Любители на кучета - 119

• 31 829
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Иланг,може и да се мисли за котка Blush
Това й е позата за лежане върху някои,а като види някъде нещо да помръдва и полудява. Децата я тероризират с фенерче или лазерче,като види точката и точно като котка скача да я хване.
Сутринта си лежеше на килимчето,нещо махна с опашка и мръдна сянка..10мин седя и се чуди как да я хване тази сянка и защо като мръдне и изчезва Joy

# 511
Тези японки също много ги харесвам, макар че в моето сърце ще е завинаги шпиц породата.
Японската акита е най-едрата порода от шпиц-семейството. 😁 Обичаш японци, защото сме рода! 😂

# 512
# 513
Здравейте,
След броени дни ще си имаме една снежно бяла любов- цвайг шнаучер. Първият пост в темата е изключително полезен, благодаря за което! За хора като мен, без опит и знания, безценно Simple Smile
Бих искала да попитам за превоз- транспорт на кучета от София до Варна. Знам, че е бебо още и личното вземане е най- подходящо, но в случая е невъзможно Sad
Има ли някой ползвал улугите на Зоо такси? Или препоръчки за друг превозвач?

# 514
  • София
galka77, честито бебе цверг шнауцерче
Ние сме с мител шнауцер, взехме я на 40 дни и в колата доволно се изака върху мен, после повръща ...аз не се впечатлявам от подобни неща, толкова беше мъничка и прекрасна, и много уплашена също. Взехме я от майка и мааалко твърде рано, от един прекрасен двор до борова гора. Не бих разрешила на някой друг да поеме грижата за такова малко животинче. Мястото беше близо до Пловдив, тоест е пътувала около 1,30 с колата до София. Не си представям бебе да пътува с зоо такси от София до Варна. Дали нямате вариант познат който пътува или просто има кола да помолите за услуга? Човека от който я вземете да ви я докара?

# 515
  • София
Има фейс бук групи за споделен транспорт. Някой може да се навие да я наглежда.

# 516
  • Пловдив
galka77, добре дошли. Надявам се да може да намерите личен транспорт, защото не се знае как ще понесе пътуването животинката.
И ние взехме Саско от Банско и пътувахме над два часа до Пловдив. Оповръща колата, викам си - това животно е болно. То се оказа, че просто не може да пътува и до ден днешен му е проблем.

# 517
  • Sofia
Добре дошла Галка.
И ние я взехме нашата доста далеч от София. Първо в мен да се успокои (така ни каза човека,гушнато в одеалце или в ръце),но тя се навря между двете седалки на децата и там спа 3 часа.
Преди път не я бяха давали храна/вода 2 часа. И до ден днешен поне час преди път не й давам нищо,иначе го връща Blush

# 518
Момичета, благодаря за топлото посрещане на Кайра и мен в темата. Sparkling Heart

Да споделя развитието - милата животинка продължава да чисти паразити при изхождане вече 3ти ден, запазихме материал, макар, че не е особено приятна гледка, ветеринарят е сигурен, че се касае за глисти и по-конкретно кръгли червеи. При сравнителни снимки в интернет и аз бях убедена преди да го попитаме, че е това. Не са живи вече. Явно при първото обезпаразитяване, още първия ден, в който я намерихме, са били още яйца и не е дало нужния ефект. Всичко ще е наред с нея според нашия ветеринар, а и с нас. Предстои втора ваксина в понеделник.

Да попитам, тъй като както споделих нямаме опит, първо кученце ни е - още в деня, в който дойде у дома от вет.кабинет закупихме Роял Канин Стартър, който ни даде ветеринаря, знаете, в кабинетите е пълно с РК. Храним я с него все още, вече е на 2 месеца, но след четене и образоване по темата реших да сменя с Wolf of wilderness серията Junior. Ще поръчам от zooplus, за колко време идват поръчките?

# 519
  • Пловдив
Рири, аз храних с тази храна и се родих откакто я намерих. Преди това голям зор видях.
В събота поръчах от зооплюс, вчера пристигна пратката. Някой път се бавят повечко, но обикновено до седмица ги карат.

# 520
  • о`майна лунна нощ е
Последната ни пратка от зооплюс пристигна в четвъртък, а я пуснах в неделя късно вечерта.

# 521
  • София
А ако нямат кола? Ако детето е болно?
Разбира се, че има вариант за превозване.
Ако отиваш в чужбина, кучето пътува в багажното.

# 522
Преди да тръгне кученцето на път е добре да е пропуснало хранене. Нашият пропътува Бургас - София. Беше хранен само сутринта, от там тръгнахме следобяд. По пътя ни посъветваха да не му даваме нищо, включително и вода. След пристигането изчакахме 10-ина минути преди да му дадем вода и още 30 примерно (забравила съм вече) преди да го нахраним. По пътя нито повърна, нито свърши някоя работа. С влизането вкъщи си навакса де.

Голяма емоция беше, когато го взехме и докато го превозвахме до вкъщи. Heart

Ето така пътуваха куче и голяма щерка, почти без да мръднат и двамата:

# 523
Само да вметна: София - Варна - времето за пътуване е дълго, топло е, кученцето е бебе и ако няма прием на вода, много е възможно животинката силно да се дехидратира.

# 524
Как ли пък ще оставя бебе да пътува с някой друг....отивайте да си го вземете, щом за някакви километри не искате да си развалите рахатлъка какво остава за всичко друго???
Ще си вземете член на семейството, не просто куче. И не, не се извинявам за тона, защото ми писна да чета за починали бебета кученца. Последното беше как оставили само бебче ръселче  и то се удавило в шадравана на двора и не я беше срам да си търси друго.
Благодаря за коментара Simple Smile Разбира се, че не е нужно да се извинявате за мението си, всяко е полезно за мен!
Кучето ще пътува от Враня, Сърбия....собственика може да я достави до София и от там да го вземем. Всичко се случи много бързо и емоционално... Ще бъде на два месеца и десет дни, след три поставени ваксини. Много ми е притеснено и точно защото съм в търсене на най- добрия вариант си позволих да попитам. Водех се от това, че фирмата е лицензирана, с подходящи условия, разрешителни и обучени хора, който се грижат за пътуващите, вероятно ще го направят много по- добре от някой случаен човек, по мое мнение. Не, не мога да отида аз, ако можех, нямаше да търся друг вариант. Искаше ми се да проверя дали някой е имал нужда от такава услуга и на кого се е доверил. Ще продължа с проучването, имам около две седмици още. Чувствам се така, както малко преди да се роди първото ми дете Simple Smile)
Благодаря на всички за приема и всеки един коментар, уча се в движение и всяко мнение ми е ценно Relaxed
wild poppy, имате си голям сладур Heart Exl

Общи условия

Активация на акаунт