Отговори
# 510
  • Am Dorf (BB)
Marchelsi, сравни със себе си:
- ти ще имаш дебели дрехи и дебело яко, което при бебето са боди, ромпър + космонавт.
Ти ще буташ количка и ще се загрееш. Бебето ще лежи и спи, няма да се движи, за това го слагаме в зимното чувалче.
Покривалото на количката ползвах само при вятър.

Бочинка, в Германия съм, зимата е сравнимо с Бг. Иначе тук са също за каляването и постоянно проветряват, оставят децата да играят навън при всякакво време. През деня сме на 21-23 градуса, в спалнята нощем на 17-18.

Ако някой топли до 30 градуса зимата, разбира се, трябва да се съобразо с това. Детските лекари не дават ли препоръка за обличането? Тук има акушерка, която първия месец след раждането посещава бебето и майката всеки няколко дни, контролира тегло, развитие при бебето, възстановяване на майката и дава подобни съвети.

# 511
е м тука идва педиатр ама как да ти кажа Simple Smile Не иска да слушам нея за тия неща защото има примерно много добри педиатърки но белят пишките на момчетата , а майките не искат например . Или ти диктуват ще даваш еди кво си . На кумата ми и казали да даде сок на детето си за първо ядене ! Бебе на цица сок ще ми яде Simple Smile сега да си гледа там здравословните неща . Някои педиатри забраняват да излизат децата 10-40 дни особенно ако са зимни бебетата. Аз лично не смятам да седя в нас толкова ! Изписват ни и излизам, разбирасе няма да шетаме 4 часа то и кой шета ноември декември ( края ми е термина ) по толкова .Но и да почна с такива 1 минута на балкона после 2 абсурд Simple Smile Излизаме по 20-30 минути после час и така , разбирасе съобразено обличане и температура навънка нали

# 512
Аз си харесвам нашата педиатърка и единственото разминаване беше, когато каза на 4м да запопвам плодови пюрета. Аз започнах от 5ти със зеленчукови, но не ми е правила коментари. Тя ми предлага неините идеи, аз ако не съм съгласна - пак е ок. Пишлето го забели на сина ми, но защото аз исках и стана в 3ти и 4ти месец. Така процедира и с двамата ми племеника. И всичко е ок и при тримата. Не имало някакви трайни травми, няколко часа им е дискомфортно. От там нататък се измива хубаво вътре пишлето и ми е ок че няма да забере и инфектира. Мен ми хареса този подход, но е лично решение на родителите, не на лекаря.

# 513
От България съм. От малка не си спомням сурова зима. И искам да си го извеждам бебчето за това питам как да я обличам.
Благодаря ви!

# 514
Да за това казах че общо взето нашите педиатри понякога дават съвети без да се информират за нещо по различно Simple Smile Смисл знаят си че се бели пишлете и тва а . А като цяло примерно природата нее измислена точно така но това е отделна тема , имам много познати чиите педиатърки са свалили и своеволно забелили пишката на детето им а майката е искала това да стане по естествен начин до 3-7 години. Аз за това казвам че нека е само добра най вече в лечението.
А За обличането както виждам си е индивидуално . В количката като цяло не духа изобщо , и това че то лежи а ти се движиш има и противоречие Simple Smile теб те духа бебето не Wink Съответно аз примерно разбрах горе долу как обличат другите . Но аз по скоро ще придържам към по малко катове дрехи Simple Smile
Защото искам да калявам .Съответно ако например да речем на вън не духа и е +5 ще е с ромпър , шапчица , сложено в космонафто чувала дето съм взела , или отгоре на ромпъра блузка от тия дебелите такива пухкавите . И одеялце Simple Smile Плюс това дето затваря количката Simple Smile ако сметка че носа и ръцете са топли може даже и шапката да сваля нищо че е на улицата , както казах там НЕ духа Simple Smile просто няма да отварям качулката на количката и тва дето я попива отгоре .А пък в нас понеже е топло ще е с боди с къс ръкав .И чорапки , или без чорапки пак по преценка , за през ноща ромпър или боди с дълъг ръкав и човала ( ако се разберем с него ) Плюс постоянно проветряване , без ба махам бебето когато е отворен прозореца . Така го усещам сега можеби като идея Simple Smile

