Любители на кучета - 119

• 31 776
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Хибискус Лекаря ни посъветва да му дадем бисквитка за да може да “стегне” положението. За храната е сменена да, затова си и мислех,че от тук може да идва проблема,но пък вчера нямахме никакъв проблем през целия ден. Надявам се да се оправи. Иначе е жизнен, пие вода, играе похапва си.

# 661
Ми… съжалявам, ама от лакомства тъкмо обратното на стягане става 😂 не знам от къде тая логика извади вета, на раздразнен стомах лакомства..
Да, рязка смяна на храната го е разстройло, но явно му е здрав стомаха, щом само веднъж не е било както трябва. Баба му Кая поне по 2 дена ни мъчи със ставане по нощите, ако недай си боже смесим по-бързо старата с новата храна…

# 662
  • София
Интересен ветеринар си има малкия бандит Майки...
Кучетата не са като хората, да ядат обикновени бисквити за затягане на положението. То дори на едно човешко бебе не може да дадеш бисквитки за затягане, а Майки си е бебе все още. Момичетата правилно съветват за пробиотик, но какъв и колко, за толкова малко куче идея си нямам.
Нашето куче е прахосмукачка, няма уста а слонски хобот с който смуче храната. Това естествено не означава че не може да дъвче, ама пуста лакомия. Всяко ядене омита все едно гледаш бездомно примряло от глад кученце. Като беше малка и ние така и купихме лакомства уж да се учи да дъвче, единствено се сдоби с пърхут и стомашни проблеми. Замислих се по темата после, ами няма куче което да остане научено да дъвче, още повече средни и големи породи. Някой ветеринари в част от себе си са повече търговци отголкото Лекари.

# 663
Една дебеличка маймунка:

и по-слабичкият ѝ брат:

# 664
Casyopeа B И аз идея си нямам какво количество пробиотик да му давам. Видях онлайн при д-р Стефанов пробиотик който вършиш работа както в нашия случай,след смяна на храната или отбиване,но не смея така на своя глава да вземам нещо и да му давам. Ще се консултирам и ако е окей ще му давам по малко докато свикне стомахчето със храната. Посъветваха ме и да му готвя,но нямам времето на всяко хранене да му готвя, а не знам до колко ще е добре да готвя голямо количество и да престоява в хладилника ден,два.Пък и са го захранвали с консерви и малко гранулки, та да не стане белята по-голяма.  Confused

# 665
  • Sofia

Привет секта! Белчето след две седмици на двора в планината и вчера в апартамента. Размаза се на дивана.
Днес 6 часа най тиха и мирна в колата до морето. Снимки от плажа по късно,сега хрупа гранули с пробиотик Blush

# 666
  • Бургас
Alice.in.Wonderland, аз готвя 2 пъти седмично големи количества, магарица храня все пак. Стои си в хладилника без проблем и повече от два-три дни. Това е куче все пак, да не е Балкантурист да му готвиш преди всяко ядене:) Като свърши яденето, продължавам с консерва и така до следващото готвене.

# 667
Привет и добре дошли на новите муцунки!
   Наччччиииии,тва женските кучета са като омагьосани отММ.Брей,то няма отлепяне от него.Аз ги храня, извеждам,мия,обгрижвам,те все него гледат в очите.Поради много гости у дома се наложи да спим на етажа на дъщеря ми ,където се шири и Айра.Докато не ме изкара в другата стая и да се намърда да спи до ММ не миряса.Първо си подпря главата на леглото и ме гледаше умолително,после заплашително.После взе да ръмжи ,да ми хапе палеца на крака,докато накрая не ми хвана ръката и не взе да ме тегли.Аз мислех,че й се ходи до тоалетна, а тя ме заведе до другата спалня и бегом обратно на леглото до дедичката.
  Това с готвенето на кучетата хич не е лесна работа и елементарна.Иска се четене с разбиране  и време.Работата не е само да свариш една мръвка.

# 668
Прегледът на Кая е минал. Докторът не е видял осил, казал е, че може и тя да си го е извадила вече, тъй като вече няма подуто, а само зачервено. За всеки случай е дал две противовъзпалителни хапчета за утре сутрин и в другиден сутрин. Ако до петък пак се подуе и си ближе лапичката да я заведе отново и с упойка да я цепнат.
Ето я примерната пътничка Кая Heart Eyes

# 669
  • София
С готвене не ми се занимава. Трудно е. И суровото хранене не е лесно, защото се добавя какво ли не.
Аз не съм пускала кучетата в леглото. Ако бяха малки, сигурно щях, но още едно голямо добиче е в повече.

# 670
Аз не че дължа обяснение,ама да се оправдая - също не харесвам куче в леглото.Но кучето е на дъщеря ми и зет ми.Да си го гледат както искат.Когато се налага ние да я гледаме, аз спя на техния етаж.Кучето спи пред леглото,не давам да се качва при мен.Позволявам понякога на дивана,върху нейното одеало.Когато идва у дома,се качва и ляга по дължина на дивана.После бива свалена и си стои ,където е показано че трябва.Глезотия голяма е.

# 671
  • София
На дивана и ние се гушкаме. Ас просто е мога да заспя ако нещо ме ограничава да се мърдам, а те така плътно се завират 🤣.

# 672
  • София
марулета, за мен това звучи не като глезла, а точно като възпитаното куче. Всички си нарушаваме дисциплината понякога, айде сега - не сме машини, я Simple Smile Но зависи кой с какво се е сблъсквал... Буба е така разглезена, че хич не си представям майка ми да успее да й наложи каквито и да било граници, пък ако ще и в дома си... Затова и Айра ми звучи като супер възпитана на този фон (е, с разликата, че Буба е 4 кг).
Ама се посмях с това как те е разкарала от дядо си Grinning Хитрушата хитра, представих си как те гледа и тихичко ти обяснява с ръмжене, че това там си е нейното място Grinning Буба така понякога опитва да ръмжи тихо на играчките, за да ги омагьоса да дойдат от масата при нея на дивана.

# 673
Здравейте, присъединявам се към чудесната ви темичка..ще помоля за малко съвети.
Предстой ни да посрещнем нов член на семейството ни тази събота. Той е бебе на почти 2месеца, порода няма дребен е, майката е дребна, бащата също, за нас това не е от голямо значение, макар че сме в апартамент. Място има...
Та кученцето откакто е родено живее навън с други животни, кучета, котки и много овце.
Не го искат, затова го взимаме от двора в апартамент. Както и да е това е друга тема, ние си го искаме 💕
От Пловдив сме, а то е в Русе, в събота отиваме да го вземем, та въпросът ми е какво да вземем за изпът. В колата има климатик слава богу няма да му е горещо, взехме днес купички, кайшки, нагръдници 4 вида, шампоанче, кърпички за кученца, но храна не сме още незнам какво да взема.
То яде всичко, не го хранят със специална храна.
 Като се върнем сме на вет, ще питам тогава за всичко.
Кученцето няма никакви ваксини, ще му слагаме ние.
Утре ще ходя да му взема легло някакво, чета, че се ползват, дали ще го хареса незнам, но да си има.
Играчки купихме, направих му негово си кътче... нямам търпение вече да си го докараме.

# 674
Личи си колко сте ентусиазирани. В началото изобщо не са ви нужни каишки, нагръдници, шампоани. Трябва ви легло, една, две играчки и добър ветеринар. Висок клас храна за бебета, евентуално пелени за да го учите на хигиенни навици. И друго поне аз не се сещам. С нетърпение ще чакам да ни покажете новото бебе в темата!

Общи условия

Активация на акаунт