Криза на възрастта.. и кой как се справя

• 13 004
  • 320
  •   1
Отговори
# 75
Не знам какво е. Аз откакто преди две минути прочетох, че "не е толкова лесно осъществим" от  автор жена, изгубих всякакъв усет за реализъм. Дано ми се върне някой ден.

# 76
Разврат е да си имаш приятел, отдушник, някой който харесваш, но не можеш да бъдеш с него, защото имаш много какво да губиш...под разврат не визирам някакви секс практики, които не можеш да пробваш с мъжа ти, защото това е гимнастика, нито секс с много и различни мъже,защото това го слагам в графа пи ар за пред приятелките..разврат за мен е точно да обичаш друг, а да живееш с мъжа ти, така от всеки взимаш най-доброто за теб...от мъжа ти сигурност, от приятеля любов...

# 77
Аз имах три- след завършване на училище, университет и след раждането на първото ми дете. И в трите случая, в ретроспекция, кризите бяха много полезно нещо. Как се справям - с приемане. Твърдо убедена съм, че вселената се грижи за мен и ми се случва всичко най-добро и полезно. Ей това е моята езотерика, за много полезна я намирам.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 00:07 от FBID506926992788781

# 78
christina1980, чак пък "разврат"! Не е ли това класическа извънбрачна връзка?
За мен в думата "разврат" има многочисленост и няма любов.

vяsko, ами трудно е пиле - за жена над 40+ не всеки се натиска, а и по-важното е, че тя не е склонна с кого да е да ляга...

# 79
  Аз кризата на 40-те не си я давам за нищо, много ми хареса. Смятам че е чудесен рефреш, въпреки, че първата й закуска е стъкла със стъклен сос, в стъклен съд, със стъклена супа и десерт от стъкло. Много сладко и пивко, думи нямам, но помага много да се отървеш от всичко, което те дърпа. Като цяло - смениш ли прическата - купи си рокля, парфюм и самосвал и... се радвай на тази чудесна, доста дива коприва. Яхвай вятъраметлатамотора, все тая, ще идеш там, където не вярваш, че искаш да стигнеш. И ще бъдеш благодарна, че си минала тази мелачка. Пубертетът, подай ми виното.

# 80
бах, това по-сложно и от разврат.

# 81
Наистина, колко сме различни. При мен отношението към работа и кариера пък е съвсем различно. На 20+ работата ми беше мъка, защото усещах, че ми отнема от времето за купони, приятели, пътешествия и подобни. На 30+ ми беше тъжно, че ми отнема от времето, което можех да прекарам с малките си деца. Сега на 40+, децата вече са по-големи и през по-голяма част от деня ги няма, по купони вече не ми се ходи, и най-накрая работата ми носи удоволствие, чувсто че съм си на място, а не че ми отнема от времето.

# 82
Ако кризата на възрастта е неприемане, че си остарял. Да, боря я, повече от ясно е...Езотериката не ми е силна страна или ми е силна може би без да знам. Вече бях наречена вещица, а аз не се имам за такава. Та така! За мен е важно да имам някого до себе си дори само за уикенда без претенции за обвързване. Дава ми усещане за топлина и несамотност. Ако на това му казвате разврат вероятно е така. Но е човешко - желанието да бъдеш желан и обичан. На работата си държа дотолкова доколкото ми носи прилични доходи. Чак пък да почна да кроя планове за супер растеж в кариерата - не е за мен.

# 83
Разврат е да си имаш приятел, отдушник, някой който харесваш, но не можеш да бъдеш с него, защото имаш много какво да губиш...под разврат не визирам някакви секс практики, които не можеш да пробваш с мъжа ти, защото това е гимнастика, нито секс с много и различни мъже,защото това го слагам в графа пи ар за пред приятелките..разврат за мен е точно да обичаш друг, а да живееш с мъжа ти, така от всеки взимаш най-доброто за теб...от мъжа ти сигурност, от приятеля любов...

И за мен това не е разврат точно.
Извънбрачна връзка с любов е голяма драма.

Хем не е като да съсипеш семейството и целия си устроен свят заради този някой, хем нищо не е ок ,нито вкъщи,нито с този човек. И почти по правило нещата приключват с много болка за всички... но това е друга тема.