# 515
Правилото за един пласт дрехи в повече от нас важи само за новородени и само за зимата. Бебетата е много по-лесно да се претоплят, отколкото да се охладят и е по-опасно ако им е твърде топло, така че в тази насока внимавайте повече. Терморегулацията им е несъвършена, потните жлези тепърва ще започнат да функционират. Аз досега есенно бебе не съм гледала, имам късно зимно (роден на 8 март) и лятно (на 10 юни). Мартенското се гледаше много по-лесно откъм обличане, защото юнското много го мъчеха жегите, а и не можех много-много да го повивам (а той обожаваше). Мартенското го извеждах навън още около 9-10 дни след раждането, изчаках да минат едни дъждове и затова. Беше по боди къс ръкав, ромпър, чорапи, памучна шапка и едно тънко памучно чувалче, отгоре мятах една завивка в студените дни и покривалото на зимния кош. Ние вярно се движим, ама сме на открито, а в зимния кош особено ако има покривало си е завет и топличко. Вадех го за кърмене само и той гушнат в мен, идеално му беше. Сега нямам идея в какво ще слагам бебето, зависи каква есен се падне, но определено ще гледам да не я претоплям, ще го мисля в движение.
За количеството дрехи - зависи дали повръща бебето. Моите и двамата повръщаха много и преобличах на почти всяко хранене плюс смяна на лигавник, чаршафи и каквото там оцапа. Ако не повръща може цял ден да си кара с едни дрехи. Бебчето ще си покаже.

# 516
Момичета, напълно разбирам ентусиазма ви за излизане, но имайте едно наум, че със зимните новородени ситуацията е малко сложна и често просто не се получава. Аз също изключително държа на разходките, но едното ми дете е родено началото на януари и беше мъка с излизането. Ако вали - не излизаш, ако духа много - не излизаш, ако е много студено - не излизаш, ако има мъгла - абсурд. И това комбинирано с кърмене, което е истинско предизвикателство навън през зимата, а в първите 2-3 месеца е съвсем непредвидимо, а и часовете за разходка са доста ограничени в светлата, топла част на деня... Наистина е трудно. Другото ми дете е лятно бебе и беше супер. Бяхме навън от първия ден, кърмех я по парковете, почти не се прибирахме. Идеята ми е да не се настройвате предварително, не е ясно как ще потръгне с времето и режимите. След третия месец всичко става по-лесно и разходките са гарантирани.

# 517
Е така е Simple Smile Аз го казвам защото живот и здраве се местим октомври в къща близо до София. Там няма нито мъгла зимата ( това е основната причина да искам да съм там, не само заради детето а и заради мен ) И мога да я изкарам да поспи 1 час на терасата в количката дори и ако вали Simple Smile Пожене е с навес . Сега не говорим нали ако е -10 градуса или духа вятър 200 км в час Simple Smile Мисълта ми е че всички сигурно се сещате за +25 през януари тази година и 0 градуса през април Simple Smile Те Руснаците какво да кажат тогава Simple Smile Там зимата е и -25 градуса . Не си седят цяла зима у тях Simple Smile Излизаш между кърменията и така

# 518
От България съм. От малка не си спомням сурова зима.

Аз помня зимата 2011-2012 г. когато беше -22 -24 в София сутрин. Та Марч, не знам на колко си, аз обаче не бях малка. Няколко години след това имаше -18.

