Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 3

• 72 958
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Това положение е от 8г, не е от няколко седмици! Стана ми мъчно от този коментар! 😞
Договор…а жената на която трябва да правят пункция, която е в текуща стимулация и кой знае от къде би пътувала и дали ще стигне? Представете си, да не могат да ѝ направят пункция и да стои с напомпани яйчници и страх от бомбандиране…
Някой пита ли се за това?
Проявете търпение и съпричастност.
Няма какво друго да се направи към настоящите събития, клиниката няма да излъже никого!

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 05:45 от NaviMK

# 661
Това положение е от 8г, не е от няколко седмици! Стана ми мъчно от този коментар! 😞
Договор…а жената на която трябва да правят пункция, която е в текуща стимулация и кой знае от къде би пътувала и дали ще стигне? Представете си, да не могат да ѝ направят пункция и да стои с напомпани яйчници и страх от бомбандиране…
Няма какво друго да се направи към настоящите събития, клиниката няма да излъже никого!

И аз за донорката се притеснявам и за екипа . Пункцията както казах на моята донорка трябваше да е на 5-ти и силно се надявам целия екип и всички да са добре . Виктория ми отгови на вайбър , че не знаят какво следва и се надяват всичко да е наред . На нас остава само да се молим за тях и да се надяваме . Нашите опити няма да избягат просто ще ги отложим временно . 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

# 662
Точно така! Просто ще ги отложат във времето. Под чието и да е управление, клиниката няма да спре да работи. Най-малкия ппоблем е напомпаните яйчници на донорката. Дали ще е жива? Тя и хиляди хора в Украйна? Вие се притеснявате за глупости. Материала Ви е там, няма да избяга. Ясно е че сме свикнали да получаваме всичко на момента. Този път няма да стане . Пандемията не Ви ли попречи на начина на живот. Не свикнахте ли? Хората в Украйна са уплашени, за себе си , за живота си , за семействата си   за бъдещетето. Донорката ...за бога ....някои от Вас не мислят...

# 663

И аз за донорката се притеснявам и за екипа . Пункцията както казах на моята донорка трябваше да е на 5-ти и силно се надявам целия екип и всички да са добре . Виктория ми отгови на вайбър , че не знаят какво следва и се надяват всичко да е наред . На нас остава само да се молим за тях и да се надяваме . Нашите опити няма да избягат просто ще ги отложим временно . 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Точно така, всички ще се подреди рано или късно! Важно е да се прояви разбиране и търпение. Радвам се, че Виктория е отговорила! 🍀

# 664
Аз даже не писах да питам Виктория, защото ако  могат да направят нещо, те биха го направили. Естествено се моля всички да са добре. Hands Pray
Но и не приемам хора, които не са в нашето положение да ни казват какво да правим и да ни обвиняват в безчувственост.
Не е честно да ни карате да се чувстваме виновни, че страдаме за пропуснатата възможност да сме майки, само защото не са ни подути яйчниците и не ни бомбандират.
Ако не сте в нашите обувки сега, моля да не ни обяснявате да сме търпеливи и че нещата ще се оправят. И без това ни е трудно в момента.

# 665
Как пък никой не се сети да им пише и да ги пита как са?
Опосум, това е война. Утре могат да взривят болницата! Тогава какво ?

# 666

Получихме току що следното:
ВАЖНО!!!!
Уважаеми пациенти на клиниката!
Моля да съхранявате спокойствие.
Всички сурогатни майки, които са вече в напреднали г.с.(35-38 г.с.)са в бомбоубежище. Другите са у дома си на голямо разстояние от Киев.
За пациенти които сега са в подготовка към ембриотрансфер искаме да кажем да спират приема на всички медикаменти, след като ще се нормализира положението ще подновим опитите. Ако имате връзка с тези пациенти, които не са участниците на групите на клиниката, молим да споделите тази информация. За последните дни получихме хиляди съобщения и обаждания, батериите ни издържат само един час.
Моля да проявите търпение и разбиране към нас!

# 667
Миличко, много благодаря за информацията. Heart
Сетили сме се, но не виждам смисъл да ги притесняваме и да им отнемам от времето и ресурсите. Ако мога по някакъв начин да им помогна бих, но не мога.
Не ги обвинявам за нищо, те няма какво да направят повече за нас от това, което правят.
И мисля, че околните е по-добре да замълчат в такъв момент, вместо да ни набиват канчето колко сме егоисти, че мислим и за себе си и да ни успокояват, че трябва да сме търпеливи и че всичко ще се оправи.
Не визирам само предишни мнения в темата, а и мои приятели и познати в реалния живот.
Нито има как да останем спокойни, нито е разумно на нашата възраст да сме прекалени оптимисти.

# 668
Имайте в предвид, че двете Виктории са тук в България, пристигнали преди нападенията, за представяне на клиниката на 25 и 26.02. Далеч от семействата си и много по притеснени от нас. А други наши сънародници са там с прекъснати процедури и не знаещи още кога и как ще се приберат.😥

# 669
Сори за офтопика.

Желаещите да помогнат на хората, бягащи от войната, могат да занесат вещи от първа необходимост на украинските центрове в страната. За Варна адресът е Пункт предаване вещи първа необходимост:
- Гр. Варна: "Украински Културен Център" , кв. Чайка, ул. "Търговска" 118. Тел. 0878/887255
Жената на телефона каза, че в момента имат нужда само от хранителни продукти с дълготрайна употреба и вода, а по-нататък ще имат нужда може би и от дрехи. До колкото разбрах това са помощи за бежанската вълна, която се очаква. Който има желание и възможност може да се включи, като проучи съответният украински център в града му.

# 670
Аз им писах да ги питам как са още на 24 .Не отговарят.

# 671
Всеки да си носи неговите обувки и да не си мисли, че са по-неудобни от тези на другия, моля! Без сърдити коментари също! Точно сега, никой няма нужда от това…
А и не е задължително да се споделя на близки и познати, кой в какви репродуктивнни процедури е или му предстоят и т.н, именно за да се избегнат подобни вмешателства и “акъли”. Достатъчно е да се знае от бъдещите мама и тате🙂

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 17:15 от NaviMK

# 672
Здравейте, ние се чухме е Виктория в четвъртък бяха в София ,но им отмениха  представяне то и чакаха да им се обадят и да ги връщат в Киев.

# 673
Добре, спирам със "сърдитите коментари".
От доста време в тази тема има натиск всичко да е цветя и рози. Май вече и аз не се вписвам с моите притеснения.
Както и да е...
Благодаря на всички, които споделиха информация и прегръдки за тези, които като нас са отново на кръстопът. Heart

# 674
Не е до сърдит коментар Opossum...
Хората са във война... помислете, ако при нас имаше война и нямаше как да стигнете до Киев за да си приберете ембрионите...клиниката дали нямаше да ви влезе в положението?
Аз също се тръшках, че не ми отговарят, но се оказа, че въпросите не са ми спешни и също имейлите в един момент са отивали в спам, но когато имах истински проблеми ми се обадиха на мига и беше извън работно време...

"Нормално" е всеки да си гледа в своята паница и да се притеснява за финансите си, които е вложил...,но някак си ... не мога да го напиша/кажа..... да пази Господ....

Общи условия

Активация на акаунт