Отговори
# 255
И аз съм със секцио от 01.07.Бебето си изяжда АМ.Слагам го на гърдите преди това .От вчера започна да излиза по малко коластра ,но не е много.Има силен смукателен рефлекс и малко ме болят зърната.Може би ,когато се приберем в понеделник и ми е по-спокойно ще тръгне повече.
Аз да попитам боля ли ви главата и колко време ?Вчера и днес се събудих от главоболие.Днес по-силно,а се старая да пия повече вода.
Другия въпрос е къде ви боли? Това ми е първо секцио.Не ме боли разреза ,а корема над него,който е като спаднала топка.Не мога да се изправя и се придвижвам като баба ,наведена и прегърбена,хваната за кръста .Вие как бяхте?

# 256
Моята е на 10 дни. До преди 3 само спеше и не й се чуваше гласа. Сега си помрънква и иска гушкане и сучене доста. Следобед става кисела. Не са колики още , но ги очаквам скоро. Иначе като цяло е кротка в сравнение с брат й, който ревеше нон стоп за ядене.

И аз да се включа, бях с термин 10 юли, но поради предно скорошно секцио трябваше и сега да е секцио и избрахме дата 1ви юли. Всичко хубаво, приготвих си всичко от 30 юни и на 1ви трябваше в 7 и 30 да съм в болницата, е да, ама не. Бебо реши в 5 сутринта да излиза, като се събудих от зверски изтичащи води и болезнени контракции. Добре, че си бях избрала тази дата, защото имах и по-късни варианти. Grinning Та сега се гледаме, нооо бебчо само спи, даже не плаче за хранене, не иска да засуче, докато съм била в реанимация са го свикнали на шише и сега не знам.. При вас как е, вашите бебета поспаливи ли са, плачат ли, търсят ли си хапването?

# 257
Ytrendafilova, честито бебче Simple Smile голям късмет сте имали с датата. Аз още не съм родила, но с първото ми дете ми беше стрес, че не мога веднага да го закърмя и през нощта са му давали АМ от биберон. Но няма нищо притеснително, свикват си после на гърда мъниците, стига често да им се предлага.

Einhorn, с първото ми секцио усещанията бяха 1:1 както си го описала. Болките ми бяха от ребрата до белега на операцията. А и аз ходех превита на буквата Г деня след секциото. На всеки следващ ден разликата е огромна откъм възстановяване.

# 258
До мамите, на които им предстои секцио

Вземете си свещички ПРОФЕНИД за болките след операцията- вълшебни са 🤞🤞 на 3тия ден вече си ходя почти нормално, само проблем имам при ставането и лягането.

Все пак питайте лекар

# 259
Ох, момичета, за кърменето: няма свикнало на АМ, няма “няма кърма”, коластрата е адски мъничко, но напълно достатъчно за коремчето на бебето, което е с големината на черешка. Слагайте бебетата да сучат колкото се може по-често, първо ще е коластрата, после една жълта кърма, накрая идва бялата, едва капе, но бебето ще си дърпа достатъчно, ще яде често и по малко. АМ е много по-хранително и ги държи спящи за дълго време 3-4 часа, а това е пагубно за гърдите и е добре да се цедите поне през 2 часа или да пробвате да събудите бебетата (ако не са с тежка жълтеница като моята, която ако ще с гшавата надолу да я обърнеш няма да се събуди изобщо...)
Аз изживях тотален стрес и адски ревове с тази кърма. 3 дни бебето не беше при мен и кърма няма, детето научено на АМ, преди това хранена със системи, не желае да захапе гърдата дори. Беше много депресиращо за мен и си изревах живота.
Биха ми оскитоцин няколко пъти, цедих се всеки час, слагах малката, когато можеше да цоца, ако не, просто да лежи върху гърдите ми и стана бе! След 7 дни вече яде основно кърма... няма да забравя първото ѝ засукване, аз рева, то цока. Мисля, че в болницата ще ме запомнят като : жената цица, всички ми видяха гърдите 🤣 и то много пъти. В къщи е същото, яде на поискване, постоянно е на гърда и гледам да не давам почти никакво АМ, само в най-напечените моменти. Тоесто това става по 1-2 пъти на денонощие.
Страх ме е дали яде достатъчно, но гледам да вярвам на тялото си.
Много е трудно, много е стресиращо, но вярвайте във възможностите си! Не слушайте като ви казват, че нямате кърма, докато детето спи и е спокойно, значи е нахранено, гладно бебе не е спокойно. Хедра на мен много ми помага, в книгата ѝ има всичко като основни спънки и проблеми.
Ще се справиииим! Дори и с АМ, нищо не е на всяка цена. Както казах, ние сме най-добрите родители за нашите деца и в този период на стрес и нагаждане към съжителство с това непознато човече е жизненоважно да си повтаряме тази мантра!
Честито на майчетата, аз малко се притеснявам да не взема да изпусна някой, толкова бързо ни се раждат бебчетата 👀👀👀 браво на децата!

# 260
  • Варна
Честито на новите мами❤️
Лило,при нас тръгна добре (да добавя,че с баткото беше адски стрес,ад и ужас...,,кърменето,, продължи 2 седмици със слагане на гърда и после АМ,като тогава от ден 3 гърдите ми бяха на камък, запушени канали 😁).

Бебчето суче,личи,че засмуква хубаво и все едно пие,не знам дали точно преглъщане чувам. Трябваше да се цедя докато беше под наблюдение и първият път явно изцедих повече,защото гърдите станаха на камък болезни,но за щастие така се случи,че ми го върнаха и се нормализираха (мисля,че много ми помагат силиконовите зърна,първият път не съм слагала).
Сега преди ядене само са доста подути и болезнени,но в същото време не чак толкова,че да не може да засуче...Това според вас кога се нормализира 😭

Едната гърда ми е по-голяма и подута,а гледам да го държачи еднакво време активно сукане на гърдите...

Другото...По колко време смятате,че е необходимо,отново активно сукане (ако въобще има такова понятие) 🤔 Честно да си кажа не знам дали ще имам търпението да е по цял ден на гърда,колкото и егоистично да звучи предпочитам да се цедя май..

# 261
Ох, много е заниамвка да е постоянно на гърда... ни мога да ям, ни да се изкъпя... лудница е, но за сега така съм решила, че се оказа, че помпата ми е тотален булшит и сега чакам медела... поръчана е, в болницата се цедих с нея и е много, много добра, моята едва пусне 2-3 мл.
Иначе аз държа на гърда докато я изплюе, после слагам на другата. Абе в момента съм на принципа водене по детето. Малко губя себе си в тази ситуация, но се надявам до към 3-ти месец нещата да се регулират. Ще видим до кога ще издържа 🤣🤣🤣

# 262
Лилооо,коя помпа на Медела? Ръчна или електрическа си поръчала? Аз мисля да изчакам да видя дали ще ми трябва,но това правилно ли е според вас?

# 263
Охххх така като ви чета и не издържам вечеее..искам си бебето 😀 няма ли да излиза.. утре таткото има рожден ден, дано го изненадаме 😀🤷‍♀️
Аз от сега имам много коластра, но пък съм с Хашимото и се притеснявам дали ще имам кърма, заради тези хормони 😑
Не знам какво да правя с тези хемороиди..Аг-то не ми дава да слагам свещички, нито да се кисна.. слагам ледчета и се мажа със зехтин. От сега съм изключително зле, не ми се мисли след раждането как ще е..ама ще търпя, какво да се прави.

# 264
New Mama, електрическата взех, еднофазната, с ръчната ще ти се оттегли вола. Цедене на 2 часа по 15 минути на гърда. Такава предмишница ще се направи, че не е истина. В болниците трябва да има помпа, ако ти притрябва ще купите, ще кажеш на таткото да ходи или поръчай ти онлайн.
Бенчита, аз съм с яки хемороиди...и шева от епизиотомията ми се посцепи и ходя като... наакана 🤣, както каза майка ми, боли си, не при всички е така, разбира се, аз се мия почти постоянно с хладка вода и ме успокоява. Като родиш вече ще ти дадат някакви неща да ползваш. Това си е, майка лесно не се става, хахах, гадната баналност, която си е яката истина 🤣,  нооо вземете ли се с бебето и болката става по-търпима, хормоните гърмят направо, при мен поне е така, реве ми се само да я видя, в началото не можех да осъзная, че това е моето дете, особено като я виждах през стъклото на кувьоза, ама като ми я донесоха... ох, Божке, всичко изригна. Няма хемороиди, няма сцепено дупе 👀. И безсънните нощи са все още търпими, абе странна работа, много е емоционално.

# 265
Ох, момичета, за кърменето: няма свикнало на АМ, няма “няма кърма”, коластрата е адски мъничко, но напълно достатъчно за коремчето на бебето, което е с големината на черешка. Слагайте бебетата да сучат колкото се може по-често, първо ще е коластрата, после една жълта кърма, накрая идва бялата, едва капе, но бебето ще си дърпа достатъчно, ще яде често и по малко. АМ е много по-хранително и ги държи спящи за дълго време 3-4 часа, а това е пагубно за гърдите и е добре да се цедите поне през 2 часа или да пробвате да събудите бебетата (ако не са с тежка жълтеница като моята, която ако ще с гшавата надолу да я обърнеш няма да се събуди изобщо...)
Аз изживях тотален стрес и адски ревове с тази кърма. 3 дни бебето не беше при мен и кърма няма, детето научено на АМ, преди това хранена със системи, не желае да захапе гърдата дори. Беше много депресиращо за мен и си изревах живота.
Биха ми оскитоцин няколко пъти, цедих се всеки час, слагах малката, когато можеше да цоца, ако не, просто да лежи върху гърдите ми и стана бе! След 7 дни вече яде основно кърма... няма да забравя първото ѝ засукване, аз рева, то цока. Мисля, че в болницата ще ме запомнят като : жената цица, всички ми видяха гърдите 🤣 и то много пъти. В къщи е същото, яде на поискване, постоянно е на гърда и гледам да не давам почти никакво АМ, само в най-напечените моменти. Тоесто това става по 1-2 пъти на денонощие.
Страх ме е дали яде достатъчно, но гледам да вярвам на тялото си.
Много е трудно, много е стресиращо, но вярвайте във възможностите си! Не слушайте като ви казват, че нямате кърма, докато детето спи и е спокойно, значи е нахранено, гладно бебе не е спокойно. Хедра на мен много ми помага, в книгата ѝ има всичко като основни спънки и проблеми.
Ще се справиииим! Дори и с АМ, нищо не е на всяка цена. Както казах, ние сме най-добрите родители за нашите деца и в този период на стрес и нагаждане към съжителство с това непознато човече е жизненоважно да си повтаряме тази мантра!
Честито на майчетата, аз малко се притеснявам да не взема да изпусна някой, толкова бързо ни се раждат бебчетата 👀👀👀 браво на децата!
Много се радвам за вас, че нещата вече са ок 🤗 и че кърменето потръгва. Имам въпрос аз може и към вече миналите през това - взех си чая за кърмачки на ХИП, сложила съм го в багажа за болницата даже, та въпроса ми е от там ли да го започна или да изчакам да тръгне кърма първо (секцио ще съм) и тогава да не направя някоя беля. И като цяло ако имате впечатление от него. И моята помпа е съвсем обикновена, но се надявам да не ми е особено нужна, ако ли не ще купува друга мъжа ми.
Нямам търпение вече  и много ме е страах 🙈🙊

# 266
Mari92, аз чак като се прибрах си взех чак за лактацията, ама по-хубава стимулация от бебе на цица няяяма. Много ми помогнаха и инжекциите с окситоцин за да ми тръгне кърмата. Ако има някакъв голям проблем, може да питате в болницата.
Мари92, нормално е да те е страх, аз цяла нощ не спах. Ту вълнение, ту ужас. Нооо, минава и после е хубаво, много в хубаво ❤ Като мине първоначалния шок и стрес си е красота.