# 519
ееее то беше супер случайна зима а такава температура 3 дена. Тя говори за понпринцип. Извинявай ама в Москва -20 е с месеци всяка зима Simple Smile Тука се е случило 3-4 дни за 15 години Simple Smile

# 520
По-големият проблем в българските зими е снега и непочистването, което е проблем за колички. Със слингове, раници и якета за майка и дете сигурно би било по-удобно.
Аз затова започвам да се чудя за комбинирана количка и зимен кош, които кой знае колко единични случая ще се ползва. На 5 месеца вече може да се мине на лек наклон в лятна количка.

# 521
"Причината за 3-4 седмичният много студен период беше аномалната циркулация, която доведе не само над Балканите, а над почти цяла Европа уникално студен за сегашния климат въздух, с произход от района в Сибир, разположен под акваториите на Карско море и дори море Лаптеви - сърцето на северната зима."
Като пишем факти, можем да ги проверим първо, има гугъл не е нужно да караме на спомени.
И разбира се, че сме доста по на юг от Москва Simple Smile

И мен една приятелка октомврийско бебче ме посъветва да помисля за зимния кош, ама ще взема комбинирана, пък ако се ползва ползва ...

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 10:19 от Одри ♡

# 522
Ние момичетата около морето относно времето май сме привилигировани, аз живея във Варна и от много години не си спомням да е имало зима преди Януари, ни сняг, ни студ. Дано да е така и тази година Simple Smile Само като задуха вятъра е кофти с тази влага ама се свиква.
За това как ще обличам още незнам, то бебчето според мен ще си покаже. Ама няма да навличам със 100 ката дрехи. За отоплението вкъщи ще държим климатика на 23 градуса, ама как ще спим незнам. В спалнята сме с една конвекторна печка и я спираме като си легнем, не обичам да спя на отопление, съответно апартамента ни е топъл и не бих казала че температурата пада много, но сега с бебче трябва да работи постоянно предполагам.

# 523
Одри не виждам смисл да се заяждам за глупости , ясно ми е отдавна че ти прави кеф на противоречиш на всичко мое.Една зима я сравняваме в зимите по принцип . Ясно ти е сама го казвам че е било аномална зима . Ние говорим за по принцип. По принцип такива зими тук няма. В софия пък особенно  и сняг не се вижда почти никога.

иначе за слинга аз ще всема от сега защото сме на 5 етаж без асансьор и ще си ми е удобно когато съм си тук а не в къщата Simple Smile Та дори и там .

# 524
  • Варна
Ние момичетата около морето относно времето май сме привилигировани, аз живея във Варна и от много години не си спомням да е имало зима преди Януари, ни сняг, ни студ. Дано да е така и тази година Simple Smile Само като задуха вятъра е кофти с тази влага ама се свиква.
За това как ще обличам още незнам, то бебчето според мен ще си покаже. Ама няма да навличам със 100 ката дрехи. За отоплението вкъщи ще държим климатика на 23 градуса, ама как ще спим незнам. В спалнята сме с една конвекторна печка и я спираме като си легнем, не обичам да спя на отопление, съответно апартамента ни е топъл и не бих казала че температурата пада много, но сега с бебче трябва да работи постоянно предполагам.
Така е, при на зима няма. Но със сигурност отначало ще е трудно да се излиза, поне за мен, нз как ще се организираме, понеже съм и с по-голямо дете. Но кърменията бяха през 2 часа за по 20 мин, то докато суче се нааква, после оправяш дупе, обличаш и докато се завъртиш минали пак 2 часа и айде пак на цицката нон стоп. То докато облечем тия космонавти и се наканим да излезем, ще стане време да се върнем. Отделно, че в студа няма как да се кърми навън по пейки и площадки. А когато има мъгла си е направо забранено да се излиза...  Иначе и на мен ми е трудно да си представя обличането, все пак съм обличала новородено през май. Като цяло обаче съм против претоплянето. Особено мъжките са много чувствителни към топлината. Ние заради бебето сложихме климатика навремето. Беше се обринал целичкия от главата до петите ( стават на ситни червени точици, тъй като не могат да се потят още ).

Общи условия

Активация на акаунт