачето да чете Хари Потър, ама то шрифтът хич не е като показания в първото издание. Един дребен и нечетим. Красиви корици, тънки страници...

# 122
Здравейте, фен съм на жанра и ми се иска да подхвана някоя нова поредица и мисля, че може да ми помогнете. Не съм чела фентъзи от три - четири години и не мога да се ориентирам какво би ми харесало, а виждам, че вие сте хора, които са чели страшно много точно в този жанр. 

Книгата, която ме запали по фентъзито е Окото на света преди двадесетина години и след доста препрочитания Колелото си остава за мен най-доброто, което можах да намеря. Харесаха ми Хари Потър, книгите на Хоб за  Фиц и Шута, Пратчет и Влад Талтош; Шанара не беше много зле, но класически "хитове" като Песен за огън и лед, Малазанските книги и Фийст (даже името на поредицата ми избяга от ума) хич не ми бяха по вкуса заради насилието в тях. Особено сега както кърмя бебе и съм доста чувствителна, не искам да чета разни извращения, кой как измъчвал и насилвал деца, прекалено много кървища на всяка страница и т.н. схванахте мисълта ми, предполагам. Допадат ми малко "по-захаросани" саги, с повечко магия, не търся чист военен реализъм. Започнах Повелителите на руни, защото тук се споменава доста, интересна ми е, но дано не стане много кървава нататък.

Ще чакам предложения, че ми се чете нещо.

Благодаря предварително!

# 123
Ми Сара Дж. Маас опитай Simple Smile Стъкления трон по-специално. По-нестандартно предложение -поредицата за Чарли Дейвидсън. И трилогията Скъпоценни камъни-Рубиненочервено и т.н.

# 124
Аз, така като гледам, тъй като предпочитанията ми са точно обратните, мога да препоръчам "Мечът на истината" на Тери Гудкайнд. Всъщност съм изчела поредицата до средата и в началото ми харесаха и идеята, и светът. Като цяло има интересни идеи. Но въпреки че на моменти има доста бруталност, която, честно казано, ми е малко самоцелна, любовната история ми идва твърде захаросана и пресилена. На фенове на "Колелото" определено ще допадне.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 13:50 от Lúthien

# 125
Във Властелина на пръстените няма детайлни описания на насилие и бруталност, въпреки че има война. Но тя е меланхолична, би могла да бъде и депресираща (зависи в какво настроение е човек).

# 126
  • София
Като стане дума за саги "с повечко магия", първата ми асоциация е за "Мъглороден" на Брандън Сандерсън. Толкова оригинална магическа система, при това подплатена логически, рядко се среща, да не говорим, че е съчетана и със симпатични герои.

Аз пък започнах "Кръвта на мага" (Дейвид Хеър) и след първите 150 страници още чакам да ми стане интересно. Подскажете кога най-после ще започне да се случва нещо в тая книга, че досега все едно събирам биографии за конкурс... 

# 127
  • България
Grinning
Здравейте, фен съм на жанра и ми се иска да подхвана някоя нова поредица и мисля, че може да ми помогнете. Не съм чела фентъзи от три - четири години и не мога да се ориентирам какво би ми харесало, а виждам, че вие сте хора, които са чели страшно много точно в този жанр.
Скрит текст:
Книгата, която ме запали по фентъзито е Окото на света преди двадесетина години и след доста препрочитания Колелото си остава за мен най-доброто, което можах да намеря. Харесаха ми Хари Потър, книгите на Хоб за  Фиц и Шута, Пратчет и Влад Талтош; Шанара не беше много зле, но класически "хитове" като Песен за огън и лед, Малазанските книги и Фийст (даже името на поредицата ми избяга от ума) хич не ми бяха по вкуса заради насилието в тях. Особено сега както кърмя бебе и съм доста чувствителна, не искам да чета разни извращения, кой как измъчвал и насилвал деца, прекалено много кървища на всяка страница и т.н. схванахте мисълта ми, предполагам. Допадат ми малко "по-захаросани" саги, с повечко магия, не търся чист военен реализъм. Започнах Повелителите на руни, защото тук се споменава доста, интересна ми е, но дано не стане много кървава нататък.

Благодаря предварително!
Ясно е, че съм фен на "Колелото на времето". Моарейн не е често срещано име.Grinning
"Повелителите на руните" е доста кървава поредица. Но така мисля аз, на други може да не им правят впечатление реките от кръв.
Като те чета, сякаш "Академия на проклятията" от Елена Звездная е точно за теб.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 14:35 от МоарейнД

# 128
  • В полите на Пирин планина
Скрит текст:
А аз зациклих на средата на третата част на "Тъмна дарба" и май ще я зарежа, колкото и да не харесвам така... Мнооого ми доскуча. Даже не знам какво да подхвана сега...

ако искаш мога да ти пусна спойлери какво става до края на трета книга - като оставим настрана мелодрамите.

спойлери - четенето е на твоя отговорност

значи  Руби
Скрит текст:
става свръхпокровителствена спрямо малките деца и се държи като сив кардинал. Постепенно започва бавно да си мисли, че всички освен нея и Коул са някакви недоразвити същества и те трябва да правят каквото им каже. В този смисъл нормална е реакцията на Лиъм който ревнува, още повече че Коул не му обяснява, че е Червен.

