Третокласници- 2021/2022

• 31 222
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
  • там където има винаги вятър
Хайде, най-новото от преди 1 час ..."Профилактичните карти от личния лекар трябва да се подадат в  електронен вариант в срок от...."
Който е висял пред кабинета и е взел - ами да не е ходил, да не е бил толкова изпълнителен Rolling Eyes

# 136
  • Варна
Е то не е ново 20, нали още в началото на месеца го коментирахме.

# 137
Е то не е ново 20, нали още в началото на месеца го коментирахме.

Вие го коментирахте, но до "наше село"/ директор, класна... не беше стигнало. Още повече, че на родителската среща е казала да се вземат бел. от ЛЛ.

# 138
  • Варна
А, то и до нашата класна не беше стигнало и ни каза да ходим за бележки, но на мен ми е все тая. Щом има официална препоръка от МЗ изобщо не би ми хрумнало да се редя при ЛЛ.

# 139
  • София
Ще имат да взимат, ако искат хартиена карта - имам. Ако не - не ме интересува.

# 140
А как се попълват тези електронни профилактични карти ?
Аз купих от обикновените и мислех да ходя днес?
Само по телефона ли се заявяват, как става?

# 141
  • Варна
Предполагам, че още никой не знае. Да почне годината и ще разберем.

# 142
  • София
Аз взех хартиени карти. Ако ми ги искат от училището, им ги давам. Ако искат електронни, да се оправят сами.

# 143
Ей това е за нашето у-ще - "Мед.бележки да се качат на ......@....../имейла на у-щето/ от личните лекари, като са изписани имената и годините на детето".

# 144
  • София
Личните лекари ще са очаровани да пращат имейли напред- назад.

# 145
На нас искат приложение 5 и6 да се занесат в училище до края на месеца. И ще има тържества за първия учебен ден. После ще се делим и ще ходим с маски ...смях...пълно шоу

# 146
  • Варна
Личните лекари ще са очаровани да пращат имейли напред- назад.
Сигурно, но предполагам, че и тълпите пред кабинетите им, струпани за тъпите бележки са също толкова неприятни. Иначе от нашето училище още няма официална информация по въпроса.

# 147
  • Където морето целува небето...
И на нас ни изпратиха съобщението от министъра, но то гласи: "С оглед опазване здравето на децата и предотвратяване струпване на родители и деца пред кабинетите на общопрактикуващите лекари в контекста на настоящото разпространение на SARS-CoV-2 и неговите варианти в страната, препоръчваме здравно-профилактичната карта на детето или ученика да се предоставя по служебен път от общопрактикуващия лекар на училищата/детските заведения (напр. по електронна поща), а при невъзможност - да бъде изисквана на хартиен носител от медицинските специалисти в учебните и детските заведения до края на календарната 2021 година“
С две думи ПРЕПОРЪЧВАТ само. Аз взех хартиени още миналия месец. ЛЛ ще са много щастливи да пращат мейли.

# 148
  • Варна
Е да, така гласи, препоръка е. Който има на хартия ясно, че няма да му я върнат. Обаче ако искат задължително на хартия ще почакат докъм декември.

# 149
Направо да спрат да ги изискват. Само за наборите , които имат предстоящи ваксини да намерят начин да си обменят информацията. Просто е безумно и безсмислено това и за лекари и за родители.

Общи условия

Активация на акаунт