Любители на кучета - 119

• 31 795
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, нормално ли е куче на 1 година да се изморява бързо? Вярно, че е топло, но ние не го извеждаме в най-големите жеги. Ходи и търси сянка и все гледа да полегне.  И вода му даваме навън, не е като да прегрява особено.

# 556
  • София
Влизам да покажа на бързо Маги (с изплезения език) и нейния кавалер 😄
Малиии, гънките се умножават! Heart

Ако имах добре ограден двор и куче с всички ваксини - особено енергично куче като териер - и аз бих го оставяла на двора, дори и докато съм в дома, да тича и играе на воля. Едва ли им е минало през ума, че може да падне в шадравана. Лошите неща, които се случват понякога, не са непременно плод на липса на грижи... уви.
Това, че на някой не му минали през ума, не бих казала, че е оправдание Sad Ами ако е човешко бебе пак ли така ще приемаме случката?! И ще оставиш кученце без надзор в двора, ама може и да го отркаднат, може и да го отровят, може и нещо здравословно да му стане и да не видш навреме - може, ако щеш, пчела да го ужили, да се окаже алергично и времето за реакция да е важно. Аз голямо куче не мисля да оставям само в двора, камо ли пале.
Като се обърне колата, оправданията са много, но вината е ясно, че не е на кучето!

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 22:39 от ToniShu

# 557
Пак тя жегите от кучетата се усещат по съвсем друг начин от нас. Те са по близо до асфалта и цялата топлина, която се отделя от него. Органа за охлаждане им е само един и това е езика. Няма младо, няма старо жегата умаря еднакво.
Стела че те като близнаци тез бръчкави муцуни. Даже ме е срам да кажа, че не различих в първия момент кое е Маги 😊

# 558
  • тук-там
Пак тя, и моите са доста енергийно ефвктивни в жегите. Колкото по-толло, толкова по-малко активни.
Моите често са сами в двора. В крайна сметка като имаме двор, да ги затворим в къщата ли?! Оградата е стабилна, не могат да излязат, от там насетне другото за мен е параноя. Не че не ги мисля, ако ги оставя цял ден, но си гълтам тревогата. Ако не мога да ги взема с мен, дворът си е техен и те се чувстват свободни и в свои води.
Да ви покажа моите плувци:

# 559
  • София
Момичета, нормално ли е куче на 1 година да се изморява бързо? Вярно, че е топло, но ние не го извеждаме в най-големите жеги. Ходи и търси сянка и все гледа да полегне.  И вода му даваме навън, не е като да прегрява особено.

Предполагам, че става дума за сладура от аватара? Ако е то и ветеринарят не е забелязал някакъв сърдечен проблем по-скоро е въпрос на липса на тренинг. И вероятно, на очакване за нови приключения от разходката... Бенджито навремето ходеше на много дълги и натоварващи преходи с баща ми и с брат ми - в най-големите жеги, без вода, ако не се броят Витошките потоци - а с мен и с майка се държеше точно по описания начин - знаеше, че не го очакват вълшебни приключения, гонене на зайци, пилци и лов на мишки и какво ли не, а просто разходки в кръг из близките поляни.

Скрит текст:
Влизам да покажа на бързо Маги (с изплезения език) и нейния кавалер 😄
Малиии, гънките се умножават! Heart

Ако имах добре ограден двор и куче с всички ваксини - особено енергично куче като териер - и аз бих го оставяла на двора, дори и докато съм в дома, да тича и играе на воля. Едва ли им е минало през ума, че може да падне в шадравана. Лошите неща, които се случват понякога, не са непременно плод на липса на грижи... уви.
Това, че на някой не му минали през ума, не бих казала, че е оправдание Sad Ами ако е човешко бебе пак ли така ще приемаме случката?! И ще оставиш кученце без надзор в двора, ама може и да го отркаднат, може и да го отровят, може и нещо здравословно да му стане и да не видш навреме - може, ако щеш, пчела да го ужили, да се окаже алергично и времето за реакция да е важно. Аз голямо куче не мисля да оставям само в двора, камо ли пале.
Като се обърне колата, оправданията са много, но вината е ясно, че не е на кучето!

Все едно да кажеш, че вината за блъснатите на пешеходни пътеки деца е на родителите.
Всякакви неща могат да се случат... теоретично. Може да падне мълния и да подпали къщата. Или силен токов удар да предизвика някъде късо съединение със същия ефект (едва ли изключваш главния бушон на къщата при всяко излизане). Особено пък както се правят сега елинсталациите... Може пчелата да е влязла вътре в къщата и да не си забелязала. Изобщо... много неща "могат", но вероятността да се случи са абсурдно малки. Човешко бебе просто не се оставя само. Изобщо. Но с него си първо в болничен, после в отпуск за отглеждане на малко дете, а после е в градина и начално училище. И докато стане на възраст да бъде оставяно само където и да било достъпът до двор, ако има такъв, е напълно естествен докато е само. Което е към 10 годишна възраст... Ама за кучето нямаш кученство, трябва да ходиш на работа. И териерите не са селекционирани за мързеливи компаньони, а за ловци (на плъхове). Имат много енергия и не биха искали да са запряни на тясно. За тях е естествено, препоръчително и прекрасно да имат пространство, в което да могат да тичат. Определено са много по-щастливи, отколкото биха били затворени в стая. Кученцето не е било новородено - поне на 3 месеца е било, най малкото някак се е изкатерило до този шадраван, за да цопне вътре. Не е като да са го оставили в двор с неясни строителни отпадъци, стърчащи пирони и  обективно потенциално опасни неща... Това е нещастие - наистина нещастен инцидент, не безотговорност и липса на мисъл за кученцето.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 01:03 от katiABV

# 560
  • sofia
Аз съм с териер. Не бих го оставила на двора сам. Точно защото е териер. На двора при тате има специална клетка за кучета. Тя си е по-скоро апартамент, но с мрежи и къщичка. Там се оставят кучетата, когато нямат надзор.

И една снимка на бабата и майката на нашата Тинка:

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 07:33 от Кришка

# 561
  • София
Нормално е басейните и шадраваните да са обезопасени, не само за животни, но и за деца. В България не са много налични такива, така че този случай е изключение. Аз не съм затваряла кучетата, когато сме на вилата. И това няма да затварям.

# 562
  • София
Благодаря за успокоението. Не мисля за проблем със сърцето, защото няма други симптоми, а и скоро по друг повод му го преглеждаха. И не откриха проблем. Ще се наложат повече тренировки за издръжливост вероятно.

# 563
  • под тепетата
Баш лятото недей. Като сме си в Пловдив , Ози прибягва до всяко храстче и се почива под него. Забелязвам го, че пие повече вода и си прилягва доста. Тази нощ се изсипа от леглото , та се стреснахме. То като завърти едно-две кръгчета и се намести напряко, после спим ние свити на кравай Laughing

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 09:59 от bilqna_69

# 564
  • София
Аз съм с териер. Не бих го оставила на двора сам. Точно защото е териер. На двора при тате има специална клетка за кучета. Тя си е по-скоро апартамент, но с мрежи и къщичка. Там се оставят кучетата, когато нямат надзор.

И една снимка на бабата и майката на нашата Тинка:

Мъжът на братовчедка ми имаше териери за лов, по същия начин бяха оградили място в двора... Но кучетата бяха опасни - и за потенциални посетители, и за самия двор...
Във всеки случай дори в ограденото малко пространство от двора положително се чувстват по-добра, отколкото в още по-малка стая в дом, без трева дори, да не говорим за "външни" миризми...

Reunion, така е, повечето басейни, които съм виждала в дворове у нас (не са много) изобщо не се покриват, когато не се ползват.
За шадраваните... не зная, изобщо не съм виждала шадраван (в двор) на нивото на земята у нас. По-скоро съм срещала поилки за птици с фонтанче... но те пък категорично са високи за дж. ръс. териер, дори и пораснал.

