Донорство на яйцеклетки - къде, как?

• 8 487
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
Аз май не споделих как мина при мен. Хормоналната стимулация беше лека, но яйчниците ми доста се уголемиха и ме боляха. Пункцията - успешна, неболезнена, даже приятна. След нея обаче имах силни болки няколко дни и след преглед се оказа, че имам течност в малкия таз и че яйчниците ми са два пъти по-големи, отколкото трябва да бъдат. Не предприехме никакви действия, защото освен дискомфорт и лека болка, друго нямаше, това приключи с цикъла, който дойде на 10тия ден след пункцията. Два месеца след това обаче така и нямах цикъл - организма ми беше доста изтощен и дисбалансиран. Мисля, че е съвсем нормално след процедурата, но си е част от нещата и затова го споделям.
Аз съм щастлива, че дарих и че нечия мечта ще получи шанса да се сбъдне. Но повече не бих го направила. Надявам се да няма дългосрочни последици за организма ми. И искрено се надявам реципиента на моите яйцеклетки да очаква минимум едно бебче в момента ❤️

Поздравления за жеста да дарите яйцеклетки.

колко фоликула имахте при последния преглед и колко яйцеклетки са извадили при пункцията?

# 61
  • София
Аз май не споделих как мина при мен. Хормоналната стимулация беше лека, но яйчниците ми доста се уголемиха и ме боляха. Пункцията - успешна, неболезнена, даже приятна. След нея обаче имах силни болки няколко дни и след преглед се оказа, че имам течност в малкия таз и че яйчниците ми са два пъти по-големи, отколкото трябва да бъдат. Не предприехме никакви действия, защото освен дискомфорт и лека болка, друго нямаше, това приключи с цикъла, който дойде на 10тия ден след пункцията. Два месеца след това обаче така и нямах цикъл - организма ми беше доста изтощен и дисбалансиран. Мисля, че е съвсем нормално след процедурата, но си е част от нещата и затова го споделям.
Аз съм щастлива, че дарих и че нечия мечта ще получи шанса да се сбъдне. Но повече не бих го направила. Надявам се да няма дългосрочни последици за организма ми. И искрено се надявам реципиента на моите яйцеклетки да очаква минимум едно бебче в момента ❤️

колко фоликула имахте при последния преглед и колко яйцеклетки са извадили при пункцията?

Кой ти казва? На прегледа доктора си ги броеше наум, аз видях много, след пункцията казаха, че са извадили 8. Истинска документация не получих.

# 62
Здравейте, напоследък усещам, че би било правилно да опитам да стана донор на яйцеклетки. Изчетох доста по темата, разгледах сайтовете на няколко клиники, горе долу добих представа за процедурата, след одобрение естествено.
Питам вас като хора, преминали или преминаващи през това - къде да отида? Къде дарихте вие? Как мина? Изобщо , всяка актуална информация ще ми е полезна. Защото наистина искам да даря, но заради тази неизвестност и това, че не познавам други дарителки, с които да говоря, все още се чудя към коя клиника да се насоча.

Здравейте

Исках да попитам дали все още насочена да дарявате яйцеклетки

# 63

Кой ти казва? На прегледа доктора си ги броеше наум, аз видях много, след пункцията казаха, че са извадили 8. Истинска документация не получих.

През 2022г. бях на преглед в Афродита при Баев по повод включване в донорска програма. В разговор ми каза, че всичките яйцеклетки са за мен. Не повярвах на което, защото минимум ги делят на две жени.
Платих първата вноска от 5000лв. След куп проблеми, бягството на Баев с донорката по време на подготовка на реципиентите, се оказахме три жени за тази донорка!
Не една, не две, а три!!
Защото по закон една жена може да е донор при тази процедура само на три жени, ако има родено само едно дете, пази й се и за второ дете. Т.е. общо да е биологичен "родител" само на 5 деца.
А дали спазват закона и се дават само на 3 жени - това е нещо съвсем различно....
Нищо не може да ме изненада в тази индустрия. За пари човек осакатяват....

Когато избирах донорски яйцеклетки от донорска банка, защото Баев изчезна ведно с донорката и яйцеклетките, от клиниката ми изпратиха списък с параметри, които бях посочила - по номера на донора се оказа, че една жена от една процедура има 6 пакета по 6 яйцеклетки. Т.е. в момента на търсенето ми от нея имаше 36 ДЯ, а може да е имало и още преди това.

Абсурдно е да има качество на тези яйцеклетки при толкова огромен брой от една стимулация.
Или жената е била със СПКЯ, което трайно влошава качеството на яйцеклетките и липсата на потенциал да се оплодят и/или да се развият качествени бластоцисти, или е била престимулирана, което също води до лошо качество на този генетичен материал, липса на потенциал за развитие до бластоциста, до имплантация и успешна бременност.
Но хилядите, които се дават от реципиента за една процедура не са никак малко.
При една жена донор клиниката спокойно може да продаде на три жени над 30 хил.лв този донорски материал, а разходите й са под 10 хил.лв. има едно обезщетение на донорката, възстановяване на пари за транспорт, самата стимулация да кажем е макс. 5000лв, защото толкова клиниките взимат от ЦАР в това число са разходите и за трансфер, оплождане.
От един донор 20 хил.чиста печалба ....
Всеки може да направи сметка защо така стимулират силно, че да продадат повече яйцеклетки.

Нищо чудно, че при първият ми опит с друг донор, от платени 8-9 ДЯ, изпратиха 8 ДЯ, от тях се оплодиха 7, остана след втори ден само 2 бр, а на пети имаше САМО 1 бластоцист с лошо качество.

Кой знае колко яйцеклетки са ви взели и дали само на 3 или и на повече жени са ги дали.
На такива неща съм се наслушала по време на пункции или опити, че тези лекари са за затвора, над 11 пъти съм лягала само за пункция, отделно хистероскопии, операции, процедури, трансфери ....
Що жени са споделяли неща, които лекарите са правили и са подсъдни.

# 64
  • София
Точно. Такъв страхотен бизнес е! Повече никога не бих дарила яйцеклетки, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт