Криза на възрастта.. и кой как се справя

• 12 999
  • 320
  •   1
Отговори
# 225
  • Далече, далече
Всеки греши и всеки може да стане за смях. Не е краят на света.Това също е опит.

Не вярвам, че пред жена на 40 години единствените пътища са езотерика и разврат, при толкова други възможности.
Има един израз: "Когато пуснеш, ръцете ти се освобождават".

# 226
  • София
Аз познавам, за едната вече споделих, че изживях нещо, което никога, абсолютно никога не ми е минавало през акъла, че мога да изживея и да бъда поставена в ситуация на амок.

Иначе аз съм изключително фриволна, звънка и социално пеперудена. И пак има начин как Wink

# 227
То не е казано, че задължително промяната е в посока инфантилно поведение и излагация. При мен промяната е рязка, но не включва нощен живот, пиене, пушене, наркотици и безразборен полов живот. Държа да имам само един партньор.

# 228
  • София
Да, не знам защо завихме в тази посока. Общо взето, това е стереотипът за "кризата на 40те". Само дето аз лично не си падам по стереотипи.
Аз лично ще се променя, още не знам как.

# 229
Горджърс, още не те хванала кризата на 40- те, но има време
Аз съм я подминала кат малка гара. Та не е невъзможно и други да не спрат на тая спирка.

# 230
При мен се оказва, че кризите са свързани с някакви важни събития. На 40 родих дете и емиграция. На 50- пенсиониране и емиграция. Не виждам да са ми повлияли по някакъв начин, но съм и нямала време да седна да се замислям. Мога да кажа, че на 50 разполагам и с време и пари, за да живея живота на макс. Имам съпруг , който ме "съпортва" във всички щури идеи, имам приятели, които са със същата степен на лудост като мен...а детето, мъкнем го с нас. За протокола , не пуша от повече от 25 години, никога не съм пила алкохол и не съм пробвала трева или др подобни.

# 231
Тъкмо се чудех дали е възможно.
Аз винаги съм си била малко щура, даже дъщерята ми се кефи.
Ама се бях обрала покрай семейния живот. Даже твърде. В смисъл, все се съобразявам с някого и не мога да направя нищо спонтанно. Даже сега, като мога, не ми идва нищо на акъла, седя и тъпея.
Аааа, какви са тия пораженчески настроения? Я хващай един за ушите (като мен)Joy и отивайте на хотел! Не мога да престана вътрешно да се смея като ми зададе в началото въпроса: Какво ми било отношението към спонтанните срещи.
Ми то "Спонтанност" ми е второто име. Joy
За кога да чакаме и да се насландисваме?
Аз познавам, за едната вече споделих, че изживях нещо, което никога, абсолютно никога не ми е минавало през акъла, че мога да изживея и да бъда поставена в ситуация на амок.

Иначе аз съм изключително фриволна, звънка и социално пеперудена. И пак има начин как Wink
Това ме съмнява, ще знаеш! Като те чета звучиш като моралистка. Чак ме е страх да си помисля на каква възраст би била. Не знам, какви са тия толкова скандализиращи преживявания в България. Навремето беше доста скучно. Ама сега като гледам пияните англичани по Слънчев бряг, май и това е претърпяло промяна.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 15:29 от Ravenna

# 232
  • По света и у нас
Понеже съм в разгара на кризата ми, съм се замислила да следвам второ висше, което няма нищо общо с първото. Супер много искам, но се притеснявам, че ще си погубя социалния живот Sad ... В БГ мама хахахха

# 233
Всичко друго ми се прави, но не ми се учи на тия години. Със сигурност кризата няма да ме заведе на там. Дипломи, магистратури и накрая работиш с най низшата. То и тук има перспектива за една реализация, та мани.

А относно спонтанността на Равена, ми не ми е в природата това.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 18:24 от happy doc

# 234
  • София
Аз след  2 седмици заминавам на 6-седмична лятна програма в Щатите. Смятам, че има много какво да науча. А защо гледаш на България като реализация? Човек може да работи оттук и да има клиенти в чужбина, ние вече 21 години го правим. Тук е само базата, пазар е светът.

# 235
Аз пък съм по здравословния живот, пиенето никога не ме е влечало, нито пък наркотици. За целия си живот съм пробвала само веднъж марихуана и до там. Секс абсурд да правя с непознати...страх ме е от болести, като бях млада и от забременяване . Може след тест за 30-40 теста за най-често предавани полови болест + 4 презерватива...така съм си от ден първи на живота си...вардя се, ще живея с орлите ..и ще обиколя света. Важно ми е само да изглеждам добре и да съм слаба ( доколкото е възможно). Ходила съм в повече държави, от повечето хора около мен, но се не ми стига, все не ми е достатъчно...мъжете като цяло не ме привличат...на всички намирам кусури...
Същото.

Никога не съм била щура и харесвам да ходим по пътувания със семейството ми.
За останалите съм високомерна и претенциозна, интроверт с избирателна социалност, позитивна мечтателка,   а реалната ми личност е за най- близките ми само.
Другото описано като алкохол, мъже, дрога, уикенди с приятелки с напивания и промискуитет, дирижабли и парашутизъм никога не ме е влечало; ни на 16, нито на почти 42.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 18:39 от Анонимен

# 236
Все едно си ми дала описание на мен, с изключение на мъжете. Ама там няма как! Сама съм и сега ми се е паднало.Heart Eyes

# 237
Малко късничко те е треснала кризата, но твоята е по скоро, след развода,  а не на средната възраст. Но, в крайна сметка човек трябва да живее, според своите възгледи и нагласи. А животът е твърде кратък, за да го живеем за угода на хорското мнение.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 18:59 от happy doc

# 238
Все едно си ми дала описание на мен, с изключение на мъжете. Ама там няма как! Сама съм и сега ми се е паднало.Heart Eyes
Доколкото съм чела мнения тук, по нищо не си приличаме, но щом те влече..

# 239
Аз кризи, като зададената тема, не съм изживявала до сега.
Все съм приемала, че криза на възрастта е онзи момент, в който преосмисляш живота си (свързан със страха, че отминава) и се втурваш в неща, които винаги си искал, но не си имал времето. Или не харесваш живота си и го обръщаш коренно..И това стъписва всички в близкия ти кръг.
В момента изживявам криза, но на обстоятелствата..пък знам ли, може да се окаже на възрастта. На етап преосмисляне съм още..

Общи условия

Активация на акаунт