Отговори
# 135
Усмивка, Лиилоо, честити бебенца! Да са ви живи и здрави и много, много да ви радват! 👼🏻💐❤ Бенчита, успех на теб! 🍀👼🏻

# 136
Спазвате ли / Ще спазвате ли поверието бебето да не се изкарва вечер до 40 ден ?
😔в тези жеги освен вечер няма кога да се излезе

# 137
  • Варна
О,не,никакви поверия 😁
Както казваш,то само вечер става за излизане 😁
Даже сега ще ходя да се пострижа (дано не му резнат достойнство 🤷) преди да родя,че после няма да ми се занимава... И силно се надявам довечера като ида на тонове да ме оставят за раждане 😁

Спазвате ли / Ще спазвате ли поверието бебето да не се изкарва вечер до 40 ден ?

# 138

Аз да,така или иначе е супер топло а и четох,че месец след раждането имунната система продължава да се развива.Дори не желая да имам гости преди 40 ден.Може и да е остаряло поверие но на мен ще дойде добре.Ще съм след секцио и тепърва ще свикваме със зайчето ☺

# 139
Mariya, няма да го спазвам. Най-много седмица - две да стоим вкъщи и после мисля да излизаме на разходка. 😇
Anna, аз се подстригвах през март, дано са ни пълноценни малките мъже 🤣🤣🤣

# 140
  • Варна
Момичета, запознати ли сте с процедурата, бащинство,,... Мисля,че бях чувала,че има възможност нашата да излезе в такова за двете години 🤔

# 141
Майчинството може да се "прехвърли" на бащата и се превръща в "бащинство". Тогава обаче майката трябва да се върне на работа, а тати остава да гледа бебенцето. Трябва хубаво да се видят условията в Кодекса на труда.

Момичета, запознати ли сте с процедурата, бащинство,,... Мисля,че бях чувала,че има възможност нашата да излезе в такова за двете години 🤔

# 142
Аз мисля колкото може по-скоро да започнем разходките, но като гледам ще са само вечер и то по-спокойни места. Относно гостите  най-близките хора от семейството, които е ясно, че няма да дойдат болни или със съмнителни симптоми. Като цяло ако не излизам от самото начало то ще е по друга причина(преумора, безсъние, дъжд), а не поверието.

# 143
Няма да спазвам поверието. За мен е безумие да не излизам 40 дни. Просто ще избегна досадници, които ще се навират в бебето и в мен.

Аз нито един път не съм била на тонове, вече съм в 36 седмица. Каква може да е причината АГ да не ме праща на тонове и дори да не ги споменава?

# 144
За замръкване зависи от режима на детето. Батковците си искаха 8 и нещо къпане, ядене и най късно 9 лягане. Иначе за излизане по принцип със сигурност няма да го спазваме. Ние днес правим две седмици и се надяваме тези дни да я изпишат. Като се прибере няколко дни да се климатизира и започваме по малко разходки. Относно гостите сега се прибират на мм родата от Германия и кръстницата от Испания. Ако трябва да чакам още месец те ще си тръгнат и чак догодина ще я видят. Предвид ситуацията по далечните приятели и колегите ще дойдат по късно.

# 145
  • София
Момичета тази нощ към 3 ми падна тапата и имах леки контракции на 6-7 Мин.Тръгнах към болницата,прегледаха ме и имаше само 1 см разкритие,пуснаха ме си ходя и ако зачестят контракциите на 3 Мин да се върна или изтичане на води.Да обаче те намаляха стана на 10-11 Мин и така цял ден..Сега пак на 9-10-11 Мин и няма изтичане на води..Какво да правя,да чакам ли,да тръгвам ли..😭 Термина ми е на 01.07

# 146
Как сте бъдещи мами? Още малко и идва заветния месец.

Ние сме добре, но кърмата ми чак вчера дойде и днес е страшен ад. Има много кърма, а каналите са се запушили.. лошото е, че малката свикна да цока мляко от биба и сега трудно иска да засуче, но няма да се предавам. Цедя се с помпата, че гърдите стават на камък и боли ужасно. Дария има малко по-тежка жълтеница, днес и вчера за по 3 часа беше под лампа, но се надявам утре щом акта и за раждане е готов да си ходим вкъщи, където кипи трескава подготовка за прибирането ни. Чак вчера купиха дървеното креватче и количката, който бяхме харесали и вече чакат новата си притежателка. Винаги бавно минават дните в болница..
Хайде, чакам хубави новини от всички чакащи 🤗

# 147
Може да се прехвърли след 6-тия месец. Майката попълва декларация, че се отказва от своето майчинство и работодателя на бащата подава същите документи като за майчинството към НОИ.

П.П. При мен няма много промяна, зацапването продължава, днес усещам контракциите по-често и по-болезнени. Под наблюдение сме.. и чакаме 🤷‍♀️
Усмивке, пробвай с компреси малко да се успокоят. А жълтеницата ще мине бързо като започнеш да я кърмиш.

# 148
  • Варна
Бенчита,Ива Попова...Вълнувам се с вас и стискам силни палци всичко да мине наред.
Ива,не знам какво да посъветвам,но предполагам иде момента 🥰

Бърборанче....АГто ми във Варна си ме викаше на тонове,както си пише в книгите 😁
Тукашната ми нито веднъж не е е викала,аз сама отидох в 36та седмица без час,без нищо,че даже ме накара да си ги платя (по ЗК се поемат попринцип).... Да не говорим,че последните ми изследвания не ми ги е пускала (Васерман, микробиология и др)...Луда работа...според мен си е до АГ и на някои не им се занимава,не знам... Подсещай я

# 149
Момичета тази нощ към 3 ми падна тапата и имах леки контракции на 6-7 Мин.Тръгнах към болницата,прегледаха ме и имаше само 1 см разкритие,пуснаха ме си ходя и ако зачестят контракциите на 3 Мин да се върна или изтичане на води.Да обаче те намаляха стана на 10-11 Мин и така цял ден..Сега пак на 9-10-11 Мин и няма изтичане на води..Какво да правя,да чакам ли,да тръгвам ли..😭 Термина ми е на 01.07
Аз едва ли ще ти помогна (секцио ще съм), моя доктор ми каза ако имам контракции в продължение на два часа регулярни да отивам в болницата. Нямам по подробни инструкции, но според мен на 3мин да чакаш да станат си е доста. Стискам палци всичко да мине леко и чакаме да ни зарадваш 🍀не се плаши и по-добре още едно ходене до болницата според мен отколкото да не знаеш какво става

Общи условия

Активация на акаунт