Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 3

• 72 953
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Joy Joy, ако си прочела коментарите ми, никъде не съм се сърдила на служителите в клиниката, дори напротив, нито съм им писала, нито съм очаквала да ми пишат специално на мен.
Даже финансово не го мисля, не че тези пари лесно ще ги извадим пак, но за щастие сме здрави и можем да ги изработим. Прежалили сме ги вече.
Жал ми е за това, че бяхме на крачка от новия опит и може би от успеха.
Ние сме вече на 46 години, няма как да сме спокойни и да чакаме, всеки месец ни е важен вече.
Към клиниката, пак казвам, нямам никакви претенции, напротив, моля се единствено всички да са добре.
Обаче и няма как да се вайкам само за другите и да не мисля за себе си в този момент.
И съжалявам, но коментари от рода на "успокой се, недей рева, нали не падат бомби над теб", не помагат.
Може да ви се струва пресилено, но в този момент завиждам на тези, които вече прегръщат дечицата си, пък макар и в бомбоубежището.
Както и да е, това са си мои проблеми и чувства, да не запълвам темата с тях. Мислим вече за план Б, макар и още да имам слаба надежда, че големите държави ще се споразумеят как да спрат войната.

# 676
Опосум стегни се, голяма жена си. Как ще си помислиш, че парите Ви са отишли на вятъра, та и чак отписала опита. Милото е пратила писмото от Вики, не видя ли какво пише? Айде не се панирайте. И да права си ,че не гледам от твойта паница....явно си ми разровила профила, но не знаеш паницата ми преди това, така, че моля без коментари по мой адрес и мой  успех. И да.....аз пиша на Виктория и се интересувам от нея от деня на трансфера ми, а не от 5 дни....и то защото ги смятам за приятели и се притеснявам за тях. Отношение се нарича. Каквото даваш , това и получаваш. Нямат да взимат пари от мен , но не сме спирали да комуникираме. Изводите си ги направете Вие. Знам ,че са в България и не могат да се приберат при семействата си. Това е трагедия...Опусум...Вики има дете на 6г....там сред бомбите. Моля не ми коментирай поста. Просто отмини ...

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:40 от Free2020

# 677
Добре, спирам със "сърдитите коментари".
От доста време в тази тема има натиск всичко да е цветя и рози. Май вече и аз не се вписвам с моите притеснения.
Както и да е...
Благодаря на всички, които споделиха информация и прегръдки за тези, които като нас са отново на кръстопът. Heart
да така е на кръстопът, още преди войната бях малко ядосана и несигурна в тях поради това което се случи с нас, и ми остави впечатление че всичко е за пари и съжалявам, но няма връщане на зад, сега сме на кръстопът дори и тук в България, а за Войната това е ужасно и  е отделно за което съчустваме на всички украинци и се молим за тях. Господ да с тях🇺🇦🙏🙏Hands Pray😭Hands Pray

# 678
Момичета, вижте това съобщение от клиниката. Съжалявам, ако поста се повтаря.

# 679
...та и чак отписала опита.
Тряваше да е началото на март. Днес е 26 февруари, но викаш да не го отписвам, може и да стане.
Хайде малко да спрете да ме нападате и да ми обяснявате да се стегна и да не изпадам в паника. Да ти е мъчно и да търсиш съчувствие сред хора, преживяващи същото като теб не е слабост и не съм се сринала.
Нищо няма да ѝ стане на темата, ако някой се оплаче, няма да се загрози.
За детето на Виктория ще се моля, както се моля и за останалите хора там. Надявам се щом са ти приятели, да успееш да им подадеш ръка и да им помогнеш по някакъв начин.
И аз ще се опитам да помогна със средства, ако си бях в България бих подслонила някого.
Познавам украинци, както и руснаци, били сме в една компания, защото говоря руски и бяха чудесни хора. Мъчно ми е и за двата народа. Disappointed Relieved

Иначе, дано отново не ме обвини някой в безсърдечност, че мисля за това в такъв момент, но говорим да подадем документи за осиновяване, а ако от клиниката възобновят дейността си, ще отидем и там.
И без това бяхме решили да не правим повече от два опита, може би така е било писано и нашето детенце да е родено вече и да ни чака. Hands Pray

# 680
Joy Joy, ако си прочела коментарите ми, никъде не съм се сърдила на служителите в клиниката, дори напротив, нито съм им писала, нито съм очаквала да ми пишат специално на мен.
Даже финансово не го мисля, не че тези пари лесно ще ги извадим пак, но за щастие сме здрави и можем да ги изработим. Прежалили сме ги вече.
Жал ми е за това, че бяхме на крачка от новия опит и може би от успеха.
Ние сме вече на 46 години, няма как да сме спокойни и да чакаме, всеки месец ни е важен вече.
Към клиниката, пак казвам, нямам никакви претенции, напротив, моля се единствено всички да са добре.
Обаче и няма как да се вайкам само за другите и да не мисля за себе си в този момент.
И съжалявам, но коментари от рода на "успокой се, недей рева, нали не падат бомби над теб", не помагат.
Може да ви се струва пресилено, но в този момент завиждам на тези, които вече прегръщат дечицата си, пък макар и в бомбоубежището.
Както и да е, това са си мои проблеми и чувства, да не запълвам темата с тях. Мислим вече за план Б, макар и още да имам слаба надежда, че големите държави ще се споразумеят как да спрат войната.
Съгласна сам с това, ние не сме на 25-30 г.И защо поне не зоговорят за опция връщане на парите след преспадане на разходите поне за тези които са внесли а не са има ли ембриотрансфер, знае ли се колко ще продължи тая война и дали ще съществува клиниката, но, не всичко е за пари ,. Може през това време да се лекувам на др място а то става с финанси и, в България не сме процъфтели. Все пак и през войните се е раждало и всяка жена го иска няма значение от времето без раждане няма да съществува живота.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 22:29 от Antonia, M

# 681
Antonia, няма как да върнат сега пари. Четох, че банкоматите са празни, защото всички искат да си изтеглят парите, сигурно и банките не работят и е хаос. Дори и да искат, не вярвам от клиниката да могат да ги върнат точно сега.
Мисля обаче, че ще го направят по-късно.
Много съжалявам, че зависите от тези пари и не може да продължите без тях.
Но и без това се чудя дори с пари накъде да тръгнем. Две нощи не съм спала, четох темите за българските и кипърските клиники, не знам...
Някак от самото начало реших, че Биотекском е нашето място и въпреки неуспешния първи опит продължавам да го усещам така.
Ще изчакаме, ще се молим и дано да стане чудо и за тях и за нас. Hands Pray

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 22:53 от Opossum

# 682
Момичета, имате ли идея защо при прием на естрофем от трети ден на цикъла на 14 ден има високи стойности на прогестерон. Моя приятелка е притеснена, тъй като са стопирали от клиниката подготовка за ЗЕТ по тази причина. Случвало ли се е на някого и какво обяснение е получила? Предварително благодаря!

# 683
Мили момичета извинявам се за дългият пост , нека Ви разкажа моето наблюдение от клиниката . Ние с моя съпруг платихме 5 опита , както всички знаете има договор според който след преминаване на 12 гс или казано иначе 3-ти месец на бременността договора от тяхна страна е изпълнен. Преди Биотекском имам 8 опита в 2 клиники в бг от които един и с донорски яйцеклетки , имам и един в Турция . Всички неуспешни без положителен тест. След първият опит в Биотекском забременях и за нещастие се разболях от ковид ,загубих бебето в 18 гс . Въпреки че бях минала срока от договора клиниката ми направи компромис и се съгласи на още един опит . За мен тези хора са ХОРА с главни букви , не мога да се съглася с мненията, че гледат парата да вземат. Те правят всичко възможно да осъществят най-голямата ни мечта. Войната при тях започна едва преди броени дни , всичко ще се нормализира . Нека проявим малко съпричастност и търпение . Всички искаме едно и също , но в такава ситуация да говорим за пари според мен е недупостимо . Нека се поставим на тяхно място и бъдем хора както те са хора с нас . Те отделят от времето си и извън работа за нас , пренебрегват семействата си , по време на 5-те месеца от бременността ми са ми отговаряли и помагали дори и след 12 гс . За което смятам че не са длъжни. Моля се да са добре всички и техните блиски и сънародници . Дано всичко приключи в най-скоро време !!!

# 684
Да, и аз знам, че са правили безплатни опити на жени, загубили бебета след 12 г.с.
Също така на нас не ни направиха проблем при преминаване от един план на друг и даже за мое голямо учудване ни взеха по-малко пари от това което си мислехме.
Собствениците и лекарите определено не са алчни за пари и безчувствени като другаде.
За база и изпълнение на договорите, мога да кажа само хубави неща.
Най-голямото богатство на клиниката е перонала обаче. За отношението към нас мога да кажа, че е на световно ниво.
Като чух за Украйна, първо за Викториите и Красимир си помислих и за семействата им.
Обаче и Antonia е права да се притеснява, защото ако остане без деца, нито украинците ще я мислят, нито аз, нито съфорумките. Най-много едно формално съчувствие да получи.
Всички сме от една страна в момента, на губещите и няма какво да си доказваме една на друга.

# 685
Да, и аз знам, че са правили безплатни опити на жени, загубили бебета след 12 г.с.
Също така на нас не ни направиха проблем при преминаване от един план на друг и даже за мое голямо учудване ни взеха по-малко пари от това което си мислехме.
Собствениците и лекарите определено не са алчни за пари и безчувствени като другаде.
За база и изпълнение на договорите, мога да кажа само хубави неща.
Най-голямото богатство на клиниката е перонала обаче. За отношението към нас мога да кажа, че е на световно ниво.
Като чух за Украйна, първо за Викториите и Красимир си помислих и за семействата им.
Обаче и Antonia е права да се притеснява, защото ако остане без деца, нито украинците ще я мислят, нито аз, нито съфорумките. Най-много едно формално съчувствие да получи.
Всички сме от една страна в момента, на губещите и няма какво да си доказваме една на друга.
Благодаря че ме разбираш 😊и ако сте се насочили или знаете за някои добри клиники, лекари тук в България или чужбина моля споделете😊

# 686
Belive90, силни прегръдки и кураж...стиснати палци ...ама много силно следващата бремененност да е безпроблемна и до финал ...

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 11:00 от Joy Joy

# 687
От клиниката:
Да, всичко е лошо, положението е много трудно

Никой не е  очаквал пълномащабна война

Но ние се опитваме да защитим пациентите, децата, сурогатните майки, себе си и страната си

През първия ден градът беше парализиран, всички се евакуираха, след това се водеха бойни действия в Оболон, Вишгород - това е до нашия бункер от видеото, така че клиентите бяха настанени в района където живеят, има бомбоубежище във всяка къща

Сурогатните майки са в най-малко застрашените от удари региони.

В контакт сме с посолствата, документите се обработват , дават се дипломатически коридори за заминаване на пациентите с деца от Украйна
Свързахме се и с Червения кръст и ОССЕ

Най-неотложният проблем е, че всеки ден се раждат деца. По време на войната вече са родени повече от 10 деца. Общо имаме 60 деца и този брой непрекъснато расте. Освен това имаме 600 бременни сурогатни майки. В момента родителите не могат да летят. В началото на войната в Киев имаше 150 родители. Ние се грижим, има доставки. Бавачки, които също имат свои деца и семейства, се грижат за тези деца

Самата клиника работи в супер ограничен режим. Много служители заминаха на по-безопасни региони, много се присъединиха към териториалната отбрана. Няма забрана за спешни операции и манипулации, ние ги извършваме.

# 688
# 689
Толкова ми е мъчно😢😢😢

Общи условия

Активация на акаунт