Отговори
# 525
Привет!
Искам да ви попитам дали вашите бебенца се  страхуват от резки движения? Например  нагоре-надолу.

# 526
  • Варна
Моето май не.
Момичета много ли спят вашите едномесечни бебета? Моето от няколко дни спи по цял ден,че и по цяло нощ,иначе за ядене е на часовник.
Будва само от към 6 до към 9,като в това време изучава света спокоен

Привет!
Искам да ви попитам дали вашите бебенца се  страхуват от резки движения? Например  нагоре-надолу.

# 527
Бях чела, че бебетата се страхуват от резки движения и силни шумове, та си викам само моето ли е страхливо... 😄 Инче моето бебе си будува доста. На 23 дни е. Сутрин и следобяд си будува по 3 часа.

# 528
Съмър Сторм, ти си великан!!!!! Само това ще кажа! Евала!

# 529
Ползвате ли раница или слинг ? Някъде четох, че се ползват след като бебето стане на 3 месеца. А тези ергономични раници, които гледам /Tula/ на някои от моделите пише, че стават за ползване още от самото раждане.

# 530
Ако баткото е на детска си спи през деня, даже някой път се буди чак на 4тия час за ядене, но ако е вкъщи въобще не спи, тъкмо да го успа в детската и се появи и като се извика: Мамооо и се стресне и го събуди.

samima, стряска се вече само от батко си, иначе преди да направи месец от всичко се стряскаше, дори от собственото си дишане 🤣

Иначе ни изписа и капки, които ми ги приготвиха в аптеката - вит.Ц + още нещо(забравих какво точно беше), надявам се да помогнат , че в неделя ще му правя женската погача.

Бяхме миналия уикенд в Пловдив и едната вечер се прибрахме в хотела в 00и30, примирила съм се , че лятото режим няма да има.  Просто като е жега , нормално е да излизаме и да се прибираме по-късно.

# 531
Съмър Сторм, ти си великан!!!!! Само това ще кажа! Евала!
Много си мила Лиилоо, както винаги. Hug

Аз искам да попитам майките с недоносени бебенца, някой споменавал ли ви е за рехабилитация и имате ли някаква по-подробна информация. Може би Marielavalentinova е единствената освен мен с толкова недоносено бебенце... Не знам дали на всички правят?

# 532
Да се включа и аз към оплакващите се.. При нас коликите започнаха, постоянно е върху мен или на ръцете ми..тя реве, аз рева.. Много съм изморена, направо нямам никаква сила.. запъхтавям се, не ми стига въздух, не знам дали е още от раждането, все пак са минали само 13 дни. Отделно мтого  се потя, операцията ме понаболява, но малката е постоянно в мен, сигурно затова. За капак сме в кампания и е толкова напечено, че едвам виждаме таткото..иначе помага по цяла нощ, ама ми е жал и за него..абе тежък месец. На моменти много се отчайвам и си мисля, че не ставам за майка. Тази нощ сме само двете..не иска да спи, само реве, вече не знам какво да пробвам, за да я успокоя.. 🤷‍♀️😔
Ох, дълго стана ама да си споделя ..

# 533
SummerStorm на мен не са ми казвали нищо за рехабилитация за малката. Ходим засега всеки месец при неонатолог, водих я на очен и сега другата седмица сме на ортопед. Иначе нас ни мъчат коликите, пихме какво ли не вече смених еспумизан, колийф, инфакол, лефакс нищо не ни помага. Сега обаче ми донесоха един крем от Чехия за колики и да ви кажа имаме малко подобрение, маже се около пъпчето и слагам една марличка отгоре и памперса.

# 534
Бенчита, спокойно всички е от операцията и напрежението. Аз вече почти месец продължавам с потенето, но в по-малки количества 😃 Трудно  е сам, когато няма кой да ти помага. Давам си кураж с това, че коликите са до 4-ти месец, но как минават тия месеци.... Чая от Анасон при нас помага приспива я нито капки, нито нищо помогна само това държи положението.

# 535
Бенчита, пробва ли с омнибиотик панда? И моята бебка някъде там проима страшните колики и само помагаше спането върху мен, нищо друго, нощем буквално и бях хамак, някак и аз успявах да поспя, схваната после, но спях! Много е измъчващ този период, да. Помогна този пробиотик, онзи ден ядох едни спагети, нали я кърмя и май не ѝ се отразиха добре, цял ден и нощ беше със силни колики, но иначе бяха спрели. Мисли го така, това в период и ще мине и определено не си лоша майка! Справяш се отлично!

# 536
Явно всеки преминава през такива мисли, при мен дойдоха сега 25 дни след раждането. Правя ли всичко както трябва, чувства ли се добре, топъл ли е, студен ли е, колики ли са, отделно проклетия рефлукс, само го гледам върнал ли е, какво, колко и как. И на всичкото отгоре имам една мила свекърва, която ми създава такава паника, че не се издържа “Ама защо повръща това бебе?”, “Ама бабе защо се въртиш по гръб?”, “Дали няма температура?”. Положението е трагично, чувствам се ужасно.. да попитам, малчо понякога освен мляко връща и чиста водичка, която мирише на кисело. Знам, че по принцип млякото се разделя на пластове в коремчето, а миризмата вероятно идва от това, че е връща час след хранене примерно, но все пак случвало ли ви се е?

# 537
  • Варна
При нас също има колики (с баткото определено не е имало). На нас чая от копър също много помага си мисля 😁
Потя се и аз постоянно (попринцип си се потя доста,ама сега...)
Отделно почнах активно опити за свалянето на килограмите (вместо да спя през деня,че имам едни час два за сън след готвенето и оправянето 😁 🤦)
Момичета почнах да правя упражнения... Ама се увивам със стреч фолио докато ги правя и пада яко пот. Днес ще ми е трети ден и вече съм 1лг надолу,а не мърдаше кантара.

Иначе ние също сме сами с баткото и бебето по цял ден. Бабата я няма в момента и все още крепя психически,но до кога не се знае 😁
Малко за сверка...Колко хапват бебчовци 🤔
Моят е на  36 дни 130АМ

# 538
  • Варна
При нас е по същия начин, връща мляко, понякога е като водичка, както си го описала
Не знам как е при вас, но от известно време бебчо не яде така спокойно, както преди (само на АМ е). Спира до половината, почва се голям рев, не иска да дояжда останалото, после е голяма мъка да дояде. На почти 2 месеца е  давам по 120мл, ама къде ги изяжда, къде не... чудя се жегите ли му влияят, коликите са ясни, още ги има, започнаха още от родилното.
Иначе на консултацията на 1мес го измериха 4.200кг, 1.100 е наддал от изписването. Според мен на следващата консултация ще е над 5кг. Вече се усещат като го нося Grinning
Ходихме на ортопед, педиатърката ни даде направление, всичко е наред.

отделно проклетия рефлукс, само го гледам върнал ли е, какво, колко и как.
..да попитам, малчо понякога освен мляко връща и чиста водичка, която мирише на кисело. Знам, че по принцип млякото се разделя на пластове в коремчето, а миризмата вероятно идва от това, че е връща час след хранене примерно, но все пак случвало ли ви се е?

# 539
На 22 дни яде 110 от вчера. Дори понякога не ѝ стига и правя още 30, от които изяжда 10- 15 и мирясва.
Това хранене е голяма дилема и филм, постоянно се притеснявам не е ли много количеството. Изцяло на АМ сме.
С какво занимавате мъниците докато са будни ? Слагате ли ги по коремче вече ?

Общи условия

Активация на акаунт