Разврат за мен е когато се откажеш от правилата на 100%. Там не говориме за любов. Купони и случайни забежки без да мислиш какво ще стане... много от всичко, защото е " за последно" и в повечето случай е страната Б на този някой, която никой не познава и се прави скришно.
Това е голяма дилема. Когато се откажеш от всички правила и заживееш два живота, единия на уюута и спокойствието и другата на емоцията  да си млад отново.

Жените винаги можем да си намериме някой за секс, ако това е целта..но на +40 ми се струва, че жените рядко имат точно тази нужда, не че е изключено. Но да подбора е по -избирателен..

# 84
Ако кризата на възрастта е неприемане, че си остарял. Да, боря я, повече от ясно е...Езотериката не ми е силна страна или ми е силна може би без да знам. Вече бях наречена вещица, а аз не се имам за такава. Та така! За мен е важно да имам някого до себе си дори само за уикенда без претенции за обвързване. Дава ми усещане за топлина и несамотност. Ако на това му казвате разврат вероятно е така. Но е човешко - желанието да бъдеш желан и обичан. На работата си държа дотолкова доколкото ми носи прилични доходи. Чак пък да почна да кроя планове за супер растеж в кариерата - не е за мен.
Не, това не е разврат, това е потребност от топлина и интимност, поне аз не го усещам така. В същото време го има стаха на опарилите се. Напомняш ми на една съученичка на майка, която дълги години беше възприемана като мултифункционално устройство за обгрижване от мъжа си и на 50+ разбра какво е да бъдеш харесвана жена.
Разврат е да станеш роб на междубедрието си и даже няма много общо с бройката партньори.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:36 от +-123

# 85
Да, аз имам зад гърба си доста дълъг брак, вярно е. Сега съм свободна,  ама някакси не ми е точно да ходя с всеки харесал ме в хотел. Не знам, как някои го правят, ама при мен съвсем определено не функционира по този начин. Трябва да има повече от харесване. Дори, когато лежиш до някой почти непознат и той насън се протегне инстинктивно да те завие. Това вече говори доста за мен.

# 86
Rаvenna,

Малко съвсем се отдълечавам от темата, но ми прави впечатление, че колкото с по млади хора говоря толкова по различно е отношението към сексуалността.
На жените които сега сме около 40 или повече, много често им трябват чувства, за да стигнат до секс.
На по младите не, напротив. Ако има чувства секса е последствие, но ако няма секса си е секс, забавление без задръжки с някой, които утре няма да ти усложнява живота.

Уважавам тази гледна точка. Хората около мен на 25-30г живеят в този ритъм докато намерят половинката си и всички го премат без да съдят никого.
От тях зная, че това се прави с много голямо уважение един към друг. Може да е за един път, но ходят на вечеря и си носят закуската в леглото.
Зная че дъщерите ми ще са по-скоро към тази гледна точка. ( сега съм много смела защото са малки 😅), дано успея да ги науча къде е средното положение.
Но искам да кажа, че и това се променя постоянно.

# 87
Да, аз имам зад гърба си доста дълъг брак, вярно е. Сега съм свободна,  ама някакси не ми е точно да ходя с всеки харесал ме в хотел. Не знам, как някои го правят, ама при мен съвсем определено не функционира по този начин. Трябва да има повече от харесване. Дори, когато лежиш до някой почти непознат и той насън се протегне инстинктивно да те завие. Това вече говори доста за мен.
Ти май ще се окажеш романтичка, която временно се е опитала да го играе мъжемелачка.

# 88
Ти май ще се окажеш романтичка, която временно се е опитала да го играе мъжемелачка.
Винаги съм била такава. "Мъжемелачката" е само за фасада и самозащита. Не обичам, когато отсрещната страна знае, че може да ме нарани по всяко време и поради тази причина започва да си разиграва кончето.

# 89
Раве, а не си ли представяш живота сама, без партньор...аз също съм с дълъг брак ( за съвременните стандарти), и си предпочитам да съм омъжена, но да кажем се разделим, не се виждам пак във връзка.

Общи условия

Активация на акаунт