Любители на кучета - 119

• 31 804
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
20лв х 100 хил. любимци = 2 милиона лева. Какво сме видели направено, за два милиона лева на година? Въпрос на принципи.

# 541
Как ли пък ще оставя бебе да пътува с някой друг....отивайте да си го вземете, щом за някакви километри не искате да си развалите рахатлъка какво остава за всичко друго???
Ще си вземете член на семейството, не просто куче. И не, не се извинявам за тона, защото ми писна да чета за починали бебета кученца. Последното беше как оставили само бебче ръселче  и то се удавило в шадравана на двора и не я беше срам да си търси друго.
Благодаря за коментара Simple Smile Разбира се, че не е нужно да се извинявате за мението си, всяко е полезно за мен!
Кучето ще пътува от Враня, Сърбия....собственика може да я достави до София и от там да го вземем. Всичко се случи много бързо и емоционално... Ще бъде на два месеца и десет дни, след три поставени ваксини. Много ми е притеснено и точно защото съм в търсене на най- добрия вариант си позволих да попитам. Водех се от това, че фирмата е лицензирана, с подходящи условия, разрешителни и обучени хора, който се грижат за пътуващите, вероятно ще го направят много по- добре от някой случаен човек, по мое мнение. Не, не мога да отида аз, ако можех, нямаше да търся друг вариант. Искаше ми се да проверя дали някой е имал нужда от такава услуга и на кого се е доверил. Ще продължа с проучването, имам около две седмици още. Чувствам се така, както малко преди да се роди първото ми дете Simple Smile)
Благодаря на всички за приема и всеки един коментар, уча се в движение и всяко мнение ми е ценно Relaxed
wild poppy, имате си голям сладур Heart Exl
Малсо изпуснах темата,  но оздравления за избора на порода,  мини шнауцерите са очарователни ^^.На мен ми я докараха от Варна-Пловдив( Джамбо, което е малко извън града) с транспорт препоръчан и намерен от развъдника , заради пандемията тръгна към 10 в 15-16 по спомен беше в колата с нас  . Платихме около 50 лева , но не съм сигурна за името на фирмата  , но мога да попитам  развъдника.  От там не й бяха давали вода и храна от следобед предният ден и ни бяха инструктирали да й даваме по малко храна и вода на всеки час без да я насилваме. Когато избирахме куче приятелят ми искаше да е от бебе при нас и да имаме поне някакво очаквано поведение а моето щом иска породисто да е от лицензиран развъдник , където правят генетични изследвания на родителите .   Не съм поддръжник на случайната любов , нито на нелицензираното развъждане  защото може да доведе до генетични проблеми ( не , че при лицензираното  не може , но поне се опитват да ги минимализират чрез тестовете за съвместимост ) и дори при смеските, които  принципно се водят по-здрави от породистите може да изтеглят късата клечка и да наследят   генетичните проблеми на всяка порода която носят в себе си и тогава  става интересно . Около мен имам няколко подобни примера и докато разберат какво им е и от къде е дошло собствениците им  буквално нощуваха във ветеринарните клиники  , да не говорим за финансовата и емоционалната част . Лиглата нямам намерение да я водя на изложби за да ми позволят да я развъдя  по правилата , още повече  в България повечето вълчаци  са свързани  и ако не са полубратя/сестри са най-много втори братовчеди .  Въпреки , че доста хора с лайка/ немси овчарка и други работни породи са ни спирали да ни питат дали искаме бебета и да ни предложат съдействие,  което не мога да си го обясня напълно  . Пък и тя би полудяла ако няколко седмици огранича контакта  с други кучета. За това при първа възможност ще я кастрирам .  Малко закъснял и размазан данък бебе и
вчерашна вече 7 месечна лигла

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 03:28 от Hrdza

# 542
  • София
Дами, знаете ли дали се допускат кучета на повод на Царевец? За Чарли питам!
Благодаря ви!

# 543
Дами, знаете ли дали се допускат кучета на повод на Царевец? За Чарли питам!
Благодаря ви!
Ние сме били с Арес,беше на 6-7 месеца. Не сме имали никакви проблеми,само един дядо,който ни гледаше все едно сме си закарали крокодила да си търси закуска там.

# 544
Hrdza, ще съм благодарна на препоръка.
Имате си много красива лигла 😊

# 545
Влизам да споделя малко снимки, че в тази тема почти нямам включване. По въпроса със заплождането умишлено не се включвам, защото повечето знаете колко бездомни и безпородни обгрижвам, та малко ми е болна темата. Даже сега едната принцеса на работата май пак и се връща крастата и ще опитам да я лекувам със себацил, че имам на село и ще ми е по евтино, ама ако не стане ще е като предния път с 3 хапчета Симпарика, от които още след първото имаше видим ефект. Ама и тогава беше много зле, цялата беше в кръв и рани. Сега има две ранички и се чеше постоянно та ще опитам при ранни симптоми със себацила. Дано помогне.
Хайде сега едно магаре без марка, ама за мен си е най- най- от всички ❤️
Това ни е от разходката до Шипка:

А туй е трета серия от нашия сериал за малката булка 🤣

# 546
  • Sofia
Чудни сте, Sivi! И да не обиждаш Максчо - я каква стойка вади, само за изложби. Или за индийски сериал като минимум 😂

Добро закъсняло утро и от нас - пием си кафенцето

# 547
  • Sofia
Sivi Heart

Които ходи на море и си забрави повода Wink

Ps:относно поголовното,безмозъчно и безконтролно развъждане...

# 548
  • София
Здравейте,
След броени дни ще си имаме една снежно бяла любов- цвайг шнаучер. Първият пост в темата е изключително полезен, благодаря за което! За хора като мен, без опит и знания, безценно Simple Smile
Бих искала да попитам за превоз- транспорт на кучета от София до Варна. Знам, че е бебо още и личното вземане е най- подходящо, но в случая е невъзможно Sad
Има ли някой ползвал улугите на Зоо такси? Или препоръчки за друг превозвач?

Моето мъниче пристигна с тях, но... едва ли мога да кажа много неща от този един-единствен опит. Черичка пътуваше заедно с едно от братчетата си, клетката беше чиста като пристигнаха - защо никое нищо не беше правило не зная, май бяха спали основно, пристигнаха много бързо от Варна - неочаквано бързо за мен даже. Тръгнаха от там в 13.30, пристигнаха в... хм, 15.50 или 18.50, забравила съм.
Имаха купичка храна в клетката (по настояване на собственичката, при която са се родили), никое не беше яло. Кучето на брат ми беше пристигнало по някакъв друг начин - точно с какъв транспорт не помня - бяха го носили... в кошница ли беше казала жена му, в кофа ли, нещо подобно, но беше акало вътре и се наложи първо да бъде изкъпано. Не мисля, че има отношение към транспорта едното или другото, обаче - просто така им е дошло на животинките. Най-умното куче Бенджи винаги повръщаше в кола. Завои, магистрали, все едно - имахме подготвен буркан за целта. Е, при идването си от Панчарево до Младост не беше повръщал. Но нямаше да има и значение, майка ми го е държала там. Та... май е повече въпрос на късмет, отколкото на вид транспорт.

Как ли пък ще оставя бебе да пътува с някой друг....отивайте да си го вземете, щом за някакви километри не искате да си развалите рахатлъка какво остава за всичко друго???
Ще си вземете член на семейството, не просто куче. И не, не се извинявам за тона, защото ми писна да чета за починали бебета кученца. Последното беше как оставили само бебче ръселче  и то се удавило в шадравана на двора и не я беше срам да си търси друго.

Човек не може да напусне работа и да не пазарува понеже има куче. Разбира се, че кучета остават сами - дори и докато са бебета. И колкото и да внимаваме нещастия могат да се случват... това не означава (не винаги), че хората са безотговорни. Дж. ръс. териер определено се чувства по-щастлив на двор, отколкото затворен на малко пространство в къщата. Ако имах добре ограден двор и куче с всички ваксини - особено енергично куче като териер - и аз бих го оставяла на двора, дори и докато съм в дома, да тича и играе на воля. Едва ли им е минало през ума, че може да падне в шадравана. Лошите неща, които се случват понякога, не са непременно плод на липса на грижи... уви.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 12:55 от katiABV

# 549
Влизам да покажа на бързо Маги (с изплезения език) и нейния кавалер 😄

# 550
  • sf
Малееее, Магииии, и гадже имаш, а 🥰
Само мен мъжете ме заобикалят 🤣🤣🤣
Ей един Нейо да не го забравите, това е основното ни занимание в тая жега

# 551
  • София
Ех, че прекрасни кучета и стопанки модели Heart Eyes
И на Оскар му е топличко, козина за още едно куче смъкнах и пак е рунтав

# 552
  • София

Ама пък страшно му отива! Сладък рошльо.

# 553
😂😂
“Кики, гладна ли си?”
Отговор:

+слюнките от нея по чаршафа ми са важна част от снимката 🙂

# 554
  • София
Поздрав с Дунавски залез.

Общи условия

Активация на акаунт