Третокласници- 2021/2022

• 31 190
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
По математика да се пише на редове, както е и при нас, е недомслица.
Те ще учат действия с по големи числа, хубаво щеше да бъде да си ги подреждат в квадратчетата.

# 91
  • Където морето целува небето...
Аз пък се чудих дали няма да са на карирани листи, то ще се окаже на редове. В курса по математика, който посещава детето си пишат на карирани от 2 клас, но те пък са само голям формат и май. Ще видим утре какво ще кажат.

# 92
  • Варна
Току-що ни пусна списък класната, по математика 2 тетрадки ГОЛЯМ формат с по  60 листа с редове???? Що за дивотия е това? Как па няма да натоваря детето с две големи тетрадки с по 60 листа.... Това са 120 листа малък формат, от къв зор да тежат? При вас как е?

# 93
А с каква цел са тетрадките голям формат? Защо? При нас няма такива изисквания.

# 94
  • На морето!
При нас започват с малки квадратчета по математика и по-късно ще минат на карирани листи.

# 95
  • Варна
Не знам, трети клас на голям формат... Много се издразних. Дано е грешка някаква предвид, че половината предмети липсват от списъка.

# 96
При нас са малки квадратчета по математика, широки редове по български, като са уточнили тетрадките да са по 40листа. Аз съм взела няколко и по 60листа  все пак. Понакупих материалите, чакаме учебниците и да подвързваме.
11 книги е прочел това лято. Уж вчера щеше да ходи до библиотеката за още някоя, но се разболя и пропусна. И да не прочете друга до 15септември, съм много доволна. Аз едно време на тази възраст не четях толкова, признавам си. По-късно открих любовта си към книгите 🙃

# 97
  • shumen
Нашата госпожа е писала по всичко от 40 листа и една от 20 за диктовки..Аз обаче по Четене,Човек и природа и Човек и общество купих от 20 листа,точно с цел да не му тежи.
Палитре,браво на твоя.Моя със зор и уговорки е прочел само част от книгите по списъка.

# 98
60 по математика и български. Като те нямат тетрадка з АДО Ал а. Всичко пишат в една. Другите по 40 л.и всички малък формат.

# 99
  • София
Момичета, ще трябва ли здравно-профилактична карта? Предполагам, че ще трябва (все се надявам електронно да си набавят тази информация и да не се редим на опашка при ЛЛ). Още не сме имали РС и нищо не знам. Мисля по-рано да отида до ЛЛ.

# 100
  • София
Защо да е рано? Нас личната ни викна още през юни да измери и двамата, когато е спокойно. Вчера ходих до кабинета да взема профилактичните карти, използвах, че е четвъртък (зелен коридор) и няма болни. Добре се получи.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 08:39 от грейпфрут

# 101
И ние изкарахме картите през август.

# 102
  • Варна
Аз пък доколкото разбирам тази година няма да ни карат да се редим при личните лекари за картите:
https://www.facebook.com/334967363685346/posts/1240587583123315/
Много се надявам, не съм вадила и нямам никакво желание да се бутам на опашка с болните.

# 103
Дано да не се редим за здравни карти.
Уж по електронен път ще се изпращат.
https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/na-uchilishte-i-gradina-s- … a-belezhka-240068

# 104
Еха, като видях темата третокласници, направо ми стана тъжно кога мина лятото, не разбрах.
Иначе ние от класната ни вест, ни кост, но и миналата година беше така. Тя го раздава по-спокойно, не ни изнервя и всичко се нарежда без проблеми.
Имате виртуална почерпка от мен, моята успя да прочете книгите от списъка, каза, че всички ѝ харесват, осбено Приказките на Валери Петров и все още си разказва части от тях. Сега си чете книжка по избор, но пак се договаряме колко да прочете. Абе интересно ѝ е, но друго си е да застане пред таблета.
Иначе нищо не съм купувала, имаме някои тетрадки от миналата година и добра книжарница до нас, така че няма да има проблем. Взех само униформата, защото при кладната няма толеранс на 16 с униформи, иначе забележка, а за тези малки човечета това е много страшно😊

Общи условия

Активация на акаунт