Любители на кучета - 119

• 31 783
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • о`майна лунна нощ е
Тони, прочети за гълъба, който се е опитвал да стопли и за подрязания розов храст, на който си е надянал самочувствието.

Ели, куче касичка ли си отглеждате?

# 601
  • sofia
Май по-скоро куче шредер има Ели.
Ето и нашият унищожител:

# 602
  • София
Туиг, за гълъба вече четох Joy ако мерна за розовия храст ще знам да не пропусна. Чета малко през пръсти, че то много писано, пък все пак съм в работно време... Grinning

# 603
Шошко е с ерлихиоза. Заразен е от кърлеж преди около 15-20 дни, т.е. имаме пробив в края на периода на действие на Бравекто. Снощи повърна, беше вял и омърлушен, което продължи и днес, та затова го заведохме на вет. Пуснахме кръвни изследвания и 4D тест и.... изненадааа... ерлихиоза.
Сега чакаме и резултатите от кръвните.
Ветеринарката се опита да ни поуспокои с твърдението, че организма му е силен, освен това все още няма проблеми със съсирването на кръвта, което би предизвикало кръвоизливи, така че би трябвало да няма проблеми с лечението. Сега, 30 дни, сутрин и вечер по 1 брой Доксициклин.
Другото притеснително, което каза е, че вече е отхвърлено схващането, че кърлежът заразява известно време след ухапването - т.е. заразява веднага щом се закачи. Сега следва да умувам над нова схема за превенция.

# 604
  • о`майна лунна нощ е
Слънчицето ми то! Ще се оправи. Щом е хваната навреме болестта, ще се лекува успешно.
Нексгард спектра. Това е вариантът.

# 605
Да, това ми е единия вариант. Лошото е, че и Спектрата действа на принципа на Бравекто - кърлежът трябва да ухапе, за да умре. А ето, днес ми обясниха, че ухапе  ли, веднага може да заразява.
Спектрата покрива ли лайшманиозата от пясъчните мухи?

# 606
  • София
Мога ли да ви попитам за следното - вдруги ден ще водя кучето за ваксината за бяс, мога ли днес и утре да си му дам обичайните таблетки против паразити (милпразон и симпарика) , които си приема всеки месец или да изчакам да мине ваксината?

# 607
То и Нексгард спектра е на принципа захапе кърлежа и умре. Ветеринари казват, че нямало риск от заразяване ама дали е така или не е кой ти дава гаранция. По мои наблюдения нексгард дори действа за доста повече от месец, защото и на втория месец съм намирала забит и умрял веднага кърлеж.
Амнезия рано сте хванали болестта и ще се справите 🤗

Едни муцуни да покажа пак, чакащи за лакомства. Макс наистина се е повталил малко за разлика от Вивата

# 608
  • тук-там
Реунион, дай една снимчица на сладура де! Не се стискай!
Моите са с нексгард и каишка, ама редовни вадя умрели кърлежи! Съжалявам за тази гадост, Амнезия! Дано бързо се отървете от нея!
Мокка и Нъки се повталиха. Явно жегата ги топи.
Ето две муцуни изпод масата, в очакване нещо да изпадне:

# 609
Страшни сладури са Нъки и Мокка  , mtz !:kissing_heart:
Амнезия , съжалявам за тази гаднория ..
Сиви , много си е добре Вивата Hug
И по_често да ни пускаш снимки ! Задължително !

# 610
  • София

Гласки, Чарлитко  се качи или го качиха на Шипка Wink  Да му вземете една книжка за 100 обекта на туриста!
Сам се качи, даже подтичкваше нагоре 😂. Май му пареше на лапичките и бързаше да си намери сенчица, милия. И определено си личи, че си е вече у дома. Не ще да излиза, а на почивката беше обратното - не искаше да остава  сам, независимо от жегата. Кучешка му работа!
Бързо да се оправя болникът!!! 😘
А Мока и Нъки.... ах тез косматковци... много искам да ги намачкам! 🥰🥰🥰
А, я да ви питам - как да разбера дали се е натрупал зъбен камък? Чак в началото на месеца ще идем за обезпаразитяващо и да го погледнат, ама все пак да зная 😂

# 611
Здравейте, кучешюбци!
Предстои ни вземане на кученце на 40 дена тази събота (17.07) и за жалост нямам възможност да изляза отпуска от работа (работя от 8 до 5). Имам нужда от съвет какво да направя за да може кученцето да се чувства комфортно докато ме няма. Общо взето ще седи по 4 часа само. На обяд 12 ще се прибирам за да му подсигуря нужните хранения,прясна вода и да има малко контакти,след това още 4 часа ще бъде само, докато не се прибера от работа. С приятеля ми живеем в къща, кученцето ще се гледа вътре поради което няма да имаме проблеми със съседи. Осигурила съм му много играчки за да може да се занимава с нещо,но все още се чудя дали може да се направи още нещо за да се чувства комфортно, защото не искам да се стресира. Ще се радвам за съвети.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 18:04 от Alice.in.Wonderland

# 612
  • о`майна лунна нощ е
Нека е затворено в простраство, в което първо сте минимализирали риска от изяждане на опасни неща /стъкла, връзки на обувки, найлони, ....списъкът е неизчерпаем/, второ - да е лесна за почитване площ. Осигурете достъп до играчки и вода, но се пригответе да не намирате купата пълна, а бутната и с разлята вода. От скука играят доста грубо и правят бели. В същото време знайте, че бебета се уморяват бързо и спят доста. Играе, играе, па на 15-тата минута се кандилне настрани и захърка блажено в локвата вода, която е разляло токущо. Оставете му нещо с вашата миризма - кърпа, тениска ... Така, ако се почувства самотно, може да си "легне с вас". Не е нуждо да сте постоянно с него. На тази възраст освен игра, спане и *ране, друго не правят. За обучения е прекалено рано.
Като си го вземете, не забравайте да си платите данъка в темата.
Simple Smile

# 613
@‘ТуиГ Относно пространството подсигурена е вече кошарка в която да има място за игри и да няма досег до опасни неща (въпреки че съм подсигурила да няма в стаята,но знам ли какво откъде може да намери) За данъка задължително ще го платя с голямо удоволствие. Надявам се да му е комфортно и да се чувства щастливо така и аз ще бъда щастлива. Много благодаря за съвета за тениска ще му сложа задължително! Heart

# 614
  • София
Въпросът е колко още мога да лежа подпряна на една страна и по-точно китката ми, подпираща главата, кога ще сдаде наряда Simple Smile
Защото тази черно-златна дори да я събудя, веднага заспива пак. А спи върху мен Simple Smile И като сънува усещам лапичките как спринтират Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт