Отговори
# 240
  • Варна
Добре дошли ново бебочета ❤️ Бъдете здрави 🍀
Леле,хелти...Баскетболист ❤️❤️❤️

# 241
Einhorn, Healthy, честити да са ви бебчетата! Много да са здрави, щастливи и благословени! А вие бързо да се възстановявате и да гушите сладурите 😇💙💙
Balenata, и на мен ми звучи като да наближава моментът 🤩
Аз днес след прегледа за разкритие постоянно се следях дали няма пък нещо да прокървя или да ми зацапа. Следобед имаше нещо на бельото ми, което ми се струва, че може да беше тапата/част от тапата. Не беше много като количество, но беше по-гъсто, жълтеникаво с една червеникаво-кафява нишчица по средата. След това не съм забелязвала нищо необичайно. Ще видим 😇 Иначе ми се втвърдява честичко коремчето, но нямам болезнени контракции, поне за сега

# 242
Честити бебчета, мили мами! Бъдете много здрави и бързо възстановяване! ❤️❤️❤️

За секциото в Токуда: предният ден е приемът в отделението, но точно в 12ч (това не го знаех и бях смъмрена, че отидох в 13ч 😀). Обстоен преглед на магарето за разкритие, попълване на документи и настаняване. Късния следобед ме пратиха на консултация за упойката при алерголог, но нищо не ми тествах, просто ме попитаха дали имам алергия към нещо. Вечеря донесоха към 17:30ч, малко парче лазаня със спанак, не беше лоша. Гледайте да си имате вода. На етажа има диспенсър, но е супер гадна водата от него.

Сутринта в 6ч дойде сестра, направи ми клизма (не е нещо неприятно), към 8 влязох в операционната, сложиха ми абокат - доста ме заболя и кръвното рязко ми спадна - 60/40. Казах на сестрата и тя ми вля някаква банка, та се посвестих. Анестезиоложката, млада и много приятна, каза да се свия колкото мога, постави малка инжекция и след нея голямата, усетих само първото леко боцване. Сигурно след това са поставили катетъра, но нищо не съм усетила. Сложиха предпазния параван и се чувствах добре. Започна операцията и усещах неща като мазане на йод на корема ми с бинт. Веднага след това беше първия разрез, но не го усетих, Анестезиоложката ми каза за него. След малко започнах да треперя от кръста нагоре, заради спиналната упойка, в един момент си държах зъбите да не ми тракат 😀 по някое време усещах силно бутане и натискане на корема ми, на моменти дъха ми спря и трудно дишах. Беше ми страшно напрежение, чаках всяка секунда да чуя бебето ми да изплаче. Когато го чух, сълзите ми се отприщиха и се чу мелодията Happy birthday to you, много сладко ❤️, сложиха ми го на рамото за 1 секунда. Беше 9:07ч.Веднага след това не помня колко време са ме шили. После докторката ми даде някакви нареждания, които забравих на момента. Към 11ч пуснаха таткото при мен, сега за жалост е забранено. Към 13ч донесоха бебетата за около 20 мин, и така на всеки 2-3 часа. Сестрите минаваха регулярно и за изпразване на катетъра, и за смяна на едни големи превръзки. Но не даваха никакви указания как да засуче бебето. До следобеда се чувствах добре, упойката още ме държеше, но в един момент започнаха леки болки, които станаха доста силни към 21-22 ч. Поисках си болкоуспокояващо, вляха ми го през система. От другия ден започнаха да дават свещички Профенид.
На сутринта раздвижването си беше трудна работа. Бавно и полека се изправиха другите момичета (бяхме 4 в стаята). На мен ми причерня като седнах на леглото и ми казаха да не се изправям преди да ми е изтекла 1 система. Дадоха закуска след това, попара с чай и сирене. Аз все още нямах никакъв апетит, но по-добре да се изяде. После ме изведоха от интензивно и ме настаниха в родилно, в двойна стая за 1 нощувка бях, после ме преместиха в самостоятелна. Бебетата ги даваха за целия ден, взимаха ги за памперс и изследвания. Може да са в стаята и през нощта, стига да се разберете с другата жена. Мерят ги всеки ден и като бяха готови изследванията, ми обясниха подробно какви са резултатите. Показаха ми как се прави баня и тоалет на бебето. Правят и пробно кърмене - мерят бебето преди и след кърмене, за да е ясно колко е изяло. На всеки 3 часа носят и добавка - адаптирано мляко за всяко бебе, майката преценява дали да го даде. Аз си носех помпа и давах коластрата, но ми казаха да не го правя, щом не се стерилизира помпата след всяко ползване. Дават нощници, превръзки, гащи по всяко време, стига да си поискаш. Предпоследния ден минава лекар да прегледа шева и да опипа корема. Всеки ден на родилките мерят температура и кръвно, дават антибиотик.
Последния ден ми направи добро впечатление, че ми направиха анкета какво ми е харесало от престоя и какво не. Изписванията са около обяд, 12-13ч.
Дълъг роман се получи, дано да не съм пропуснала нещо. Това е информация от септември 2019.

