Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 9

• 81 536
  • 777
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте!
Попаднах на нещо интересно и мисля,че може да е в полза на някого от вас.Моят син я получи като подарък и ми обеща,че всеки ден ще се занимава по около 30мин с нея(толкова казват,че е нужно да се подобри концентрацията).Това е неврогимнастика-изпълняват се задачи с двете ръце едновременно,като това спомага за синхронизация на лявото и дясното полукълбо на мозъка.Дано не се счита като реклама,нямам нищо общо с хората изготвили книжката.
Четейки последното мнение ,съм абсолютно съгласна и това го виждам и в моето дете.Нещата се случват точно,така както са описани-при стрес сякаш мозъкът му замръзва,неща по учебния материал,които може да направи за секунди,някога му отнемат доста време,когато е под стрес.Сякаш изобщо не е там в момента и не разбира за какво му се говори и какво се иска от него.
Отделно,забелязвам,че когато сменя дейсностите през кратък период от време се справя по-добре.Неговият механизъм да се справи с тази хиперактивност е плач,всеки път,когато напомня,че трябва да седне да учи в събота и неделя,да си напише домашните,винаги реагира с "не" и "няма",някога дори се тръшка.Знае,че няма как да не го свърши,но винаги реагира така.След настояване от моя страна нещата се случват,но доста се притеснявам за матурите и предстоящия 5 клас.Скоро получи 4-ка по математика,реагирах спокойно,но той сам си се ядоса.Аз зная,че това не са неговите възможности,а са много по-големи,просто в момента, в който е писал или не е бил там мисловно,или е бил изморен,зная си го отлично.Поправи се ,и то многократно,но мисля,че му помогна и моята реакция,по-скоро липсата на негативна такава.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 07:45 от believe_

# 766
Много се рита срещу лекарствата за това състояние, но истината е че те работят в повечето случаи. И разбира се, не бива да се оставяме само на лекарствата да оправят Екзекютивните функции и импулсивността.
Ритайте и се оправяйте в държавата, кудето повечето лекари и психиатри отричат това състояние и не предоставят адекватно медикаментите ( фармацефтичната мафия е по-силна и от оръжейната).

Простата истина е, че ако лекарствата работят, то се разбира на вторият ден.
НА ВТОРИЯ ИЛИ ТРЕТИЯ ДЕН !
Ако не, просто ги спирате.

Не е като да ви мотаят с месеци като при депресии или безпокойство и паники.

С чай, билки, баене, витамини и подобни не става.
И не забравяйте, че може би това е най големият подарък който сте получили, само трябва да умеете как да го използвате адекватно.

И другата страна, хората с това състояние притежават и супер фокус. Само да намерят това което им е интересно.

Ако четете само на български, според мен сте с десетилетия назад.

# 767
  • Пловдив/София
Мисля да пробвам алора за детето и за мен (че и аз съм невротична). Дали някой е пробвал?
Преди време невролог го беше предписал за едни странни нощни епизоди, но те спряха и така и не го взех…

# 768
Мисля да пробвам алора за детето и за мен (че и аз съм невротична). Дали някой е пробвал?
Преди време невролог го беше предписал за едни странни нощни епизоди, но те спряха и така и не го взех…

то не е тип лекарствено средство , мисля че имаш пасифлора.По спомен не се препоръчва за деца , бременни, няма достатъчно събрани данни. Не знам вашето дете на колко години е.  Членувам в група на дами в деликатна възраст когато безсънието и нервността се засилват и има такива които го приемат и са доволни. Проблем е че много падало кръвното, т.е. има допълнителен седативен ефект . Което означава че се приема с осторожност ако вече биват приемани медикаменти за "успокояване".

# 769
  • Sofia, Bulgaria

Давах Алора на сина си, по предписание на лекар, по 1 на ден - вечер. Никакъв ефект не видях. Затова след поредна консултация с психиатър започнахме Атофаб. Засега още сме на схема за качване на дозата, 10 ден е, но все още не виждам разлика.

# 770
Много се рита срещу лекарствата за това състояние, но истината е че те работят в повечето случаи. И разбира се, не бива да се оставяме само на лекарствата да оправят Екзекютивните функции и импулсивността.
Ритайте и се оправяйте в държавата, кудето повечето лекари и психиатри отричат това състояние и не предоставят адекватно медикаментите ( фармацефтичната мафия е по-силна и от оръжейната).

Простата истина е, че ако лекарствата работят, то се разбира на вторият ден.
НА ВТОРИЯ ИЛИ ТРЕТИЯ ДЕН !
Ако не, просто ги спирате.

