Коктейли с лед и морски миражи- НЕМСКА тема 219

• 19 775
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
  • Germany
Добро утро!
От вчера съм с 2ра игла. За сега съм само със силна болка в ръката /едвам я движа/ и чувство за студ от време на време. Мъжа ми е днес, дано и при него няма сериозни реакции.
Мьос, как мина 1вата игла при големият ти син?

# 691
Малко на плурализъм ми звучи мнението на Браун;  в смисъл, че хем ваксинираните са ОК , хем се споменава дори  Делта+ варианта и неяснотите как би се развила ситуацията като цяло.
Общо взето, говори като политик.

# 692
Мони, все още не сме ваксинирали децата.  Вероятно есента ще го направим. Изчаквам да се натрупа още медицинска информация за групата 12-16.  За момента данните са много обнадеждаващи.

# 693
Всички които имат първа игла Астра ще получат като втора Бионтех или Модерна. STIKO даде вчера тази препоръка. Скъсяват значително и разстоянието между двете дози. За Бионтех три седмици, за Модерна четири. Най- сетне признаха на глас, че досегашната препоръка за по- дълъг период между двете дози се е основавала на оскъдните налични количества ваксини.
Астра очевидно не се справя много добре с делта или по-скоро комбинираните ваксини дават до десет пъти по-добър отговор по принцип. Дори и от две дози Бионтех.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 09:14 от Анонимен

# 694
Жива съм след първото боцкане, дори мястото на убождането не ме боли толкова. Живот и здраве, дано и на 10-ти август е така при втората игла.

# 695
Супер, прекрасно го е намислил Хер Браун. То се получава както Мони каза.
Аз пък си намрих билети за детската постановка  Simple Smile

# 696
  • Берлин
На 4-ти музеите тук са безплатни. Взех билети преди обяд и в ранния следобед, ще съчетаем с разходка и ресторант.
Ние бяхме в карантина и не гласувахме този път. Трябва ли да попълваме някаква декларация на място? Ако има такава, да я дръпна от нета и да не се мотам там

# 697
Папурче,мисля че срокът за онлайн попълване изтече и е възможно само на място преди гласуване да попълните...

# 698
  • Берлин
Съни, аз питам има ли нужда от такава. Ще я изпринтя и попълня вкъщи, не онлайн да я подавам

# 699
Или на място попълваш декларация, или принтираш, попълваш и носиш. Аз на място ще попълня, те са пет реда.
Срокът за онлайн декларациите е за разкриване на секции.

# 700
И аз с въпрос за изборите- попълних декларация, че искам да гласувам в град А, който ми е по- далеч, тъй като град Б уж нямаше да има секция. Сега видях, че в по- близкия град Б ще има секция. Мога ли да гласувам в град Б, въпреки че съм пуснала декларация за А?

# 701
Може разбира се. Тези декларации са нужни само за да се събере определен брой декларации за отваряне на секция. После кой където иска гласува.

# 702
  • Берлин
Софт, благодаря ти.
За кого "ще викаш" довечера? 😂Аз съмза Испания и Берлгия днес, но още не съм залагала

# 703
Прегракнах, боли ме гърлото, не ми се вика за никого. 😆 Гърлото наистина ме боли, носът ми е като чешма, изстинах в жегите от климатици и течение. Според бърз тест, нямам корона. Редовен номер ми е в жегите да се разболея. В неделя съм в комисия за изборите и не знам как ще стоя толкова часове там, че и финала ще изтърва. Довечера пък съм на втора игла, но в това състояние не знам дали ще ми я бият.

# 704
  • Берлин
Оправяй се бърза

Общи условия

Активация на акаунт