Отговори
# 420
Как се справяхте с депресираното състояние от това, че не иска да засуче в началото? Цял ден се мъчим и нищо не става, само веднъж засука като бяхме сами, сега ми помогнаха и ми дадоха АМ и вода, обясниха ми за какво става на въпрос. Малко несериозно отношение проявяват към родилките и бебетата според мен, чакам ги цял ден да го изкъпят(сутринта казаха, че ще го вземат), да дойдат да ми обяснят как да се грижа за него, но никой за нищо не дойде. Като попитам казват колежката ще ви обясни, казват уж на тази въпросна колежка и никой не идва. Седиш, чакаш, гледаш го как плаче, как спи и не иска да засуче и се чудиш къде грешиш и какво да направиш.. не знам какво да правя, искам да се приберем и ако трябва сама да си се уча, но виждам, чд тук помощ няма да получа за жалост. Cry Confused
Мен в болницата ме посъветваха да си взема протектори( дадоха ми даже техен стерилизиран) докато мъжа ми купи и донесе. С тях си суче да все още, казаха ми че са ми малки зърната и не може да засуче. Ако има кой да ви донесе пробвайте. Моите са на Canpol евтини са около 5 лв, но вършат работа. Може това да е проблема и моето дете ядеше я болницата и адаптирано, ще потръгнат нещата 🍀

# 421
  • Варна
+1 за протекторите за зърна. Моите също бяха евтини,но заради тях кърменето тръгна добре (за разлика от първото)

# 422
DelUnic, аз в болницата преживях най-големия си кошмар! Знай, че няма да е все така. Не разчитай някой там да ти каже нещо адекватно... Моето дете също беше на АМ в целия престой в болницата, много я борех на гърда, ревах, депресирах се и се молех да се прибера. Разчитах на книгите, инстинкта и близките си за да гледам новородено. В болницата имаше само една сестра, която ми обясняваше нещичко и се опита да ми помогне за кърменето. Другите присто махаха с ръце и се правеха на велики...
Бори се, търпи и си мисли как друг път в държавна болница не 🤣
Наистина нещата минават и става по-добре, у дома, когато си спокойна, с близки хора ще се справите. Ако искаш се обади на консултант по кърмене, те са хората, които ще дадат най-адекватен съвет. Поздрави и стивкай зъби!

# 423
Здравейте момичета. Не съм писала, но и аз родих своята радост преди 6 дни. Вече сме вкъщи. Храня я с АМ. Колко изяждат вашите бебета, лакоми ли са? Аз имам чувството , че може да яде постоянно.

# 424
Моето в болницата изобщо не искале да яде,след като се прибрахме се нормализираха нещата,той е изцяло на кърма,но се цедя,защото макар и със зарната пак не се справям той се изнервя,боли ме от секциото като го държа в поза за кърмене и може би малко и в мен си е проблема,но важното е,че гърдите ми поомекнаха и не е толкова мъчително цеденето. Относно колко мл яде горе-долу 60,някога 70. Понякога през 3 часа,понякога повече или по-малко,реших,че няма нужда от стриктен режим,когато потърси яде,естествено не го оставям гладен по 6 часа. Относно секциото,кажете колко време ви боля доста и след като махнаха конците по-добре ли е?

# 425
Здравейте момичета. Не съм писала, но и аз родих своята радост преди 6 дни. Вече сме вкъщи. Храня я с АМ. Колко изяждат вашите бебета, лакоми ли са? Аз имам чувството , че може да яде постоянно.
Моето бебче е на 9 дни. Първите дни беше на NAN, но връщаше доста, запече се и сменихме млякото с Aptamil Comfort, да чукна на дърво нещата за сега са ок. Яде на 3 часа, през нощта прави по- дълги паузи, най- често си изяжда 60мл. , но има и пъти, в които не успява.

# 426
И аз преживявам кошмар момичета ☹
Идват хвърлят ми бебето и оправяй се..аз умирам от болки от тази операция..отделно вчера 2 пъти припаднах заради ниско кръвно.. днес пък ръката ми посиня от неправилно сложени абокати..
Добре че беба е лакома и веднага засука, но ми е трудно да я вдигам, взимам..абе картинка съм..стоя и рева..изпусна ли нещо на земята го вдигам с крак, че няма навеждане 😃
Ох..оплаках се, през сълзи..

# 427
Здравей, разбирам те. И аз бях така първите дни. Всичко ме боля. Нямаше как да си държа бебето от абокати, системи, цялата бях набоцкана. Ако много те боли слагай свещички профенид.
Благодарение на тях много по-бързо станах, раздвижих се и се грижех за бебчето.

Идват хвърлят ми бебето и оправяй се..аз умирам от болки от тази операция..отделно вчера 2 пъти припаднах заради ниско кръвно.. днес пък ръката ми посиня от неправилно сложени абокати..
Добре че беба е лакома и веднага засука, но ми е трудно да я вдигам, взимам..абе картинка съм..стоя и рева..изпусна ли нещо на земята го вдигам с крак, че няма навеждане 😃