Пак тя, щом няма проблеми със сърцето смело го тренирайте - просто постепенно. И упорито. И... с някакви по-различни и интересни неща, хвърлянето на пръчка или топка в една и съща градинка просто не е достатъчно интересно и бързо омръзва... на кучето и на хората...

# 565
Уф, от толкова тичане пи цял ден не мога да стигна до тази тема. С куче вкъщи си е направо лудница. Тренитовкуте да осрава сама продължават и вече имаме малък успех - не седи на вратата да скимти и лае,  а отива и ляга на леглото в спалнята (нещо, което не е позволено, когато сме вкъщи).

# 566
  • София
Ето я Повелителката на възглавниците насред летните жеги

Все едно да кажеш, че вината за блъснатите на пешеходни пътеки деца е на родителите.
Всякакви неща могат да се случат... теоретично. Може да падне мълния и да подпали къщата. Или силен токов удар да предизвика някъде късо съединение със същия ефект (едва ли изключваш главния бушон на къщата при всяко излизане). Особено пък както се правят сега елинсталациите... Може пчелата да е влязла вътре в къщата и да не си забелязала. Изобщо... много неща "могат", но вероятността да се случи са абсурдно малки. Човешко бебе просто не се оставя само. Изобщо. Но с него си първо в болничен, после в отпуск за отглеждане на малко дете, а после е в градина и начално училище. И докато стане на възраст да бъде оставяно само където и да било достъпът до двор, ако има такъв, е напълно естествен докато е само. Което е към 10 годишна възраст... Ама за кучето нямаш кученство, трябва да ходиш на работа. И териерите не са селекционирани за мързеливи компаньони, а за ловци (на плъхове). Имат много енергия и не биха искали да са запряни на тясно. За тях е естествено, препоръчително и прекрасно да имат пространство, в което да могат да тичат. Определено са много по-щастливи, отколкото биха били затворени в стая. Кученцето не е било новородено - поне на 3 месеца е било, най малкото някак се е изкатерило до този шадраван, за да цопне вътре. Не е като да са го оставили в двор с неясни строителни отпадъци, стърчащи пирони и  обективно потенциално опасни неща... Това е нещастие - наистина нещастен инцидент, не безотговорност и липса на мисъл за кученцето.
Нещастен инцидент, който е можело да не се случи, за мен не е инцидент. Ако мога да си оставя кучето вкъщи и да не го отровят, но не го направя и го отровят... как пък да не е инцидент. Аз така разсъждавам и имам високи очаквания и към себе си; не се чудя как да захапя другите - просто стана дума и затова го дъвчем тоя шадраван. Параноята ме е опазвала на няколко пъти жива, така че трудно някой ще ме убеди, че на кученцето такъв му бил късмета. Но нямам проблем да сме на различни мнения, все пак моето куче не случайно си го гледам аз и не е оставяно никога при никого. И не, кучето когато е само не мисля, че е щастливо - без значение дали навън или вътре. За съжаление, както и ние, те също научават, че животът не е само щастливи моменти. 
П.П. Ел инсталацията и мълниезащитата ни вкъщи са правени от достатъчно сериозни специалисти, за да не ги мисля изобщо. Виж, уред може да даде дефект но пожар от ел. инсталацията или от мълния - цъ.

# 567
Като навита пружинка е дребен у дома и навън. Само да има кой да тича с него. Даже в колата се вози прав. И гледа във всички посоки - да не изпусне нещо Simple Smile

# 568
  • София
Нещастни случаи се случват и с кучета и с хора. Без да знам какво се е случило, не бих съдила никого. Колкото и да внимаваш, лошото се случва за секунди. Можем да намалим риска, но не и да го предотвратим на 100%.

# 569
  • Бургас
Изяла съм единия крачол на клина, голяма работа! Оставих другия, ще носиш него. Пък и после нали ти го повърнах...

Общи условия

Активация на акаунт