# 243
Честито на всички нови мами,да са живи и здрави всички бебчета! Ние с моя бебок сме вкъщи от 5 6 дена,падна ни пъпчето вече,почнаха коликите и грам време не ми остава да ви пиша,но ви чета с удоволствие! На всички мами на който им предстои раждане им пожелавам бързо и спокойно раждане! Хубав ден на всички ! 🌹😘🌹💙💙💙

# 244
Боже колко бебчета са се родили! Ще се постарая да прегледам старитв страници и да запиша всички малки бонбони! Нека бъдат здрави, щастливи, силни и успешни хора ❤ Прегръщам ви Майчета! Честито!
Съмър, безкрайно щастие ви се е случило! Хайде, радвайте си се, у дома си най-добре! Бъдете честити!
Анна, ох, мила! Важното е, че ви се е случило в болницата, не като се приберете и стане филма! Там ще се погрижат за него! Всичко ще е наред, стискай зъби, поддържай лактация и всичко ще е наред! Стискам палци.
Ние от вчера сме у дома... толкова психически сриващо ми беше престоя там... леле, чувствах се като затворник, всеки ми дава непоискан съвет, кърмата ми беше тотал щета, караха ме да дохранвам, набиваха ми в главата как аз кърма нямам. А детето си седеше с добри килограми... бе как да е. Това с желнието да кърмиш е една много психически тежка тема...
ох, милички мами, бързо възстановяване! Знайте, че скоро ще се приберете у дома и там е много по-спокойно, много по- отпускащо! Гушкайте, обичайте и вие сте най-добрите майки за децата си! Не го забравайте!

# 245
Честито за всички бебенцаааа 🤗🤗🤗
Момичета, на мен ми падна тапата 😁

# 246
Мамчета,честито за всички появили се бебчета на бял свят. Да са живи и здрави💋💋 на вас бързо възстановяване 🍀❤🌹

# 247
Честито за всички нови бебчета! Да растат здрави и щастливи!
Аз съм в 37 седмица и при мен нищо не се случва. Имах дата за секцио от АГ, вчера ми звъня да ми каже, че е много натоварен деня и не се знае дали ще е тази дата. Та общо взето си седя в неведение Grinning иначе съм като робот, от кръста надолу няма кост, която да не ме боли. След по- дълго лежане просто съм за снимка как ставам и ходя..

# 248
Честито на всички майчета! Нека бебчетата ви бъдат здравички и вие покрай тях!

Ана не се стресирай, щом сте в болница сте в сигурни ръце. Скоро бебчо пак ще е до теб. Hug

Бенчита хайде чакаме още едно бебенце Hug

Нас от снощи ни хванаха коликите.. мислех, че идват на по-късен етап, но явно зависи.Педиатърката изписа някакви капки, но приятеля ми без да иска като купувал останалите бебешки лекарства (тече ни очето и използваме капки) пропуснал да вземе точно капките за колики и оставил рецептата в аптеката. Разбира се аз не помня какви бяха, а в аптеката са изхрърлили рецептата Grinning Та се чакам да стане обяд да се чуя с нея да ми ги продиктува. Мен хормоните обаче яко ме тресат, ту ми се реве, ту съм нервна и ми идва да откъсна главите на всички около мен.. дано скоро се регулират, че не се търпя.

# 249
Честито за всички нови бебчета! 👼🏻Да растат здрави и щастливи! 🍀 Бързо възстанновяване на всички и скоро да сте у дома! 🏡

# 250
Пак съм аз Grinning
Днес бяхме на преглед да видим какво се случва, има ли напредък, няма ли. И се оказа, че няма. Шийката е на 1 см скъсена(до сега не ми беше казвала), изгладена и мека(в готовност, каза и че като тръгне разкритието нямало да буде трудно и бавно или поне аз това разбрах от казаното Grinning ). Главата е доста ниско, развива си се още, плацентата е добра за сега и има води. От време на време изпада по някое малко парченце от тапата още явно. И съм инфекция отново, този път и двамата ще пием антибиотик 5 дни пък когато се роди. Cold Sweat Confounded

# 251
Честито на всички нови майки и техните бебочета. Бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи! Hug

Аз от няколко дена съм с менструални болки и втвърдяване на корема, даже единия ден бяха и с болка, но нищо което да мога да следя като време. Я почне, я спре. А вече не издържам и нямам търпение вече. Grinning. Утре влизам вече в 39г.с. и някак се чувствам закъсняла с раждането, въпреки че знам че е хубаво да си е доносена беба. Grinning
Малко вече почвам да не я усещам или поне да забелязвам повече стяганията и болките, от колкото тя като мърда. Следя за тапа или нещо друго, но за сега всичко ми изглежда нормално, както си е било през бременността.

# 252
Честити да са новите бебоци, какви хубави имена сте им дали самоо 😍. Добре, че имаме вече ние твърдо име, иначе щях да се чудя кое по-напред да открадна 😄. Да са здравички и послушни всичките мъници!

# 253
Здравейте, момичета.На 29.06.с планово секцио
 се роди Валентин-3400 и 50см.утре живи и здрави се прибираме в къщи. Успех и леко раждане на всички чакащи

# 254
И аз да се включа, бях с термин 10 юли, но поради предно скорошно секцио трябваше и сега да е секцио и избрахме дата 1ви юли. Всичко хубаво, приготвих си всичко от 30 юни и на 1ви трябваше в 7 и 30 да съм в болницата, е да, ама не. Бебо реши в 5 сутринта да излиза, като се събудих от зверски изтичащи води и болезнени контракции. Добре, че си бях избрала тази дата, защото имах и по-късни варианти. Grinning Та сега се гледаме, нооо бебчо само спи, даже не плаче за хранене, не иска да засуче, докато съм била в реанимация са го свикнали на шише и сега не знам.. При вас как е, вашите бебета поспаливи ли са, плачат ли, търсят ли си хапването?

Общи условия

Активация на акаунт