Коктейли с лед и морски миражи- НЕМСКА тема 219

• 19 809
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой може ли да ми обясни защо вината в Бг са толкова скъпи?

Една приятелка ни прави пакет 6 френски вина за 50€, т.е всяка бутилка е под 10€, но вината са супер и аз й казвам какво харесвам или за какво меню ми трябва вино.
В Бг отивам в магазина, хранителен, не специален, и гледам цени от 15лв нагоре...
Обикновено нямам време да търся производители и т.н
Преди колеги ме снабдяваха с вина собствено производство. Сега е трудно, я се видим, я - не.

# 541
Нямам впечатления да са скъпи вината в България. Ние там пазаруваме от фирмени магазини на производители или от веригите. При първите са на доста добри цени.

# 542
  • München, Deutschland
Вина си взимаме от Метро, и аз нямам впечатление да са скъпи. За мен 12-15лв за бутилка е ок цена, ако говорим за хубаво вино на качествена изба. За по-ежедневни вина има разни Сайкъл и подобни серии, те бяха и под 10лв. Малко са разредени на вкус, но според мен съвсем ок за непретенциозни хора и поводи или когато просто искаш вино, а не бира към вечерята.

Фрау Дана, кои магазини си заслужават? Аз признавам, че не съм търсила специализирани.

# 543
Ася за ремаркето има ли нужда от нещо специално ? Ние имаме куплунг, на тази кола ни е сглобяем, но никога не сме го слагали и не сме слагали ремарке. Някакви спец. застраховки, огледала, категории и пр. неща ?
Ще го наемеме нашето Мьос писа че има влк. застраховка самото ремарке, ама аз имам ли за него  ? не знам.

# 544
Да де, ама в магазина не знам кое е качествено, а цената е над 15лв.
До производители не стигам, аз съм пешак в Бг.
В Метро не съм гледала, признавам.

Бела, самото ремарке си има отделни номера и застраховка. Предполагам като го наемаш е като да наемаш кола, предполагам е застраховано.
Освен застраховката на ремаркето, друга не сме сключвали.

Ние първия път имахме допълнителни, странични огледала, но мъжът ми повече не ги сложи.
Не вярвам да трябва специална категория, на мъжът ми изтече отдавна, има си В.
Иначе може да се кара само до 100км/ч и ремаркето има горна граница на килограмите, т.е колко може да носи рамата.
Ние първия път натоварено го теглихме в местната фирма за боклук.
Паркирането в градовете е трудно.

Също трябват понякога дълги кабели за ток, провери с водата как стоят нещата.

# 545
ние няма като вашето. аз ще взема от тоом или икеа за да закарам нещо на едни приятели и ще го върна . проблема ми е , че ще го караме извън страната и не знам там как стоят нещата.   За 2 -3 днеа го взимам.
има къде да го паркираме има гараж.

# 546
Не знам как се казват, защото не се задълбочавам. Ние купуваме от тях, когато са ни на път. Последният път беше до Сливен. Много добре зареден.

# 547
хохо супер.
Bund und Länder wollen die Einreiseregeln für Urlaubsrückkehrer vorerst offenbar nicht verschärfen.  ´

за който се интересува от ремаркетата -баумарктите не дават да се изкарват от страната. заради застраховките.

# 548
Bella, попитайте в някой Anhängercenter близо до вас. Но и там си мисля, че застраховките няма да покриват излизане от страната.

При нас се вихри такава буря, че не е истина. И вали из ведро. Само се надявам градушка да не дойде.

# 549
И при нас. Аз отсечка от 20 километра я минах за един час. Такъв дъжд, че имах чувство че колата плува под вода. Мъжът ми пък стоял четири часа в шперунг до Хаген. Обърнат камион на магистралата.
В къщи имаше вода в хола, значи дъждът е валял през четири метра дълбока веранда и още метър козирка. Сега пак почна.

Бела, ти първо ни плашиш, после ни успокояваш с първи абзаци от новини. 🤣

# 550
Бела, ние сме взимали ремарке от тоом , даже беше без пари, но извън страната не сме били.
Не мога да помогна.

При нас казаха, че ще вали много и ще има буря. Прибрах всичко, сега прикапва.

Шехи, Канкун ли беше тайната дестинация?

# 551
ами Софти ако знаеш само аз как се оплаших! И реших да споделя малко уплахата ... да ми олекне.
Ето една смешка от темата с вицовете за извинение за плашенето

# 552
Бела, ти дислексия ли имаш?

# 553
  • Primum non nocere !
Не , Ася!
Ей ся пак са почва... ! Писна ми вече! Делта , омега.. Angry
Португалия в Код червено за Германия , дори и за имунизираните заради Делтата.
Връщащите се в карантина 2 седмици! Всички.
Много искам харватите да бият...много се бориха. Достойно се представиха!

# 554
Ох, толкова се смея с вас. Какви смешки пишете.

не знам дали ме е ухапала мухата Цеце или имате дар слово.  Joy

И при нас вали, небето почерня, реших, че идва торнадо и градушка.
Гърми, трещи и се сипе порой.

Общи условия

Активация на акаунт