Любители на кучета - 119

• 31 780
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Алис добре сте дошли със сладкия Майк 🤗 Любима порода ми е, а как сладко е заспал до купите.. сакън да не му избягат 🤣
Мери кучетата са страшна опора в трудни моменти. Слагаш им повода и те винаги са готови мълчаливо да си вървят, колкото е необходимо с теб 🤗

При мен нищо ново. Вивата пак е селянче. Станала е 35 кила и нещо щ. Макс е смъкнал на около 42-43 🤣 Абе прасета.
Сигурно ви е писнало от моята муцуна, ама как да не споделя тоя момент на нежност с диването:
Скрит текст:

# 646
Днес "заспиваме с кокошките " .

# 647
Момичета, на Кая в лапичката май има осил. Като се прибра от разходка започна да си ближе лапичката и за 5 мин се поду. Игрива е иначе, не куца, не дава да и се остриже козинката там за да търсим осил. Дъщерята смята да опита да и сложи Ихтиол и да я превърже. Не знам дали ще търпи превръзката през нощта, та ако се развърже дали е опасно, ако оближе ихтиола?

# 648
maq-mi провете обстойно, ако днес се е забил осила и все пак е осил може все още да се извади. Превръзка никое куче не търпи и ще я махне бързо от лапата. Най-добре е утре сутринта да я заведете на ветеринар да прегледа обстойно и види къде е проблема.

# 649
Да, дъщерята утре непременно ще я заведе в ЦВК, дано има часове. Не се вижда осил, ама какво пък друго може да е, нали сега е сезона на осилите.

# 650
  • под тепетата
Може да я е ухапала оса или пчела, щом е подуто. Ози си беше сменил половината физиономия като го беше ухапала пчела.
Сиви, и всеки ден да се показваш с твоя красавец, няма да ми омръзне!
Лека нощ!

# 651
Може да е настъпила оса/пчела и съответно да я е жилнала. Може да се е набола на нещо остро. Варианти има много, ама каквото и да е да и минава бързо. 🤗

# 652
По закона на Мърфи днес съм на работа и час преди да изляза Майки получи разстройство. Първото му изхождане сутринта беше нормално, след което хапна и след това малко (20 Мин някъде) получи и разстройството. Към 9 часа когато приятеля ми тръгна за работа каза,че всичко е наред, няма други поражения и си спи спокойно. Сега не мога да спра да го мисля. Иначе пие вода тичаше да играе все едно нищо не е станало. Опипах му коремчето меко си е и не показваше да му е неприятно когато го пипам. Надявам се да е защото отскоро е отбит и смяната на храната. Много се чудя дали да звъня на лекарката ни да я питам или да изчакам до утре за да видя дали няма да е единичен случай. До тогава ще умра от притеснение. Confused

# 653
  • sofia
По закона на Мърфи днес съм на работа и час преди да изляза Майки получи разстройство. Първото му изхождане сутринта беше нормално, след което хапна и след това малко (20 Мин някъде) получи и разстройството. Към 9 часа когато приятеля ми тръгна за работа каза,че всичко е наред, няма други поражения и си спи спокойно. Сега не мога да спра да го мисля. Иначе пие вода тичаше да играе все едно нищо не е станало. Опипах му коремчето меко си е и не показваше да му е неприятно когато го пипам. Надявам се да е защото отскоро е отбит и смяната на храната. Много се чудя дали да звъня на лекарката ни да я питам или да изчакам до утре за да видя дали няма да е единичен случай. До тогава ще умра от притеснение. Confused
Не пречи да звъннеш. За да си спокойна  Може да ти препоръча пробиотик.

# 654
Притеснително е, когато изпражнението е като вода. Ако е като каша, не е страшно.

Провери внимателно какви грамажи трябва да яде, може да сте го прехранили. Ние направихме тази грешка още първата вечер - дадохме целодневната дажба наведнъж. Няколко дни нямаше особено подобрение и се оправи с 1 хапче на 3 приема (човешко, но умишлено няма да го пиша, защото е лекарство).

# 655
Wild pоppy Дажбата на поне 4 пъти на ден я давам на горе долу пред 4 часа по-малко, но явно и това му е повечко. Обадих се на лекарката каза,че явно му е било вкусно и е попрекалил (въпреки че сутринта дори не си изяде всичко и му махнах паничката) ще му даваме бисквитки и ще следим. Надявам се да няма повече поражения и ще намаля малко дажбата. Неделя сме на преглед и ще попитам по подробно за пробиотик дали да не му давам профилактично докато свикне съвсем с храната.

# 656
  • София
И на мен ротвайлерите са ми сред любимите породи. А дори още не бях виждала този прекрасен Майк! Simple Smile Дано се е объркало коремчето само за малко, и днес да е 6 точки!

maq-mi, бяхте ли на доктор? Дано не е осил това на лапичката й на Кая!

Ето една щастлива Буба, с новата си най-любима играчка на света Simple Smile Вчера минахме през новия зоомагазин (то е като хипермаркет направо; само не знам как може да нямат Орижен) в Младост и купихме играчка с миризма. Е, то радост, та чудо - преди да легнем снощи опита да си я скрие в дивана, а не беше "крила" нищо откак сме се преместили в къщата Grinning Преди, в квартирата, си "заравяше" само любимото дентално лакомство.

# 657
Тони, сега в 15 ч имаме запазен час в ЦВК. Иначе днес е по- добре лапичката, не е подута толкова като снощи, зачервена е мястото и момичето си го ближе. Пипам го спокойно, не я боли, не куца, весела е. Ще пиша след прегледа.

# 658
ToniShu Да чукам на дърво,но май овладяхме положението, ще видим до довечера как ще е.На обяд нямаше никакви поражения, хапна малко след което след малко гушкане и беснеене се изходи нормално, явно е било моментно нещо, може снощи да е бил преял. Хапваме си кучешки бисквитки тъкмо да се учим да дъвче (по препоръка на ветеринарния ни лекар). Hug
Maq-mi Дано всичко мине добре при лекаря и да мине бързо като на кученце. Стискам палци всичко да е наред. ❤

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 14:03 от Alice.in.Wonderland

# 659
Алис, кучешките бисквити могат да му разстроят стомаха. А е и бебе, нищо хранително няма в тях, главно нишесте и аромати, за награди може да му давате гранулки(и пак смятайте дневната му дажба).
А може и да е разстроен ако сте сменили и храната от тази, с която са го хранили до момента.

Общи условия

Активация на акаунт