Отговори
# 495
  • Варна
Здравейте! Как мога да изляза в болничен, мисля до майчинството да е, но към кого трябва да се обърна?
Към лекаря на женската консултация. Или към общопрактикуващия.

# 496
Благодаря Simple Smile)

# 497
Към следящия АГ, ако болничният е по-дълъг от 14 дни както е в случая, се минава лекарска комисия всеки месец и се вадят месечни болнични до 45 дена преди термин, тогава вече се вади другият 45-дневен

# 498
само към аг , личен лекар не издава такъв тип болничен

# 499
На мен вчера за първи път ми извадиха болничен от АГ е. За 2 седмици и после се минава комисия която е просто фективна. Тя мисля, че ще дава за 20 дни болничен.

# 500
ЛКК издава по 30 дни болничен, като не е задължително преди това да се взима 14 дни от АГ. Аз си почнах директно с 30-дневни болнични от ЛКК.

# 501
Болничните от лекарска комисия са за 30 дни.
Аз вече за трети път ще ходя.

# 502
Да ви кажа че Некст пристигна , супер яки както и очаквах Simple Smile Супер бързо и с DHL .
Взех 1 ромпъра до 1 месец. Но те са им малко по големи май не като на другите 50 ти размер водят ги до 4.5 кг което си е ок според мен Simple Smile
Взех 3 ромпъра до 3 месеца , Един мечест дебел ромпър с качулка за навънка , 3 чоропогащника , чорапи .Пантофки с панделка ( за погачата ) И се прецаках не съм видяла и взех 2 плика по 3 чифта ръкавички ( а реално и бодитата от там са с вградени такива

# 503
А как става поръчката точно...
Да ви кажа че Некст пристигна , супер яки както и очаквах Simple Smile Супер бързо и с DHL .
Взех 1 ромпъра до 1 месец. Но те са им малко по големи май не като на другите 50 ти размер водят ги до 4.5 кг което си е ок според мен Simple Smile
Взех 3 ромпъра до 3 месеца , Един мечест дебел ромпър с качулка за навънка , 3 чоропогащника , чорапи .Пантофки с панделка ( за погачата ) И се прецаках не съм видяла и взех 2 плика по 3 чифта ръкавички ( а реално и бодитата от там са с вградени такива

# 504
просто си поръчваш от сайта както си ставаше и преди Simple Smile

# 505
  • Варна
Аз не съм взимала още болничен. 45-дневния ми трябва да е от 19.09., но аз искам от 1.09. за приключа с работата, защото ще имам първолак  и да се подготвяме Simple Smile така, че реално не съм много наясно, но всеки път като ходя на консултация, докторката ми казва, че ако преценя ще ми даде болничен.

# 506
Така сега това стига ли ми за преди 62 размер ?
имам дрехи за новородено 50-56 размер ( 50 са няколко бодита не знам дали изобщо не ни станат )
Взех
Чорапи 5 чифта
Чорапогащник 3 бр
Ръкавички по погрешка 6 чифта ама май ще оставя само 3 чифта за ползване
Шапки 2 по плътни 2 памучни
Лигавник платнен 3 ьр
Панталон 3 бр
Ританки 2 бр
Блуза прегърни ме 1 бр
Бодита
С къс 3 бр
Дълъг 5 бр
ромпъри 4 бр
И имам такова като поларено тип мечка там космонафто не точно
и такова същото панталон с яке не яке 🙂
И онова човалче дето ви показвах дето си е шушляково но не космонафт ( вместо него е )

и после вече 62 размер имам

# 507
  • Am Dorf (BB)
Ще коментирам с уговорката, че не живея в Бг и не съм сигурна дали няма разминавания в дрескода. Тук казват  че бебетата винаги трябва да са облечени с един кат повече от възрастните, ьащото предимно лежат и няма как да се сгреят с движение.

Първото ми дете е ноемврийче, правехме следните комбинации:
- боди с къс ръкав, ромпър
- боди с къс ръкав, боди с дълъг ръкав, долнище (панталон/ританки), чорапи
- боди с къс ръкав, блузка, долнище, чорапи
- боди с дълъг ръкав, гащеризон, чорапи

При излизане над тези неща допълнително космонавт, шапка, зимно чувалче в количката. Лицето се маже със защитен крем.

На мен бодита и блузи тип прегърни ме ми бяха най-удобни. Имах по 5-6 броя от вид, но и сушилня и бързо можех да изпера и изсуша. При домакинства без сушилня ще трябва деойно количество, може би. Панталони, чорапогащници, блузи за през главата, пуловери и по-шик неща започнахме да ползваме по-късно, в първите месеци дребните не са толкова стабилни и обличането с горните неща не е лесна задача.
Лигавник не ми е трябвал, чак към 3-4мес, когато започват да се лигавят.
Ръкавички също не сме ползвали, пъреите седмици слагахме чорапи на ръцете, за да не се драска.
Шапки получихме много като подарък, останахс неизползвани. За навън - 1,2 са достатъчни.

# 508
Много полезно.
Само не ми е ясно за излизане навън се обличат нормалните дрешки например боди, блузка, ританки, чорапки, евентуално жилетчица. След което слагаме космонавт + шапка + ватиран зимен чувал за количката + това покривало което си върви с зимния кош на количката?
Нещо ми се струват много дрехи за това питам.

# 509
Да за първите месеци всичко ми е от удобните , чорапогащник взех защото съм си все пак рускиня и там си се носят Simple Smile и е по удобно от чорапи според мен пък ще видит де . Иначе ти къде живееш и колко е студено при вас зимата за да се орентирам по градуси за тези комбинации Simple Smile Аз като цяло не мисля да я навличам по простата причина че моето инфо е коренно на единия пласт от горе . Ще кажа само но някой пак да не си помисли че му натяквам или обвинявам някого
Бебетата са адаптивни към всичко и за мен естественното каляване е много хубаво нещо . Говорим не да я изведа сега на 10 градуса по боди с къс ръкав и нищо повече Simple SmileА говорим за това че независимо дали лежи или не , те не зная какво е правилно или не правилно , и по лекото обличане автоматично ги калява. Кара ги да свикват да не се навличат .И да може самото тяло да върши тази терморегуляция. Но фактически нямам дете и не знам как бих я обличала защото аз лично съм зиморничава много но не искам да премятам тази работа на детето си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт