Любители на кучета - 119

• 31 826
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Леле , колко е сладка ! С тези черни големи очи ....
Как се казва ?
Ако е към мен - Кайра я кръстихме Heart. Голяма сладурана е, вече на около 2 месеца, но и здраво ни гризе и хапе, тя се учи и ние се учим да я възпитаваме Grinning. А дано да надделее доброто възпитание Grinning

# 466
Леле , колко е сладка ! С тези черни големи очи ....
Как се казва ?
Ако е към мен - Кайра я кръстихме Heart. Голяма сладурана е, вече на около 2 месеца, но и здраво ни гризе и хапе, тя се учи и ние се учим да я възпитаваме Grinning. А дано да надделее доброто възпитание Grinning
Ще надделее .

Момичета , вашите кучовци  добри ли са към бебета ?

# 467
  • о`майна лунна нощ е
Дълго ще ви ръфа, на моменти направо свирепо, но не се шашкайте. Скоро ще почне да сменя зъби и ще е като четирикрак перфоратор на дрехи и крака.
Спазвайте схемата на ветеринаря за обезпаразитяването и всичко ще е наред.
Поклон за постъпката ви! Чувствайте се като у дома в темата и питайки, каквото ви падне.

# 468
  • Mediterraneo
Скрит текст:
Сега прочетох въпроса за йоркито. Как се дават доста пари за кученце, на което дори не сте видели родителите? Като е породисто поне някакви документи нямаше ли? Иначе и аз мога да си продавам така кучета, със снимка на родител и честна дума.
Майката, ако е истинска, си прилича на йорки. Бебето наистина не е достатъчно космато още, но знае ли се след време. На мен обаче ми се струва едричко за 2 месечно мини йорки. Но не съм специалист все пак. Ветеринарите също не са, имайте предвид.
+1 за горното мнение. Ние купихме Мокка и Нъки с генетично изследване, правено в Словения (в Бг не ги правят) на 8 гена, които са чувствителни за породата и с родословие. Нъки е шоу и ми го продадоха с уговорката, че няма да го кастрирам, ще го водя по изложби и ще го дам за развъждане. Това малко ми е в повече, но пък ме радва мисълта, че можем да допринесем за популязуране на породата в Бг. За жалост за момента няма булка за него в Бг.

Ако не знаех, че няма как да сте в нашето село, щях да съм сигурна, че сте вие! Всяка сутрин като отивам на работа, срещам човек, който разхожда... твоите кучета! И те са две, същите като Мокка и Нъки! Все съм със скутера, иначе щях да помоля стопанина да ги снимам.

# 469
  • Варна
Добре дошла, Кайра ❤

Ето я пръдлата ❤

# 470
  • sofia
Добре дошла, Кайра ❤

Ето я пръдлата ❤
Ойойой!❤ Каква физиономия!❤
Октомври ще дадеш рецепта за тази торта!

# 471
  • Варна
Добре дошла, Кайра ❤

Ето я пръдлата ❤
Ойойой!❤ Каква физиономия!❤

Щастлива е, друго не искам.
Днес благодаря, че избра нас ❤

# 472
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте имам една молба. Купех си кученце женска мини йорки от Чехия от техния сайт. Така момичето дето ми я продаде каза, че майката е починала при раждането на кученцата, и аз га гледах със сухо мляко. Тя вече е на два месеца нз дали е породисто, защото тя ми каза че майката и бащата са йорки само майката имам на снимка. Докторката казва,че е кръстоска хората казват мини йорки чехите децата. Нз моля дами помогнете? Вижте, аз много щесия обичам, но целта мия да знам каква храна е добре за нея ако нее йоркши. Да кажа че главичката е много светла, има и кичури майка и е светла също. Но защо още няма много косми, до колко месеца трябва да бъде пухкава?
cdn.bg-mamma.com/

Виж сега...
Предишното ми куче - марка Дружбенска Подобрена - беше само няколко десетки пъти по-умно от НВ Принцеса Чери. Е, да, тя представлява основно пух и някъде там вътре сигурно има и куче, много е мекичка, много е гальовна, нооо... като споделих вчера (на ваксинация) с д-ра как не мога да я науча къде се ... хм, вършат разните телесни освобождавания и как Бенджи това го усвои буквално за дни - на приблизително същата възраст - лекарката ме попита какво е било предишното куче... обясних й... и тя много красноречиво вдигна рамене и каза "Е...". Просто... марковите кучета май не проявяват толкова интелект, колкото отрочетата на свободната любов на изтървани кучки.

mtz, много готина възглавничка си имаш!

ПП
Под "маркови" имам предвид просто принадлежащи към определена марка (вероятно), не такива с по-дълго родословие от пра-прадядо ми, прекарващи живота си на лавичка.

Писала съм в за и против купуването на "породисти". Истинско породисто и годно за развъждане куче не се купува по ФБ и струва една камара пари, документи и последваща отговорност.

Всяко (е, поне почти) куче е годно за развъждане (но не и всеки собственик). Ако имате възможност да намерите дом за бебетата ако ще кучето Ви да няма и един известен или дори различим "пород" в рода си си е напълно годно за развъждане, стига само да си го харесвате, да няма някакви особени здравословни проблеми, които да се унаследяват и... да напомним, да има желаещи за кученцата, каквито и да се пръкнат.

Аз мисля, че не е българка зеленко. Виждам снимки на едно много сладко кученце!
С кучетата е тото. Ако не си склонен да дадеш куп пари, които пак не гарантират 100 процента здраве. Както при хората. От развъдниците дават гаранция, но кой от нас би върнал "повредено" куче?!?! Мисля никой! Надявам се...
И трите мои кучета не бяха моркови. Първият ми дакел, беше железен, вторият с алергии и дискова херния, за патилата ни с Леончо знаете..
Но аз съм дал пари, и то доста😀

И? Ако наистина си готов да върнеш некачествената стока просто никак не си за тук. А ако не би го направил - какво значение има какво е? Това е кутрето, което си хранил с биберон.

Абсолютно не съм съгласна. В развъждането се отчита генетика, която не само е важна за вида, здравето, но и за поведението.
От подобно мислене е пълно с бездомни, изхвърлени и убити кучета.

Жената, която си избра нашето Бенджи за баща на кученцата на нейното също тъй безпородно куче се беше погрижила за семейства на кучилото предварително - при хора, които просто харесваха кучето й. Общо взето генетичните дефекти при напълно произволни кръстоски са по-малко, отколкото при селектирани такива. С теорията на вероятностите и Дарвин трудно се спори. Няма такива генетични болести, характерни за безпородни кучета. Повечето породи си имат цял набор.

И да не пропусна ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на сладката палавница...

Рири, невероятно сладко кутренце сте си взели. Не се притеснявай за паразита. Какъв е понятие си нямам, може да е какво ли не. Просто я обезпаразитявайте редовно всеки месец и забрави за него - този точно го няма вече. И ако не пропускаш дати за обезпаразитяване няма да има и други. Да ви е честито малкото сладкишче, много да сте щастливи заедно.

Reunion, не ме разбра - не агитирам за безразборно развъждане на животни, независимо какъв вид (кучета, котки или други в категорията любимци, не говоря за селскостопански животни) или порода (или безпородни) са. Но щом си взел веднъж животинче за любимец не можеш, не бива да тръгнеш да търсиш ама то дали не е смесено и да искаш да го връщаш... Не става така. Или по-скоро става, ама не бива. И безпородното кученце е точно толкова кученце и заслужава точно толкова любов (а може би и повече), колкото и "марковото" такова.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 01:24 от katiABV

# 473
  • София
Кати, не ми се спори. Единици са такива, а и дори и да е така, не виждам смисъл от подобно развъждане.

Много сладка рожденничка и бебе.
За какви бебета, кучешки или човешки питате?

# 474
Здравейте
Аз съм Чара на 11 и половина месеца. Мащехата ми Innocent  каза, че не съм човек, а куче от породата Шиба-ину.
Този месец на 23.07.ставам на 1г. Храня се предимно по метода БАРФ, но обичам каките да ми дават и хляб.

# 475
  • под тепетата
Здравей, Чара! Името много ти отива ! Много хубава стая имаш Wink

# 476
Я, братовчедка Шибичка! 😮❤ Още една японка в темата, много се радвам ❤

# 477
Естела,зло да ви забрави с Кашкавалчето!Да е здрава и да си дарявате взаимно още много любов и хубави емоции!
   Добре дошли на новите попълнения- страхотни душички!
  Ще трябва да заснема филм Киара и кокошките.Лежи с часове и ги наблюдава , без да мръдне.
  А малкото диване е като отвързано като е на двора,беснее като луда.Прави такива бързи обиколки на двора,че не смогваме да я следим с поглед.

# 478
Честита да е Каду! Много здрава, дива и щастлива!

Кучешката тения е плосък червей на сегментчета. Ако паразитът е бил кръгъл и гладък, значи е глист. Странно, че е бил жив, и че не е излязъл още на първото обезпаразитяване.

# 479
  • София
Доста сме притеснени, поради липсата на опит и се тревожим дали е възможно да е тения, как бихме могли да разберем, ако изобщо има начин? В притеснението си изобщо не се сетихме да запазим паразита или поне да го снимаме. Бих се радвала ако споделите опит и дадете съвет:heart:
Добре дошли Рири и Кайра - сигурна съм, че е било писано и на двете ви да се срещнете Heart
Като взехме Буба, на нас една по-възрастна и много по-опитна с кучетата приятелка, ни каза, цитирам: "кучето вас почти няма с какво да ви зарази, но вие нея - да; обезпаразитявайте я редовно и й се радвайте". Затова отначало, като карахме грип или настинка, се опитвахме да не й даваме да ни ближе по лицата (кауза пердута е обаче). Ако се чудите дали е било тения, вижте снимки на тенията в нета (ние така правим с разни неща, особено ММ е способен да изгледа всевъзможни гнусотии само и само да е спокоен за Буба).

Добре дошла и на "Чара на 11 и половина месеца" - и ти си едно бижу... Heart

esstela, дай рецепта за тортата, и аз моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт