Любители на кучета - 119

• 31 845
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Хахаха,готини!Иланг,и моят младеж би реагирал по същия начин.
   Това с канетата и диваните ,всеки ден се убеждавам.Дъщерята и зетят направиха сет за двора от палета.Айра,прави каквото прави и винаги ще се пльосне на единия диван.Слагаме й мекичо,даже басейнче за кучета, под асмата на сянка,ама не-ще се 
метне на диванчето.Вътре същата работа.

Докато Киара,овчарка, все гледа на сянка и на влажно-или под навеса или между две туи.
      .    Ето нагледно- що да се изморява да си държи главата,като може да я подпре?!Цвл ден седи и ми наблюдава кокошките в другия двор.

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 15:55 от марулета

# 391
Здравейте имам една молба. Купех си кученце женска мини йорки от Чехия от техния сайт. Така момичето дето ми я продаде каза, че майката е починала при раждането на кученцата, и аз га гледах със сухо мляко. Тя вече е на два месеца нз дали е породисто, защото тя ми каза че майката и бащата са йорки само майката имам на снимка. Докторката казва,че е кръстоска хората казват мини йорки чехите децата. Нз моля дами помогнете? Вижте, аз много щесия обичам, но целта мия да знам каква храна е добре за нея ако нее йоркши. Да кажа че главичката е много светла, има и кичури майка и е светла също. Но защо още няма много косми, до колко месеца трябва да бъде пухкава?

cdn.bg-mamma.com/

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 16:38 от zelenko8409

# 392
Не разбирам много от йоркита, но покажете ни кученцето. Не се сещам някой от темата да има йорки, но поне да го видим. Може да питате и в някоя група за йоркита във фейсбук. И ако се окаже, че е смесица, моля ви, все така си го обичайте и се грижете за него.🙏🏻❤

# 393
  • София
Аз не разбрах с какво да помогнем Sad Присъединявам се към khaleesi - няма значение породата и  чистотата й, важно е да си обичате кученцето! Пък като кажете ясно и разбираемо каква е мъката, ще помогнем.
Моето куче беше взето уж като пичер (мини), оказа се уж териер, но всъщност не е нито едно от двете. И това няма никакво значение!

# 394
  • София
И моето е с баща неизвестен 🤣. Аз нищо не разбрах от написаното.

# 395
  • тук-там
Аз съжалявам, но нищо не разбрах от поста с йоркито. Моля за малко по-грамотно писане и конкретни въпроси.
Марулета, само аз ли не виждам снимката?
Иланг, и моите ще ме убият, ако разберат, че ги поствам тук. Май ще се поправя и няма да го правя вече, за да не стане фал Wink
Ето моя милост, как блажено си лежа на мекичко:

# 396
  • о`майна лунна нощ е
Несериозно е да очаквате, че можем да дадем мнение за каквото и да било и да помогнем при положение, че нито сме видели кучето, нито разбираме повече от ветеринаря, при когото сте го завели и го е прегледал.
Българин ли сте или ползвате гугъл преводача за питането си? Къде е това куче и как на 2 месеца е минало границата, ако сте в България вече. Питам, защото ми е малко странно да се обръщате към случаен форум, в който са събрани предимно стопани, а не професионалисти - лекари или развъдчици.
Тук можем само да направим предположения или от личен опит да кажем някой съвет, но нищо сериозно по отношение на здравословното състояние или произхода на кученцето ви.
И както са писали другите момичета - обичайте го такова, каквото е и се молете да е здраво и дълго да се радвате един на друг.

# 397
Аз разбрах, че дамата си е купила куче от някакъв сайт, казали й че е йорки, но тя и ветеринаря на кучето се съмняват в това дали кучето е чистокръвно. Виждала е майката, която е починала при раждането, само на снимка, а бащата-изобщо. Правилно ли съм разбрала?
Сигурно ставам банална постоянно да говоря за наследствени заболявания, ама това е реалността - Рядко някой има късмет да си купи здраво куче от сайт или зоомагазин. Дано вие сте имали този късмет.

# 398
  • София
Аз разбрах, че дамата си е купила куче от някакъв сайт, казали й че е йорки, но тя и ветеринаря на кучето се съмняват в това дали кучето е чистокръвно. Виждала е майката, която е починала при раждането, само на снимка, а бащата-изобщо. Правилно ли съм разбрала?
Сигурно ставам банална постоянно да говоря за наследствени заболявания, ама това е реалността - Рядко някой има късмет да си купи здраво куче от сайт или зоомагазин. Дано вие сте имали този късмет.
Мисля, че заслужи приз за преводач Simple Smile. На мен ми трябваше да го прочета три пъти, за да стигна до твоята интерпретация.
Писала съм в за и против купуването на "породисти". Истинско породисто и годно за развъждане куче не се купува по ФБ и струва една камара пари, документи и последваща отговорност.

# 399
И аз го разбрах късно, но дано късмета е и на моя страна. Не си представям как съм живяла без топки косми на всеки ъгъл на дома ми и локви лиги, на които да се подхлъзвам 🤭😂

# 400
khaleesi, определено те бива за преводач, и аз го прочетох 2 пъти, докато схвана... И моля, моля - хич не смей да се оплакваш от лиги - да ти пратя Маги за ден-два да видиш какво се казва лиги Satisfied Satisfied  Добре, че съм свикнала на булдожката й природа.

zelenko, да ме прощавате, ама някак ми звучи несериозно: първо да се пита във форум, дори без снимка на палето, дали е породисто; второ купено от сайт без да сте виждали и двамата родители... едва ли е. Както е написала Reunion едно породисто кученце (без значение от породата) не се взима от сайт, нито от фб страница, нито от зоо магазин и обичайно струва доста повече, сравнено с цените в гореописаните места...
Така или иначе вече е ваше - обичайте си го и му се радвайте, дано е здравичко!

Ние с Маги сме добре, но от работа не ми остава време да пиша. Иначе наваксах, изчетох ви и следя (както се казва).
mtz, чудесни възглавнички имаш Wink

Да оздравяват бързо всички контузени и болни кучовци!
ЧРД на Арес на голяма патерица, догодина за 2рия рожден ден по-голяма торта му пожелавам Wink

# 401
  • София
Аз от лиги не се впечатлявам. Първото ми куче беше боксер.

# 402
И аз така, две кучета съм гледала до тоя момент и все са били силно лигоотделящи, дебели и прекрасни булдоци. Не ме впечатляват грам, особено след като направих шпагат (буквално) в кухнята благодарение на лига от Реа (предната ми булдочка) Satisfied
Да не подхващам обаче темата за малките им остри, гадни косъмчета, дето ръсят на воля целогодишно и не мога и не мога да изчистя дори на 70% от всичко мое - мебели, чаршафи, дрехи.... Smile

# 403
MTZ, никой не виждаше снимката,ама само ти и обърна внимание!Вече би трябвало да се види.Ама не ти е зле,хич!Я сподели с нас,как си се консервирала така?!Супер сте и ти ,и прекрасните пухчовци!
    Козлодуй, щрак - акита на портрет! Как "даяните" в тия жеги?
   Даже няма да коментирам такива постове ,като на Зеленко.Породисти или не,толкова си обичам кучовците,въпреки че едното е на щеркинса,че не си представям двора и къщата си без тях.Те са единствените живи душички,които се размазват от кеф,като се прибирам от работа.

# 404
  • sofia
Аз мисля, че не е българка зеленко. Виждам снимки на едно много сладко кученце! Не знам, кога започва да расте косата на йоркитата, но при други териери също няма, докато са много мънички. Към 4тия месец май започват да стават по-космати.
С кучетата е тото. Ако не си склонен да дадеш куп пари, които пак не гарантират 100 процента здраве. Както при хората. От развъдниците дават гаранция, но кой от нас би върнал "повредено" куче?!?! Мисля никой! Надявам се...
И трите мои кучета не бяха маркови. Първият ми дакел, беше железен, вторият с алергии и дискова херния, за патилата ни с Леончо знаете..

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 17:27 от Кришка

Общи условия

Активация на акаунт