# 267
Много ви се радвам, че ви е потръгнало с кърменето. Това ми е болна тема от опитите ми с баткото. При мен беше екстремно трудно, слагах бебето на 2 часа на гърда, имах 2 електрически помпи Авнт и Медела, цедях се по час и половина по 10 пъти на денонощие, Хедра дойде вкъщи на консултация и всичко правех според теорията, но не, бебето ми ревеше от глад. Засуква лакомо, но изплюва след малко гърдата и реве. Чувствах се ужасно, че не мога да си нахраня собственото детенце с това, което е най-добро за него. След 2 месеца мина изцяло на АМ и стана щастливо бебе, но на мен ми остана болката и вината. Ще видим сега как ще е с второто, дано да имаме повече успех.

# 268
И аз да си изкажа едновременно щастието и болката. На 01.07. се роди моята дребосъчка Джулия. 2500гр., 49 см., 2 седмици преди термин. Бях с 5 см. разкритие и чести безболезнени контракции. Пуснаха ми система окситоцин и след 3 часа вече се гушкахме.
И сега драмата ми с кърменето, разбира се. Първият ден беше много активна и си стоеше често на гърда като активно сучеше. След това обаче се започна с едно спане, не може да се събуди да яде, а дори и да е будна засуква хубаво няколко пъти и пак заспива. Пишка и ака рядко, цедя се, но изкарвам едва 20 мл. само коластра от двете гърди и тях едва изяжда, защото спи. Цяло денонощие се мъчим на 2 часа да консумира нещо, аз съм като зомби вече , а ефект никакъв. От болницата казаха, че е мъничка и още няма сила, което го разбирам, но и с каката , която беше 3кг. претърпях същото фиаско със спящо бебе и за няма и месец бяхме изцяло на АМ. Не, че ми е драма да минем на АМ, но при положение  че имам кърма от една страна и че кърмата ще е полезна за нейното ниско тегло и проблемна бременност от друга, изобщо не ми се иска. Sad

# 269
И аз да си изкажа едновременно щастието и болката. На 01.07. се роди моята дребосъчка Джулия. 2500гр., 49 см., 2 седмици преди термин. Бях с 5 см. разкритие и чести безболезнени контракции. Пуснаха ми система окситоцин и след 3 часа вече се гушкахме.
И сега драмата ми с кърменето, разбира се. Първият ден беше много активна и си стоеше често на гърда като активно сучеше. След това обаче се започна с едно спане, не може да се събуди да яде, а дори и да е будна засуква хубаво няколко пъти и пак заспива. Пишка и ака рядко, цедя се, но изкарвам едва 20 мл. само коластра от двете гърди и тях едва изяжда, защото спи. Цяло денонощие се мъчим на 2 часа да консумира нещо, аз съм като зомби вече , а ефект никакъв. От болницата казаха, че е мъничка и още няма сила, което го разбирам, но и с каката , която беше 3кг. претърпях същото фиаско със спящо бебе и за няма и месец бяхме изцяло на АМ. Не, че ми е драма да минем на АМ, но при положение  че имам кърма от една страна и че кърмата ще е полезна за нейното ниско тегло и проблемна бременност от друга, изобщо не ми се иска. Sad

Ние сме в същото положение, кърмата блика от мен, но малкия суче 5 мин и заспива на гърдата, след половин час пак е гладен и се буди с рев.Харесал си е само едната гърда и това е. Започнах да се цедя и да му давам от шишето поне да виждам колко яде, на 2ч или 2,5ч.Докато се наяде, да заспи минава час, аз докато се изцедя е станало време за следващото хранене. Спя по 1-2 ч в денонощието, нямам сили за нищо, не мога да обърна внимание на себе си, нито на мъжът ми, нито да изчистя или да наготвя нещо.
Другото което е, че никой не ми обесни по колко мл. да давам на хранене вече сме на 18 дни и аз всеки път се чудя сега колко кърма да му приготвя.На 6тия ден когато ни изписаха ми казаха да давам 60 мл, о тогава бяхме все още на АМ, кърмата ми слезе на 8-9 ден от раждането и от тогава само се мъчим да се кърмим или да уцелим дозата в шишето. Тези стандарти написани в интернет за храненето на бебето били  за деца над 3 кг,просто се въртя в един омагьосан кръг и не знам как да изляза от него.

Общи условия

Активация на акаунт