# 428
Мили момичета, честито на тези от вас, които станаха вече мами ❤️😇
Да ви се похваля и аз - от 15.07 съм мама 💙💙💙 Терминът ми беше 11.07. Бебчо не искаше да слиза надолу обаче. Шийката ми беше изгладена и имах 1.5 см разкритие седмица преди да родя. Вечерта на 14.07, към 23 часа, започнаха леки контракции, които бяха на често, но кратки. Отидохме към 3 през нощта в родилното и ме приеха, макар да нямах още същинска родова дейност. До 12 часа на обед на 15.07 имах само стягания в корема и кръста. Не се спрях да ходя по коридора и да скачам на надуваема топка и явно подпомогнах процеса. В 14 часа имах вече 5 см разкритие (при около 3.5 см към 8 сутринта). В 15 и нещо взе да става нетърпима болката и да получавам чувство за напън. На една от контракциите мехурът ми се пукна сам. После започнаха напъните и след няколко контракции, в 16 и 30 часа на 15.07 се роди моето момченце Георги 💙- 3340, 50 см. Идеален 🥰. Считам го за бързо раждане - реално от 12 до 16 и 30 часа.
Не знам до кога щяха да ме чакат да преносвам, имах час за 8 сутринта на 15.07 да ме види лекарят, но той ме видя при други обстоятелства 😁😇
Надявам се всички да сте добре 😇

# 429
Не се заседявай на едно място(знам че много ти се спи) 😃 всяко ставане е ужас, ако имаш възможност кърми на стол и като цяло избягвай леглото. Ако не ти дават свещички - Профинид много помагат аз ползвах до третия ден мисля. Пиенето на вода също много ми помагаше, но и много ме болеше при всяко пишкане, явно е притискал нещо като е пълен

# 430
  • Варна
Добре дошли на всички нови бебчета ❤️ Бъдете здрави 🍀🍀🍀
Момичета,колко ядат вашите бебочета?
Ивайло в на 23 дни. Като мл ядеше по указанията на кутията на Хип. Преди да влезе в болница му давах 100мл (на 19дни) . Днес обаче видях,че му дават 160 в болницата 😳
За два дни е качил 140гр...
После за да се върнем на мл на кутията ще трябва да остава гладен сигурно... Не знам колко е добре толкова много 🧐
Понеже аз го храних  и му дадох 110мл и акулерката каза,да му дам колкото иска и така изяде 160мл...

# 431
Ох тия милилитри и това ядене И мен ме мъчат, макар че моето бебе е на седмица.
Всеки път яде различно или заспива докато яде.

# 432
Мен също ме тревожи храненето. От третия ден моето бебенце е изцяло на кърма, пълни здраво памперсите, хапва с апетит и дори понякога по-често от три часа, храня на поискване, мислех, че я прехранваме, но вчера бяхме на контролен преглед на 16 ден от раждането при друг педиатър, не в Селена, оказа се, че е наддала едва 150г от датата на изписването. Лекарката ме успокои, че може да е разлика в измервателното устройство, както и че вероятно в първите дни вкъщи е отслабнала още, така че реално да е качила повече грамчета, но аз силно се разтревожих.
Другото притеснително при нас е, че обърнахме денят в нощ и обратното. Детето е жизнено, весело, обаче през деня става през три часа за по половин час, колкото да се нахрани и като я изкъпем вечерта, ококорва очи и ни държи до 4 сутринта, понякога плаче, понякога просто си стои, но не иска да заспива. Направо съм капнала, липсата на нощен сън ме смазва, сега се редуваме с таткото, обаче другата седмица той тръгва на работа и ще се налага да воювам сама през нощта.

# 433
Мен също ме тревожи храненето. От третия ден моето бебенце е изцяло на кърма, пълни здраво памперсите, хапва с апетит и дори понякога по-често от три часа, храня на поискване, мислех, че я прехранваме, но вчера бяхме на контролен преглед на 16 ден от раждането при друг педиатър, не в Селена, оказа се, че е наддала едва 150г от датата на изписването. Лекарката ме успокои, че може да е разлика в измервателното устройство, както и че вероятно в първите дни вкъщи е отслабнала още, така че реално да е качила повече грамчета, но аз силно се разтревожих.
Другото притеснително при нас е, че обърнахме денят в нощ и обратното. Детето е жизнено, весело, обаче през деня става през три часа за по половин час, колкото да се нахрани и като я изкъпем вечерта, ококорва очи и ни държи до 4 сутринта, понякога плаче, понякога просто си стои, но не иска да заспива. Направо съм капнала, липсата на нощен сън ме смазва, сега се редуваме с таткото, обаче другата седмица той тръгва на работа и ще се налага да воювам сама през нощта.

Същите сме и ние, през деня е кротък и спи, но стане ли 10 вечерта започва да плаче, независимо дали е ял или не, давам му водичка, глюкоза, понеже има Бебешка жълтеница, капки за колики, възглавничка с черешови костилки, бял шум, беберон, не и не, като реши да плаче си плаче, само беберона го успокоява за малко, после го плюе и пак си плаче... Мъчно ми е, че не знам как да му помогна, нямам много време и на себе си да помогна, с доста шевове съм и от скоро и с външни хемороиди, не мога да сядам изобщо и картинката е пълна. Иначе през деня почти не се буди освен за хранене, по време на разходка спи, в колата също, не знам защо вечерта е толкова неспокоен...🤷‍♀️😕

# 434
Добре дошли на всички нови бебчета ❤️ Бъдете здрави 🍀🍀🍀
Момичета,колко ядат вашите бебочета?
Ивайло в на 23 дни. Като мл ядеше по указанията на кутията на Хип. Преди да влезе в болница му давах 100мл (на 19дни) . Днес обаче видях,че му дават 160 в болницата 😳
За два дни е качил 140гр...
После за да се върнем на мл на кутията ще трябва да остава гладен сигурно... Не знам колко е добре толкова много 🧐
Понеже аз го храних  и му дадох 110мл и акулерката каза,да му дам колкото иска и така изяде 160мл...

Струва ми се много 160мл, с Виктор са с 1ден разлика и той яде около 90-100мл, като педиатърката каза че до 3 август когато е и следващата ни консултация трябва да яде по 110мл, тогава вече ще е на месец. Също каза , че на кутиите пишело повече мл за месеците.

Общи условия

Активация на акаунт