Любители на кучета - 119

• 31 859
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Скрит текст:
Здравейте имам една молба. Купех си кученце женска мини йорки от Чехия от техния сайт. Така момичето дето ми я продаде каза, че майката е починала при раждането на кученцата, и аз га гледах със сухо мляко. Тя вече е на два месеца нз дали е породисто, защото тя ми каза че майката и бащата са йорки само майката имам на снимка. Докторката казва,че е кръстоска хората казват мини йорки чехите децата. Нз моля дами помогнете? Вижте, аз много щесия обичам, но целта мия да знам каква храна е добре за нея ако нее йоркши. Да кажа че главичката е много светла, има и кичури майка и е светла също. Но защо още няма много косми, до колко месеца трябва да бъде пухкава?
cdn.bg-mamma.com/

Виж сега...
Предишното ми куче - марка Дружбенска Подобрена - беше само няколко десетки пъти по-умно от НВ Принцеса Чери. Е, да, тя представлява основно пух и някъде там вътре сигурно има и куче, много е мекичка, много е гальовна, нооо... като споделих вчера (на ваксинация) с д-ра как не мога да я науча къде се ... хм, вършат разните телесни освобождавания и как Бенджи това го усвои буквално за дни - на приблизително същата възраст - лекарката ме попита какво е било предишното куче... обясних й... и тя много красноречиво вдигна рамене и каза "Е...". Просто... марковите кучета май не проявяват толкова интелект, колкото отрочетата на свободната любов на изтървани кучки.

mtz, много готина възглавничка си имаш!

ПП
Под "маркови" имам предвид просто принадлежащи към определена марка (вероятно), не такива с по-дълго родословие от пра-прадядо ми, прекарващи живота си на лавичка.

Писала съм в за и против купуването на "породисти". Истинско породисто и годно за развъждане куче не се купува по ФБ и струва една камара пари, документи и последваща отговорност.

Всяко (е, поне почти) куче е годно за развъждане (но не и всеки собственик). Ако имате възможност да намерите дом за бебетата ако ще кучето Ви да няма и един известен или дори различим "пород" в рода си си е напълно годно за развъждане, стига само да си го харесвате, да няма някакви особени здравословни проблеми, които да се унаследяват и... да напомним, да има желаещи за кученцата, каквито и да се пръкнат.

Аз мисля, че не е българка зеленко. Виждам снимки на едно много сладко кученце!
С кучетата е тото. Ако не си склонен да дадеш куп пари, които пак не гарантират 100 процента здраве. Както при хората. От развъдниците дават гаранция, но кой от нас би върнал "повредено" куче?!?! Мисля никой! Надявам се...
И трите мои кучета не бяха моркови. Първият ми дакел, беше железен, вторият с алергии и дискова херния, за патилата ни с Леончо знаете..
Но аз съм дал пари, и то доста😀

И? Ако наистина си готов да върнеш некачествената стока просто никак не си за тук. А ако не би го направил - какво значение има какво е? Това е кутрето, което си хранил с биберон.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 01:54 от katiABV

# 421
  • София
Скрит текст:
Здравейте имам една молба. Купех си кученце женска мини йорки от Чехия от техния сайт. Така момичето дето ми я продаде каза, че майката е починала при раждането на кученцата, и аз га гледах със сухо мляко. Тя вече е на два месеца нз дали е породисто, защото тя ми каза че майката и бащата са йорки само майката имам на снимка. Докторката казва,че е кръстоска хората казват мини йорки чехите децата. Нз моля дами помогнете? Вижте, аз много щесия обичам, но целта мия да знам каква храна е добре за нея ако нее йоркши. Да кажа че главичката е много светла, има и кичури майка и е светла също. Но защо още няма много косми, до колко месеца трябва да бъде пухкава?
cdn.bg-mamma.com/

Виж сега...
Предишното ми куче - марка Дружбенска Подобрена - беше само няколко десетки пъти по-умно от НВ Принцеса Чери. Е, да, тя представлява основно пух и някъде там вътре сигурно има и куче, много е мекичка, много е гальовна, нооо... като споделих вчера (на ваксинация) с д-ра как не мога да я науча къде се ... хм, вършат разните телесни освобождавания и как Бенджи това го усвои буквално за дни - на приблизително същата възраст - лекарката ме попита какво е било предишното куче... обясних й... и тя много красноречиво вдигна рамене и каза "Е...". Просто... марковите кучета май не проявяват толкова интелект, колкото отрочетата на свободната любов на изтървани кучки.

mtz, много готина възглавничка си имаш!

ПП
Под "маркови" имам предвид просто принадлежащи към определена марка (вероятно), не такива с по-дълго родословие от пра-прадядо ми, прекарващи живота си на лавичка.

Писала съм в за и против купуването на "породисти". Истинско породисто и годно за развъждане куче не се купува по ФБ и струва една камара пари, документи и последваща отговорност.

Всяко (е, поне почти) куче е годно за развъждане (но не и всеки собственик). Ако имате възможност да намерите дом за бебетата ако ще кучето Ви да няма и един известен или дори различим "пород" в рода си си е напълно годно за развъждане, стига само да си го харесвате, да няма някакви особени здравословни проблеми, които да се унаследяват и... да напомним, да има желаещи за кученцата, каквито и да се пръкнат.