Не е като да ви мотаят с месеци като при депресии или безпокойство и паники.

С чай, билки, баене, витамини и подобни не става.
И не забравяйте, че може би това е най големият подарък който сте получили, само трябва да умеете как да го използвате адекватно.

И другата страна, хората с това състояние притежават и супер фокус. Само да намерят това което им е интересно.

Ако четете само на български, според мен сте с десетилетия назад.

Отдавна не бях чела по-смислен пост. Дано някои майки от групата се осъзнаят и го прочетат многократно.

# 771
Здравейте,

От началото на декември търся Concerta - досега навсякъде удрям на камък, рецептата отдавна изгаря. Преди да извадя нова, някой успял ли е да открие в някоя аптека? Благодаря.

# 772
До тука нищо не помага за Хиперактивност ходихме на хомеопат 1 година е половина,после сме изпили брейнбустер,ментакомфорт,есприко,сега сме на Алора сироп моря препоръчайте нещо което има файда

# 773
До тука нищо не помага за Хиперактивност ходихме на хомеопат 1 година е половина,после сме изпили брейнбустер,ментакомфорт,есприко,сега сме на Алора сироп моря препоръчайте нещо което има файда
Може да звучи глупаво, но трябва да търсите психиатър който да има ADHD и да има докторат.
Аз лично, в България не бих отишъл на психиатър, но имам и друго гражданство където съм и диагностиран като възрастен.
Цялата работа идва от недостиг на допамин. При нас възрастните е малко по просто, защото може да го осъзнаем и да се съобразим с някой от поведенията си. Трудното е когато мозъка ти работи на 10000 оборота.
Аз лично се стремя да правя неща с ръцете си, защото интелектуалните занимания се превръщат в еклектични и не усещаш как времето минава.
Хората с ADHD имат проблеми с ориентацията във времето. Те обикновено знаят две времена, сега и не сега, ако мога така да се изразя. Имат проблеми с концепцията на delayed gratification ( не зная как да го кажа на български ). По никакъв начин не бива да се занимават с финанси е моето мнение.

Не се ли страхувате, че може да набутате децата си във сивата кал на мнозинството, вместо да е в талантливия 0.1 % ? И вместо да държи по цял ден телефона си и да се ръчка в разни социални мрежи и форуми с измислени идентичности, да използва това което му е дадено като абсолютен дар и да се наслаждава на творчески живот.
Ако мислите, че социализирането и да бъде като всички останали е равносилно на успех, помислете отново.
Това състояние е доста полярно в зависимост от това кой как го използва. Или си на върха, или си на дъното.
Никога в сивата кал на от 08 до 17 часа.
Направете всичко възможно да сте на върха. И внимавайте  с казана, че ще ви дърпат надолу.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 19:03 от Дон Домат

# 774
Може ли да ми препоръчате книги на английски, които са ви помогнали?

# 775
Може ли да ми препоръчате книги на английски, които са ви помогнали?
Аз имам доста книги, но са само за възрастни.
Не зная дали търсите за дете или за възрастен.
Те и книгите за ADHD станаха като че ли бизнес.
Един от ветераните е Russell Barkley. След като свободно владеете езика, потърсете канала му в youtube.
Потърсете книгите на Edward M. Hallowell M.D., той пише добре.
Добре написана книга която слушах скоро
Men with Adult ADHD: Highly Effective Techniques for Mastering Focus, Time Management, and Overcoming Anxiety
Written by: Thomas West
Щом търсите на английски, мисля че мога да ви помогна.

"Детето ми е на 4 години и учителките в детската градина споменаха за леки съмнения за ХАДФ."
Това за учителките сериозно ли го казвате ? Как не ги е срам. Детето е само на 4 годинки и те го диагностираха с ЛЕКИ СИМПТОМИ.
Няма човек на замята който да няма тези ЛЕКИ СИМПТОМИ.
Това с учителките направо ме ужаси.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 23:42 от Дон Домат

# 776
  • Deutschland
И в Германия е така. Всички учителки станаха невролози, психолози и подобни. Детето се разплакало в градината, заведете го на психолог. Викам разбира се, но първо ще поговоря с адвоката, че напоследък за всичко се съветвам с него. Мирясаха.
Емоционалните деца ги гледат под лупа. Не бива да проявяваш чувства. Не е разрешено да плачеш, да тъгуваш. Това са симптоми, които изискват диагноза. Обясних им, че децата ми имат балканска жилка и емоцията при нас е водеща. Нямат нужда от никакви диагнози.

# 777
Моля, пуснете нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт