Любители на кучета - 119

• 31 815
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
А ако нямат кола? Ако детето е болно?
Разбира се, че има вариант за превозване.
Ако отиваш в чужбина, кучето пътува в багажното.

Ние отидохме с чужда кола, Варна-София.
Ако някога ми се отвори път, то ще е с превозно средство, което позволява и двамата да са с мен, иначе не.

Галка, в този случай бих избрала собственика.

# 526
galka само по документи са обучени уж хората, но това са си съвсем обикновени хора, които вземат кучето, затварят го в клетка в багажното отделение и по инструкции по пътя спират за почивка за да разходят кучето евентуално и да му сипят вода. Имай предвид, че е възможно спрямо другите поети животни в зоотаксито да отнеме няколко дена превоза от София до Варна, което означава, че кутрето ще стои дни и нощи в клетката и ще пропътува повече километри. Казвам горното, просто ако се спреш но зоотаксито да си подготвена и за този вариант.

# 527
  • София
Последен ден. Най-накрая моите хора се сетиха да ме сложат на плажното столче. Ми то рахат, другари! BAYWATCH. Joy по-скоро sleepy watch 😁

Поздрави на всички! 🥰🥰🥰😘😘😘

# 528
Ох и аз бих намерила вариант да отида и да си го взема. Бих помолила познат, или близък или да взема колата, или да ме закарат. То като цяло щом идва и от чужбина доста дълго ще пътува горкото.Дано е успешно пътуването, и скоро да си го гушнете, и да си го обгрижвате. Нямаме търпение да го видим тук в темата 😍
Аз влизам с въпрос.. Абе момичетата, които давате кокосово масло, как го давате?
Един път на ден, на всяко хранене,2 пъти в седмицата, веднъж в седмицата 😁?
Че аз си поръчах,да си правя маска за косата, че скоро смених цвета (станах блондинка) 😂
И си спомням, че някой беше казал, че дава, и освен вас кого да питам 🤔😁

# 529
  • sofia
Аз давам на пръст. Той го облизва. Около грахово зърно. Всеки ден, ако не забравя...
Ето един гушльо:

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 19:50 от Кришка

# 530
Малко снимки от Арчи :
Скрит текст:

Вече пети ден е при майка ми , на гости /на почивка сме и нямаше как да го вземем / .
Изкарва  си много хубаво _ преви мили очи на майка ми и тя му дава двойна доза Sweat Smile Joy

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 21:11 от blueberrу

# 531
  • о`майна лунна нощ е
Има ли начин да разделите пътя? Някой да го докара до град по маршрута за Варна и да отидете до него.
Ние направихме така с Швепса. Сестрата на мъжа ми отидоха от София до Петрич и се върнаха, а ние пътувахме само до София и обратно към Пловдив. Платихме им разходите по транспорта и не се убихме от пътуване. Но и те са страхотни хора и не сме имали притеснения. Откликнаха веднага на молбата ни да разделим пътуването.

# 532
Швепса от Петрич ли е? Ми, той ми е градски, значи.

# 533
Много благодаря още веднъж!
 Sivi, нямах представа, не се сетих да попитам точно това, изключително полезно инфо Hug
Ще търся друг вариант, няма невъзможни неща Simple Smile Явно съм си представяш нещо съвсем различно с този вид транспорт и услуги Sad
ТуиГ, аз имам здравословен проблем, който ми пречи да пътувам в момента, ще мисля, ще го измисля 😊
Merryhristowa, и аз. Кучо е толкова сладък, сина ми е пощурял от нетърпение 😀 непрекъснато измисля нови имена, днес се задържа на Тоби, да видим до утре. Даже песни и стихове пише за него. За дъщеря ми ще е пълна изненада. Имам време да организирам всичко, а сега се връщам на първа страница, да попълвам празните места 🤗

# 534
  • Бургас
Страшни ушаци има тоз Арчи!
Аз много пък се афектирам, че в нормалната чужбина кучетата влизат в магазини, ресторанти и навсякъде. И никой не пищи и не цирика, сякаш е видял ламя.
Днес пак една луда вървяща по брега ми прави знаци от 200 метра да вържа кучето, което се къпе на неохраняем безлюден плаж в 20 ч. и грам не му дреме за нея. Ами както тя има право да е на плажа, така и кучето има. Като не иска кучета, да си джапа на охраняемия плаж, където не пускат кучета. Знаци прави, обръща се постоянно, ние на 300 метра след нея вървим, сакън да не й притесним персоната и пак недоволна. Мина покрай две момчета с два пуснати питбула, интересно на тях нищо не каза. Аман от претенции и хора, които смятат, че са единствени на планетата.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 22:25 от Tintina

# 535
Мери, не прекалявай с кокосовото масло, да не се изненадаш от рядкото щастие на изхода.😂
От вчера мажа на Кио екземата с Екзематин… голямо ровене и оглеждане пада, вече като види че взимам шишенцето направо се чуди къде да се завре. Надявам се скоро да мине, много тежко го изживявам като има проблеми. 😞

# 536
  • о`майна лунна нощ е
Швепса от Петрич ли е? Ми, той ми е градски, значи.

От някакво диво село до Петрич, но не помня кое беше. То и като не ходихме ние директно там, а пратихме роднините, бързо ми се изтри от съзнанието.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 23:15 от `ТуиГ

# 537
И наш Макс е от едно близко село.

# 538
  • София
Развъждането на домашни любимци е станало бизнес, сравним по печалби с наркотиците и оръжието. И почти толкова мръсен.
Породите и стандартите за тях имат своето място. Има работни породи, за които стандартите са важни. За декоративните породи също има важни елементи в стандарта - отсъствие на генетични заболявания, характер ... Така че породите са нещо хубаво, ако не са предмет на снобария и мода. Едно време несъответствието на стандарта имаше само едно последствие - кучето нямаше поколение. И може би не беше използвано като служебно.
Да, имаше изложби, но не за да се печелят медали, а за да се спомогне планирането на развъждането на породата.
Относно данъците - какво получаваме срещу тях? Ветеринарни клиники? Ваксини? Места за разходка? (не искам да споменавам за оградените кучешки тоалетни тук и там). Чипиране - да. Глоби за изхвърляне на кученца - да, големи моля. За жестокост - затвор.

С това, особено с последното, съм повече от съгласна.
А данъците са 20 и няколко лева годишно. Въпросът не е в данъците, а в личната отговорност. Човек е отговорен за всеки живот, който е създал - в случая с животните, които гледа - също. И не бива да допуска забременяване - независимо дали собственото си или на животно, което гледа - ако няма конкретни планове как да се погрижи после за поколението. Не с аборт и не с изхвърляне / убиване на животинките (така де, ако не става въпрос за месодайни селскостопански животни). Но не виждам никаква драма в заплождането, ако има семейства, искащи поколението. Независимо от породата или безпородността... Важното е да има грижа.

# 539
  • София
А, не, не, такива дето искат на приказки... и после какво правим ако/като се откажат? Ами ако се окаже, че изобщо не си дават сметка какво е то кучето и не им се наваксва (щото не всички са като Рири и Галка)? И на нас ни разправяха разни хора "обадете се, ако имате кученца", ама Москва не вярва на сълзи откак се разведе малко преди да се събере с Буба.

Общи условия

Активация на акаунт