Аз мисля, че не е българка зеленко. Виждам снимки на едно много сладко кученце!
С кучетата е тото. Ако не си склонен да дадеш куп пари, които пак не гарантират 100 процента здраве. Както при хората. От развъдниците дават гаранция, но кой от нас би върнал "повредено" куче?!?! Мисля никой! Надявам се...
И трите мои кучета не бяха моркови. Първият ми дакел, беше железен, вторият с алергии и дискова херния, за патилата ни с Леончо знаете..
Но аз съм дал пари, и то доста😀

И? Ако наистина си готов да върнеш некачествената стока просто никак не си за тук. А ако не би го направил - какво значение има какво е? Това е кутрето, което си хранил с биберон.

Абсолютно не съм съгласна. В развъждането се отчита генетика, която не само е важна за вида, здравето, но и за поведението.
От подобно мислене е пълно с бездомни, изхвърлени и убити кучета.

# 422
  • София
Привет на всички четириноги и техните стопани! Heart
Идвам с една молба, че го закъсахме. Моля, дайте предложения за кучешки хотел в София или прилежащите села, че нашият ще е в почивка за датите, в които искаме да походим напред-назад. Да е по възможност в домашна среда, с двор, внимание и грижа към животнинките.
Харли беше за 11 дни миналия месец на хотел за пореден път и се чувстваше страхотно, той там си е като вкъщи. И затова сега съм толкова притеснена. В краен случай ще променя резервациите за да може да си отиде на неговото място.
Надявам се всички да сте в добро здраве - и хора, и зверове. Hug

# 423
  • Варна

Моята малка, кашкавалена принцеса днес става на 2 годинки. ❤

# 424
  • sofia
Честит Рожден Ден на красивата Каду!❤
Много здраве, обич и кашкавал за нея!! Да сте заедно дълги, щастливи години!

# 425
Тонка, ние ползвахме хъба хъба миналият месец и останах много доволна, със сигурност ще ги ползваме пак.

# 426
  • София
Хибискус, тъкмо на този хотел звънях и ме отрязаха любезно. Френските булдоци им били трудни за гледане. Joy

# 427
  • Варна
Честит Рожден Ден на красивата Каду!❤
Много здраве, обич и кашкавал за нея!! Да сте заедно дълги, щастливи години!

Амин ❤

# 428
Mtz, събрали сте погледите на всички плажуващи. Joy Как само са се обърнали след вас.

Ще ми е инересно да споделиш как е на море с куче/та в Италия. На определени плажове ли не може да се минава с кучета? В заведенията допускат ли ги? В Гърция например нямаше едно място, на което да погледнат Вълчан накриво или нас покрай него - без значение организирани или неорганизирани плажове, таверни, пекарни, никъде не сме имали проблем да отидем с него. Винаги питахме и в началото очаквахме, че ще ни отпращат. Нищо подобно. В една таверна даже дойдоха да ни попитат как се държи той с деца, за да знаят дали да настанят до нас семейство с деца. Той пък в заведения ляга под масата и никой не разбира, че сме с куче. Но и признавам, че и на плажа, и в заведенията винаги бяхме на тръни и в готовност да реагираме веднага във всяка ситуация.

Тонка, как трудни им били…А кои не са им трудни?

# 429
Честита да е Каду, още дълги години да ви изяжда кашкавала😂🥳🎂

# 430
  • Варна
Честита да е Каду, още дълги години да ви изяжда кашкавала😂🥳🎂

😂😂😂😂😂

Това за кашкавала ми хареса много ,благодаря.

# 431
  • под тепетата
О, моето кашТавалче има рожден ден!
Честита да си , подаръче! Здравичка, палава, весела дружинка на бате и мама, както и на котьо!
По тоя повод как ви звучи по-добре : Каду Бри или Каду Масдамер Wink  /едното е френско, другото холандско/?
 mtz, прекрасни сте!

# 432
Ех, каква съм, изпуснах каду-то, зло да ви забрави! Да ви е честита и много здравичка!
Тони, ние ходихме на един пробен ден, попитай да го заведеш на занималня един ден само. Нас щяха да ни отрежат заради шума, но те нашите не гъкват, та след пробния ден нямаха резерви вече. Не знам де, ти си прецени, но определено си заслужават, главно и заради това, че не взимат всяко куче.

# 433

Моята малка, кашкавалена принцеса днес става на 2 годинки. ❤
Да е здраво дълги години вашето красиво момиче ❤ 
Mtz, ужасно много ви се радвам! 😘
Може ли тези, които редовно използват услугите на кучешки хотели да споделят как точно от хотела решават дали кучето ви може да остане при тях? Има ли някакви тестове, възрастови ограничения, нещо? Как ги разхождат, по групи или по едно куче? Все пак трябва да познават характера на кучето. Има мъжки, които не търпят други мъжки, както и женски, които не търпят други женски и т.н., как са сигурни, че няма да има бой? По какви критерии ви допускат кучето в хотела? Разделят ги малки от големи, предполагам? Просто съм много любопитна, иначе като ме няма, Кио я гледат леля ми или майка ми. 🙂 В нашия град кучешки хотел няма.

# 434
  • София
Честита да си, Каду! Дълги разходки, срещи с нови другари и никакви хапещи гадини Simple Smile И освен кашкавал, добрите хора да почнат да забряват и други хубави неща на достъпни места  Wink

Общи условия

Активация на акаунт