Същевременно Руби се държи така,
Скрит текст:
сякаш Нико е извършил нещо непростимо, не съзнава грешката си и няма право на втори шанс.

Коул и Кейт
Скрит текст:
се изпокарват и се разделят. И тя не е права, защото подхожда доста идеалистично, но той твърде отведнъж иска да превърне децата във войници и отива в другата крайност. Постепенно всички в Лагера намразват Коул и Руби.

Лиъм вдига бунт -
Скрит текст:
малчуганите се обединяват около него, принуждават Коул да го направи интендант. Руби разбира, че Лиъм си записва на листче кой е и какви са чуствата му към нея - защото не е сигурен, че тя няма да го манипулира отново. Шокирана е (а не би трябвало.) Лиъм намира неподкупна журналистка от фракция от типа на Детската лига. Коул му забранява да я замесва, но Лиъм решава да действа на своя глава и е подкрепен от останалите (без  Руби). Зу разказва историята си, като по средата на  "интервюто" проговаря. Заслугата е на Вида.

Лиъм свързва
Скрит текст:
Коул с Хари, техния втори баща. Той познава някои мъже, бивши наемници. Коул се съгласява Хари да им помогне - с нежелание. Хари събира 40-50 човека. По идея на Лиъм Детската лигата напада Търмънд с помощтта на "момчетата" на Хари

Руби
Скрит текст:
се опитва да проникне в главата на Кланси, но се оказва, че всъщност той прониква в нейната глава(главоболията й симтоми). Руби дори докарва майка му - Снеговалеж. Кланси наистина я мрази, тя гледа на него като на някакво животно, което е много сладурско но трябва да бъде държано в клетка и на опиати. Бащата на Кланси - президента Грей - се опитва да го измъкне използвайки червените от "Джабморе". Руби, Коул и останалите се справят с Грей.
Снеговалеж си прибира Кланси и го мумифицира, а Коул и Детската лига са представени във властта чрез Кейт и една сенаторка от опозицията, която минава на тяхна страна след като спасяват дъщеря й от Търмънд
Коул накрая признава на Лиъм че е Червен. Вида и Дунди се събират, също като Лиъм и Руби. Руби прощава на Нико.

На мен най-много ми допада Кланси, който е нещо като версия на Магнито и смята, че всеки има правото да е такъв какъвто иска. И Вида, който е "пънкарка". Донякъде харесвам и Кейт, която съчетава идеализъм и прагматизъм. На обратната крайност съм по отношение на Коул и Руби - някак си твърде надменни са ми техните герои, за да ги харесам, особено в третата част.

Много ти благодаря! Сега вече с чиста съвест няма да си я причинявам... до края...
А иначе така добре започна и в третата част се разводни ужасно...

# 129
Много ви благодаря за предложенията. Властелинът, Мъглородните и Мечът на истината съм ги чела отдавна и не са лоши, може би съм от малкото, на които филмите по Толкин им харесват повече от книгите Blush .
Книги като Песен за огън и лед (прочетох всичките) и Малазанската книга на мъртвите (първите 2 тома и половина) определено ми бяха супер интересни, но ми дойдоха твърде брутални и натоварващи и в този момент ми се иска да съм по-спокойна, все пак ще чета за релакс.
Определено ще пробвам Стъкления трон и Академия на проклятията, звучат интригуващо!

# 130
  • София
Много ви благодаря за предложенията. Властелинът, Мъглородните и Мечът на истината съм ги чела отдавна и не са лоши, може би съм от малкото, на които филмите по Толкин им харесват повече от книгите Blush .
Книги като Песен за огън и лед (прочетох всичките) и Малазанската книга на мъртвите (първите 2 тома и половина) определено ми бяха супер интересни, но ми дойдоха твърде брутални и натоварващи и в този момент ми се иска да съм по-спокойна, все пак ще чета за релакс.
Определено ще пробвам Стъкления трон и Академия на проклятията, звучат интригуващо!
Аз препоръчвам Наоми Новик. Книгите и са като приказки за възрастни. Може да пробваш и някои поредици на Нора Робъртс, нейните са по романтични.

# 131
Аз пък започнах "Кръвта на мага" (Дейвид Хеър) и след първите 150 страници още чакам да ми стане интересно. Подскажете кога най-после ще започне да се случва нещо в тая книга, че досега все едно събирам биографии за конкурс... 
Много ми харесаха и двете книги от поредицата на Хеър. Дано довършат поредицата Артлайн.

# 132
  • София
Меган, да се надявам значи, че скоро всички тези отделни герои и героини някак ще се засекат и ще започнат да вършат нещо различно от това, да преживяват училищни, предбрачни и екзистенциални драми?

# 133
Здравейте, фен съм на жанра ....

Благодаря предварително!
Серията "Катриона" на Е. Звездная. Има магия, има смешки, има тайни и загадки, краят е щастлив, но общо взето неочакван.

# 134
  • Бургас
Прочетох Двор от рози и бодли и започнах Двор от мъгла и ярост. Много ми хареса първата книга, и втората не отстъпва за сега. Определено не можеш да заспиш

Общи условия

Активация на акаунт