Коктейли с лед и морски миражи- НЕМСКА тема 219

• 19 814
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • в сърцето на един мъж...
И ние август ще сме си по Варна Simple Smile Казаха, че долу около пристанището доста са се променили нещата и има много хубави заведения. Нямам търпение да се прибера и да видя Simple Smile

# 511
Еха, кажи- речи цялата тема ще бъде във Варна август. И ние ще се пуснем за няколко дни по Варна, че и на Златни на сватба ще ходим. Всички тази година решиха да правят сватби- за 3 седмици ни се очертават 4 сватби. И МП ме натиска да си сложа подписа, ама аз се дърпам.. Стига с тези сватби за тая година! Grinning

# 512
Kак е днес хавата и надалеч от Варна Simple Smile
Едвам се преборих с багажа от колата. Тепърва започвам с пералните.
Организацията Бащи с деца ще се повтаря след 3 седмици. Надявам се да успея с разчистването до тогава и после наново.  И смятам този път да организирам групичка @Майки без деца@ и ще си помисля на езеро ли или по-скоро другаде. От сега започвам със събирането на предложения .

След вечерните коктейли да взема да предлжа по едно черно кафе ... Аз коктейли не пия, кафе обаче да . И с кафето чета новините. Ами според мен за пътуващите е добре да следят не само условията за отиване, а и условията за връщане. Като гледам има натиск да се променят условията за влизане в Германия без значение от транспорта. Което мен ме притеснява е не теста на влизане , а карантина и последващ тест ... ама като гледам пише за всички , не е конкретизирано само от определени държави.  в тагес това .

За Варна чета мног осе строи и разрастна и много се сгъстява строителството. Ако намина да видя ще позная ли, ще ми хареса ли новото ...

Шехи какво става със старите вина и с още по-старите уискита. Намери ли им Заландото ? Ако си на работа на дълга смяна успех и направо не знам как се справяте с тези смени.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 08:40 от bella_ciao

# 513
И какво като променят условията за връщане? Няма да ни пуснат на границата ли? Да му мислят неваксинираните, при нас в НРВ и карантина няма. Но каквото и да измислят, аз плановете си за почивка не променям.

# 514
  • Germany
Бела, ще споделиш ли, моля къде бяхте на палатка?
Заради вас и на мен ми се доходи във Варна Simple Smile Била съм там само веднъж, по работа и не бях впечатлена. Може да си планирам едно море с приятелки във Варна догодина.

# 515
Софти става дума за делта мутацията , като в Израел 50 % от5 хваналите я и разнасящите я са ваксинирани ... та ми се струва за всики. То и аз не ги променям, но ако стане така ще ни трябва буфер при връщане. Да видим колко.
А , ще те пуснат, но след това доколкото вдявам ще искат карантина и пак тест.
нищо по-подробно не пише. Може да не е както аз го разбирам. Накрая ще видим какво е ,  като го въведат.
https://www.tagesschau.de/inland/delta-ministerpraesidenten-einreise-101.html

Mehrere Ministerpräsidenten befürworten strengere Regeln für Corona-Tests bei der Rückkehr von Urlaubern nach Deutschland. Er sei eindeutig dafür, sagte Berlins Regierungschef, Michael Müller, der derzeit auch Vorsitzender der Ministerpräsidentenkonferenz (MPK) ist, in der ZDF-Sendung "Berlin direkt"."Diese Stichproben reichen nicht, die im Moment von der Bundespolizei umgesetzt werden", so der SPD-Politiker. Es gebe auch gar keinen Grund dafür, das nicht flächendeckend zu kontrollieren. "Sie können schon bei der Anreise kontrollieren, wer hat den entsprechenden negativen Testnachweis. Und dann hier nach einer bestimmten Quarantänezeit auch mit einem erneuten Test gegenchecken, dass man auch wirklich negativ ist", erklärte Müller.

в ntv същото. Sad
Moni на хора за които не знам дали вкуса им съвпада с моя никога не не препоръчвам хотели, къмпинги с влучая, заведения или други цели. Мой си принцип. Да няма недоразумения между хубаво и егати свинарника.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 08:50 от bella_ciao

# 516
  • Germany
Бела, аз си проверявам нещата и си преценявам, но щом не ти се споделя, не е проблем.

# 517
ами пускай търсачката Simple Smile пълно е в района .  Има много на които не сме ходили и ми се ходи да ги проверим . Но гледам да има организация за да има повече деца и да има компания за приказка. Затова се движа където знам от познати, че има организация. По това асе ориентирам в момента.

# 518
От студентка не съм ходила във Варна. Септември ще сме там за няколко дни, записах си заведенията, благодаря.

Нещата с пътуванията са толкова динамични, изисквания се променят от днес за утре, така че няма смисъл от нерви. Каквото-такова.

# 519
И 100 карантини на връщане да ми сложат, тази година пътуваме за България. Миналата се уплаших от числата и отмених пътуването, щяхме да съм само аз с децата. Но сега ще летим края на юли, тъй и тъй ще си правим тестове щом трябва. Както се оказа, вече всяка година числата през май-юни намаляват, после се покачват - нови мутации, стари щамове, дрън-дрън.
Единствено стискам палци, там някой от нас да не се разболее, че тогава прибирането става много трудно.

# 520
Откакто започна короната доста пъти летях за България, а мъжът ми повече от мен.

# 521
FrauDanna разбира се. Но семейство 4 човека има повече възможности нещо да се усложни и също така ако има две деца в къщи за които учебните години са важни е малко трудно да пропускат и после да наваксват . Особено с контролни и изпитване, които за класа са минали, да се наваксва е много трудно.

# 522
  • Primum non nocere !
Белла не питай..едва издържаме ....
След две седмици излизам в отпуска и съм се наточила на Мавруд и испански Вина.
Тук случайно открих един сайт.. случайно поръчах червени вина, дойде приятна селекция от стари и млади   червени вина на добра цена, виж го, ако искаш..Мисля пак да поръчам, но септември.
https://www.hawesko.de/?agent=sem_google_brand&gclid=Cj0KCQj … mDrgaAp5mEALw_wcB
Ако някой знае по-добър, да сподели.

Днес ако знаеш какъв магазин открих, случайно при взимане на един пакет..
Селекция на уискита от цял свят и пури.. А не съм отявлен уискиджия...
Минах бързо,  транзит без да се заглеждам в етикетите, но лошото е, че вече зная къде се намира..JoyJoy

За всички Добър ден! За мен лека нощ!

# 523
Варна ми е много любим град и на мен. Последно бяхме там преди 10 години на сватбата на брат ми. Все не ни остават свободни дни да отскочим през отпуската и до там.

# 524
оу йе , пури. аз се бях замислила струва ли си да си вържа шарена кърпа на главата , да си сложа златни халки на ушите и един папагал на рамото и да си купя кутия пури да се уча вечер на спокойствие в градината ...
Ще ги погледна твоите. Аз много се ядосах на себе си , като веднъж подминах едно магазинче за вина край рейн , в едно селце по пътя Висбаден - Кобленц. Но тези правиха някакви ремонти и ми бяха скъсали нервите ... та подминах. После си се заядосвах.
Замислих се , че отдавна не съм взимала хубав калвадос. Този по супермаркетите не го приемам.
ЩЕ видя преди да са си измизлили проверките да мина през Франция да видя едни приятели и може да взема сайдер и калвадос от там.

До отпуската ще остискаш, но след отпуската до другата ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт