Коктейли с лед и морски миражи- НЕМСКА тема 219

• 19 813
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
  • München, Deutschland
Каквото и да измислят като тестове и карантини, надали ще е повече от каквото беше досега. Нито могат да ни забранят да влизаме в България като български граждани, нито да ни забранят да влизаме в Германия с договори тук и анмелдунг от години в Германия. Най-много да трябва да си седим и да работим от вкъщи 2 седмици... Направо много ме уплашиха, особено след начина на работа последната година. То е ясно, че е събирачница на пари цялото нещо и че няма да свърши скоро, изобщо не си съобразявам живота с безумните идеи на някакви политици - като ми се връзва с личните планове - пътувам, като не - не.

Така че аз съм дзен, виждам мислено морето пред себе си, виждам ни виличката в забутаното село с чист въздух и нямам нищо против и повече от 2 седмици да изкарам там. Simple Smile

Мони, Варна се е променила изключително много към добро. Аз бях ходила преди примерно 17 години, най-добрата приятелка имат вила там, тогава градът си беше соц. След това преди около 12-13 години придружавах немци там - започваше няяякакво подобрение. Преди 5-6г. заведохме други немски приятели - останах много приятно изненадана, защото отново беше по-хубаво от последния път, централната улица вече беше с нова настилка, не се спъвах на всеки метър... А пък когато отидохме само ние (без немци вече Joy) миналата година, си казах УАУ! Има разни магазинчета и барчета с крафт бири, има цяла крайбрежна алея със заведения за всеки вкус и джоб - и по-гъзарски, и на съвсем ниски цени. Морската градина е окосена, а алейките са облагородени - цветя, оградки, пейки, Летният Театър събираше хора вечер, усмихнати хора се разхождат по улиците. На входа на Морската градина има всяка вечер хора, които свирят и танцуват, често деца в тийн възраст, имаше нещо като панаир на занаятите с ръчно изработени бижута пак в Морската... С немците ходихме в един Музей на Социализма, нещо такова, в който има предмети от детството на нашите, разни Москвичи, има и мебели , които в някои къщи още се срещат. Тогава мацката германка предпочете да врътнем едно кръгче по магазините, защото не я интересуваше музеят, но момчето немец беще останало много впечатлено, особено от надписите Образцов дом, които са се слагали по къщите преди Simple SmileSimple Smile. Изобщо, атмосферата на този град е уникална и има за всекиго по нещо.  Така че ако си ходила отдавна, може би вече няма много общо и си заслужава ходенето отново. Simple Smile Аз изобщо не се чувствах като в България.

Софт, ще съм благодарна на идейки за места около Варна, които си заслужават. Тази година ще сме с кола и ще имаме възможност да се разходим. Калиакра знам, че е направен и ще отидем, но Мидената ферма Дълбока я били развалили Sad. Варненци казаха, че вече имало други места, където се ходело за морска храна, но не си спомням нищо конкретно. Нз има ли я още и картинг пистата и в какво състояние е. За Аладжа манастир може би ще го минем между другото, но ми казаха по-скоро до Калиакра да ида, вместо до Аладжа. Балчик съм ходила и беше супер, но по-скоро бих отишла на ново място. Изобщо, каквито идейки се сетиш, ще е готино да имам препоръка от местен. Wink

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 11:57 от chrissy

# 526
  • Немция
Всеки гледа от собствената си камбанария как и къде ще пътува.
Не съм оптимист за българското лято, по-засиленото движение на хора в сравнение с миналата година, делта мутацията, но и ние ще отидем да се видим с близките,крайно време е вече.

Ей сега четох, че при няколко проби е открита делта мутация в България.

Много ми е фраш Варна. Отвикнала съм от пренаселени градове и места. Със сигурност градът предлага хубави места за хапване, пийване и купон, съчетани с море.

Пурите са голяма смрад. Тези дни ММ пали едни подарени кубински. Той едва изтрая половината пура и вмириса всекидневната, затворих късно външната врата.

Шехи, дано успееш да си починеш.

# 527
Бибит айде остави ни малко абентойер. Па макар и смръдлив Simple Smile
Лулата по-малко ми е интересна, но пурите са ми много любопитни.
Току виж се реша .

