Отговори
# 150
Момичета, запознати ли сте с процедурата, бащинство,,... Мисля,че бях чувала,че има възможност нашата да излезе в такова за двете години 🤔
Моят мъж ще вземе бащинство, но то е единствено 15 календарни дни(тоест две седмици) , след това се връща на работа. Взима се от деня на изписване от болницата, не може сам да избира дата.

# 151
Две различни неща са отпускът полагащ се на бащата при раждане на дете за 15 календарни дни от деня на изписване и прехвърлянето на бащинство след 6 тия месец , ако майката желае да се върне на работа тогава.

# 152
  • Варна
Моя грешка,не уточних😁 Не 15те дни бащинство,а отпуск за гледане на дете след 6 месечна възраст. Балената,запозната ли си, отново ли е 90% върху осигурителният стаж до първата година 🤔

# 153
Да, точно така, 90% от средно дневно брутно възнаграждение за определен период назад във времето на бащата/ до максималния осигурителен праг/. От навършване на 6 м. на детето до първата му годинка. Ето и една статия, която може да помогне.
https://bulmar.com/bg/publikacii/prehvyrljane-na-majchinstvo-ot- … ovitel-baba-djado

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 18:54 от Balenata

# 154
  • Варна
Благодаря за статията,изглежда интересна,след малко като легна я почвам 😊

Ние се прибираме от тонове. По пътя към болницата усещах контракции,а в болницата болезнени,леко болезнени (за пръв път усещам такива). На тонове излизат контракции и се чудеха дали да не ме оставят до раждането (39+2с.),но понеже разкритието си ми е 2см и шийката още не е изгладена напълно, Акушерката каза по-добре да се прибирам и ако не е тръгнало до петък,тогава ще ме приемат. Прибираме се сега и съм супер притеснена,че усещам на често,но не болезнени. Предполагам,че може би е от пътя (120км) защото и предния път усещах,но като преспах бяха отшумели 😁
Иначе с такова желание тръгнах днес и с мисълта,че ще се случи 😁 Даже не плаках за баткото (че предния път ми беше много тъжно)

# 155
Късмет Анна93!!! Малко остана:heart_exl:!!
Ох всеки път с трепет чакам да напишеш че оставаш в болницата, че твоето с това пътуване ХИч не е лесна работа!!!

Момичета да питам- последно от къде взехте комплекчета за изписване? Ако сложите и линкове от къде сте купили или снимки ще сте страхотни!!!
Освен това ще носите кошче, гнездо или някакъв вид одеалце за да го изнесете от болницата?
Мерси предварително!!!

# 156
Аз за изписването имах комплект от баткото, който така и не беше обличан. Иначе с тънка пеленка и в столчето за колата ще е. Иначе знаете ли на изписването как се случват нещата, само таткото ли ще пуснат или може и останалите роднини ?

# 157
Ние взехме комплект от Вис Виталис, като цяло исках сама да си сглобя такъв, но свекървата настоя, че даже е и със зимно одеалце. Приготвила съм си една пеленка, а от болницата така или иначе искат дълъг ръкав и панталонки, та те ще преценят. А от болницата ще си го изнесем със столчето за колата най- вероятно.
Вече ми се иска да раждам, а ми е рано, в 36 седмица съм. Готова съм с всичко, жегата ме мори, нервите са ме подгонили и само съжалявам мъжа ми Grinning

# 158
Нашите дрешки за изписването взехме от HM. Направо се влюбих в това жълто комплектче с Мечо Пух 🥰 От един магазин в града за бебешки неща взехме сравнително тънка пеленка, от едната страна пак с Мечо Пух, с която евентуално да го загърнем на излизане от болницата😇. Надявам се, че няма да го претоплим, не посмях да взема комплектче с къс ръкав 🤷

Късмет Анна93!!! Малко остана:heart_exl:!!
Ох всеки път с трепет чакам да напишеш че оставаш в болницата, че твоето с това пътуване ХИч не е лесна работа!!!

Момичета да питам- последно от къде взехте комплекчета за изписване? Ако сложите и линкове от къде сте купили или снимки ще сте страхотни!!!
Освен това ще носите кошче, гнездо или някакъв вид одеалце за да го изнесете от болницата?
Мерси предварително!!!

# 159
Аз съм подготвила две, като едното е доста дебело и май ще отпадне, но ще взема и двете, за да преценим със сестрите.
Това е по-тъничкото, като съм добавила шапчица и ръкавички при нужда.

# 160
Честита радост, Усмивка и Лило. Да растат здрави, щастливи и да имат много късмет малките девойки! На вас - бързо възстановяване!

Alexandrova17 Ние взехме комплект от тук:https://angel-baby.eu/62-komplekti-za-izpisvane?q=%D0%9D%D0%B0%D … 1%81%D1%82  . Той има и боди с къс ръкав, и цяло боди с дълъг, но ще оставим само едното, в тези жеги..
Иначе бебо в кошчето за кола ще го вземем сигурно.

Исках да помоля също за съвет за удобна  чанта за количка, че при нашата количка тази екстра не се включва, а оригиналната към нея чанта е много скъпа.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 12:55 от Sequinn

# 161
Аз взех ето това комплектче:

https://kosara.bg/24354/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-10-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8

Притесняваше ме леко, че няма късо ръкавче, но прецених, че в крайна сметка при нужда бодито без ръкав + жилетка, ще свършат работа.
Живот и здраве, смятаме таткото да си я изнесе на ръце в пелената и после да си я сложим в столчето, някак не ми се иска директно в столчето да я изнасяме.

Има ли тук някоя бъдеща мама, която възнамерява да ражда в Селена? Аз съм там за секцио около 7-8.07. и съм много филмирана и много нетърпелива едновременно Simple Smile

# 162
И аз днес взех комплекта за изписването.Бодито е много тънко,а пък панталончето е като лен,много приятна материя

# 163
Nana7 може ли да споделите от къде сте взели комплектчето? Много е хубаво!

# 164
Nana7 може ли да споделите от къде сте взели комплектчето? Много е хубаво!
  Chory разбира се,прикачвам ти страницата да видиш как изглежда

Общи условия

Активация на акаунт