Третокласници- 2021/2022

• 31 210
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
  • Където морето целува небето...
Аз здравните карти ги взех миналия месец, когато така или иначе имах ходене до ЛЛ. Винаги съм се чудила за какво са им и как пък не може ОН лайн да става всичко.

# 106
Аз вчера я взех, но докторът държеше и дъщеря ми да дойде.

# 107
Току-що ни пусна списък класната, по математика 2 тетрадки ГОЛЯМ формат с по  60 листа с редове???? Що за дивотия е това? Как па няма да натоваря детето с две големи тетрадки с по 60 листа.... Това са 120 листа малък формат, от къв зор да тежат? При вас как е?
И при нас искали гф по математика.
РС няма да имаме, дори и онлайн.

# 108
Мислех,че тази година ще отпаднат здравните картони, заради ковид ситуацията. Но явно пак излишно редене и бутане  само за да ги събира сестрата ей така.

# 109
Аз пък изобщо нямам спомен да съм носила миналата година здравна карта. Thinking
Нашата класна също го раздава лежерно, но накрая всичко се получава както трябва. За всеки случай, обаче, трябва да погледна за съобщения.
Децата от началото на миналата година пишат по всичко на широки редове, справят се. Имах останали 2-3 тетрадки с тесни и широки редове, подарих ги на съседче, което ще е първи клас.
Моята щерка не прочете всичко от списъка, колкото, толкова. Тези дни бяхме на почивка, сега ще отиде на село за още някой ден да поиграе с братовчедите. От вторник подновява уроците по английски, ще и' помогна да попълни читателския дневник, ще решава задачи, да влиза вече в ритъма на училището. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 110
  • София
само за да ги събира сестрата ей така.
Но пък ми беше много приятно, когато след 7 клас, големият ми донесе всички карти накуп и проследих как е пораствал през годините Relaxed

# 111
  • shumen
Нашата лична не ми даде здравна карта,тъй като трябвало да направи годините,а моя е роден Септември.

# 112
  • Варна
Е, че ако ги правеше декември или догодина няма да ти даде карта ли? нали я искат в началото на учебната година, а не на навършени години.

# 113
  • shumen
Месечинке,ако ги правеше след Септември щеше сигурно да ми даде.

# 114
  • там където има винаги вятър
Ехе, каква тема имало Wink

Преди 9 години участвах в "ноемврийски бебета 2012 г", но доста не дочакаха ноември и станаха октомврийчета. Може и някоя мама от тогава да има тук Thinking

Аз съм малко "далеч" от училище, т.е. не съм родител, а баба на третокласничка. Но пък съм долу-горе в час с нещата.
Ето преди 2 дни мина род.среща и дъщеря ми вече е дала 68 лв. за помагала. По БЕЛ - 17 лв., по МАТ. - 32 лв., нещо си за Час на кл.р-л - 6 лв. Мислеше да се размине с граматиката по англ. че сигурно имаме неща от тяхното време/на моите деца/, но не би - и там 10 лв.

Отделно по комп.моделиране - флашка + слушалки.

Относно тетрадките - още от миналата година по мат. пишат на широки редове.

Книгите от списъка бяха 16, като не всички са задължителни. Като човек не обичащ фантастиката прескочих такива... и  от останалите които нямахме купих  4 - прочетени са + "Маншон, Полуобувка... " и не знам кои още.

Виж математиката - не я долюбва/при майка ѝ пък не беше така на времето/. Голям зор беше с таблицата за умножение мин. година. Тия дни разпечатах няколко теста и я питам - за произведение, множители, делимо, частно... - хък-мък... кошмар.Rolling Eyes

Четох, че сте играли на разни игри. Ние в края на уч. година играехме устно и  много ѝ беше интересно един да казва на ум азбуката, друг да го спира и се започваше изреждането на - същ. /собств., нарицателни, умалителни/, прилагателни, глаголи - точно това което учеха по БЕЛ.

Голям роман написах, но ще ви следя от близо вече Wink

# 115
mama iasi, привет! Аз съм с октомврийче. Simple Smile
Много пари са ви взели.  Angry  Днес класната е писала в групата във фейсбук и само 20.80лв ще събира за помагала по ИУЧ и за часа на класа. Написала е какви тетрадки (само малък формат са , с широки редове, по 40л , по математика по 60л). Нашите правят доста упражнения, но допълнителни помагала никога не сме купували. Аз по желание купувам един сборник по математика на Евелина Динева, но той е евтин.

# 116
  • Варна
58 лева събирахме ние, толкова струват помагалата. То само тетрадката по английски е 10 лева. Има и някакъв атлас по човек и общество (или и природа, не помня), за часа на класа и естествено по математика и БЕЛ.

# 117
Мама яси, бабата на Далия ли си ти?
Онзи ден ходихме до училище да вземем учебниците. Видяхм и новата класна стая. Ще работят по СТЕМ, всяко дете ще е с лаптоп. Стаята е много готина.
Пари събирахме в началото на лятото и изобщо не си спомням какво сме давали. За учебници пари не жаля.
Ние май няма да имаме РС, поне не и присъствена. Нищо не сме купували като тетрадки и консумативи.

# 118
  • shumen
Ние събирахме по 60 лева в края на учебната година за помагала.
Месечинке,и нашите ще имат такъв атлас,но не помня по какво беше.

# 119
  • там където има винаги вятър
Мама яси, бабата на Далия ли си ти?
Онзи ден ходихме до училище да вземем учебниците. Видяхм и новата класна стая. Ще работят по СТЕМ, всяко дете ще е с лаптоп. Стаята е много готина.
Пари събирахме в началото на лятото и изобщо не си спомням какво сме давали. За учебници пари не жаля.
Ние май няма да имаме РС, поне не и присъствена. Нищо не сме купували като тетрадки и консумативи.

Да, то една баба имаше тогава в темата Smile  Пораснаха децата, сякаш вчера пишехме кое кога и колко се е родило.

Общи условия

Активация на акаунт