# 528
Във Варна срещнах моят любим. Heartpulse

След това, много пъти сме ходили там , отново и отново, вече с детето.

Днес при нас се очертава лято, слънце и синьо небе!
С рокличка и сандалки съм.
Хубав, жизнерадостен ден на всички Heartpulse

# 529
  • Немция
Белла, не те спирам. Grinning
Само предупреждавам. Може на теб да се услади пуричката с един класов коктейл до теб. Sunglasses

# 530
Аз всички любими във Варна ги срещнах. 😆

# 531
  • Primum non nocere !

До отпуската ще остискаш, но след отпуската до другата ... Simple Smile

Октомври съм в Канкун. Решено е вече. Smile
Опитай вино от Мадейра..но само две чашки...има висок процент захар  ..
Ако не ти хареса, прати ми бутилката и аз ще ти я осребря.
Бибит, аз в къщи не пуша...да смрад е за околните...Лулата е по-поносима..

# 532
Бибит за коктейли не знам. Не ги обичам много . Сладки са ми . Освен скоч със сода, грог или блъди мери - то има ли други без сладко нещо вътре? Например друго с доматен сок . Не знам.
Шехи  със сигурност ще ми хареса. Ще опитам .
Аз веднъж на един панаир във Варна улучих едно бяло вино от една шуменска изба. Не ми беше известна . Взех си една бутилка, опитахме я вечерта и на друфия ден взех още няколко. Но за да не дразня унгарците се ограничих с толкова.
Сега ако намеря пак тази изба ще си взема. Миналага година това изложение го нямаше на същото място.

Канкун ми се вижда страхотно Simple Smile

# 533
  • Немция
Погледнах къде е този Канкун... Завидях - благородно, разбира се. Grinning

# 534
  • Primum non nocere !
Варна и околности я намразих , заради МЕ. и неговите роднини. Не искам да стъпна там..
30 години не могат да разделят едни земи и една обща къща...
След 6 години/ аз се пробвах също, да не остане този батак като наследство на детето ми.../, наех адвокат/ втори/  и всичко приключи за 3 месеца.
И сега моля  не  ми скачайте !  Не го приемайте лично. Написах причините.

Ние ще бъдем в Созопол.

# 535
Много обичам Созопол, но там ми е много горещо лятото Simple Smile

# 536
  • Deutschland/HE
Бела, Шато де Берже ли е избата? Миналата година купих две бутилки червено, много ни хареса. На съседките, които ми поливат цветята лятото донесохме по една бутилка розе от изба Старо оряхово (лятото го пихме във Варна и ни хареса). Хубави вина имат и Салла естейт, но са доста скъпи.

# 537
не пазя нито една бутилка. за голямо съжаление. Но мисля едно от тези беше . Поне така ми прилича на снимката

https://bg-bg.facebook.com/pg/vinoprodavnica/photos/?ref=page_internal

# 538
Не съм оптимист за българското лято, по-засиленото движение на хора в сравнение с миналата година, делта мутацията, но и ние ще отидем да се видим с близките,крайно време е вече.

Много ми е фраш Варна. Отвикнала съм от пренаселени градове и места. Със сигурност градът предлага хубави места за хапване, пийване и купон, съчетани с море.

Пурите са голяма смрад. Тези дни ММ пали едни подарени кубински. Той едва изтрая половината пура и вмириса всекидневната, затворих късно външната врата.

Бибит, делтата си циркулира в Европа от няколко месеца, вкл. и в Бг. Проблемът е, че в България много малък процент от пробите се секвенират, така че откритията не са съвсем актуални. Тоест реалността е различна от представяната.

# 539
  • Немция

Бибит, делтата си циркулира в Европа от няколко месеца, вкл. и в Бг. Проблемът е, че в България много малък процент от пробите се секвенират, така че откритията не са съвсем актуални. Тоест реалността е различна от представяната.
О да, това ми е ясно. Нищо ново под слънцето.
Просто сега вече е факт и тепърва ще търпи развитие.

Общи условия

Активация на акаунт