Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 329
  • 788
  •   1
Отговори
# 195
Точно днес гледах старо интервю с Гери Малкоданска. Нейното детенце се ражда в 7ми месец при д-р Нашар. Разказваше как Докторката знаела, че ще роди през нощта и не се прибрала вкъщи, а останала ако имат нужда от нея.
Аз съм от 10 часа при д-р Ставрев. Него отдавна съм го харесала. Той ми беше първия избор за следене на бременността, но така де стекоха нещата, че пак малко от неудобство се записах на ЖК другаде. Иначе аз съм от сдружение Зачатие и преди две години организирахме в Пловдив "Ден на репродуктивното здраве", той беше дошъл като представител на Селена и много хубаво впечатление ми направи, че е толкова млад и надъхан да работи. Отделно скоро четох статия за една жена, която в 22 г.с. й се пукат водите и в две клиники в Пловдив я отписват, за късмет попада в Селена на д-р Даниел Ставрев и той казал: "Трябва да се опитаме да спасим това дете". Това търся аз в лекар, да прави всичко възможно, за да даде шанс. Удържали са положението и в 25 г.с. се е родило детето, оттам са го поели неонатологията. Та статията беше за щастливото изписване на мама и бебе

# 196
Тери, бях в патологична заради болезнени контракции в 28г.с, но се закрепиха нещата.
Относно Ставрев и аз съм чела статия за този случай, отделно съм чувала доста добри отзиви за него. Виждам, че термините ни са сравнително близо, може да се засечем при раждането.. Grinning
Да питам относно Селена. Предвид, че не искат да си носим превръзки, бельо и т.н, знае ли се те какво ще дават да ползваме след раждането?

# 197
Аз чета от известно време темата на Селена, там говорят за раждане също. Жените препоръчват всеки да си вземе всичко. Има много противоречиви мнения. Едни са били като на хотел, други са нямали и тоалетна хартия в стаите. Зависи сигурно какви сестри ще се паднат. Нощниците били скъсани на някои жени. Аз ще си взема всичко все едно отивам в държавна болница. То така или иначе се побира в един малък куфар. Само за бебето ще спазя да нося малко неща. В детска стая би трябвало да имат всичко.
Преди как пишехме Еди коя си седмица + Еди колко си дни. Вече всички сме толкова близо до финалната права, че + дни не се споменава дори.
В групата във фейсбук започнах тема относно почерпките. Учудих се колко жени са на мнение, че нищо не се носи. Ние тези дето сме с по 15 лекаря, ще има да черпииим. Аз ги мисля тези неща от сега, че ако оставя на мъжа ми... Той не знаел, че повечето хора подготвяли малко украса вкъщи за изписването на бебето и ме предупреди от него нищо да не очаквам. Майка ми поне някоя тортичка ще спретне.

# 198
Аз също вече съм събрала всичко, което смятам за необходимо в багажа си, та дори и нощници и тоалетна хартия, помпи, пелени и малко бебешки дрешки.. 🤭 искам да ми е спокойно, че нищо няма да ми липсва.. единствено въпросът с превръзки/гащи ми е доста неясен и не знам какво да очаквам, но и там ще подготвя варианти. 🤷
Аз съм на мнение, че е хубаво да се почерпи за бебето. Както екипа, така и докторът, който е следил бременността. Най-малкото за здраве. Но пък съм категорично против да се дават допълнителни пари на доктора, особено пък ако раждането е в частна болница или с избор на екип. Смятам, че те са доста добре платени в тези случаи.

# 199
След като родих, особено след усложненията, които имах, мъжа ми занесе кошница с почерпки за екипа на смяна. Отделно за изписването подари букет на сестрата, която му даде бебето и плик със символична сума. Но аз раждах в държавна болница, без избор на екип и това беше единственото, което дадохме. Този път пак смятам да съм там, нищо че се следя на частно .

# 200
Аз имам пресен опит с раждане секцио в държавна болница с избор на екип. Бях си избрала самостоятелна стая след интенЗивното. Задължително си вземете превръзки. Бях с тези на канпол и бикини си купих обикновени. Имах и от тези еднократни гащи, но са за дами с малки дупета и пак се слага превръзка. Първия ден и вечер се стои гол и с катетър. На следващия ден те карат с количка до стаята. Аз трудно се въЗстанових. Бяхме общо 5 жени секцио в този ден. Всички останали се раздвижиха преди мен. Този път съм решила да раждам на вип етаж с вип стая. И на мен ми се струват излишни пари, но спокойствието ми е по - важно. Въобще не искам да си помагам с никой в стаята, а да ми е тихо и спокойно. Отказвам се от миналия вариант заради престоя с другите в интензивното и отношението на старшата на сутринта. Как не сме раждали, а сме оперирани и за това не можем да станем и т.н. И всеки пърди, повръща. Това е моя опит и не казвам, че при всеки ще е така. Предния път не съм черпала, но на екипа дадох допълнително пари, тъй като от самото протичане на секциото бях изключително доволна. От лекарите знам, че им е писнало от бонбони, сокове и тн и всеки предпочита да си доизкара някой лев. Аз парите ги дадох след раждането. Беше моя инициатива.

# 201
Като има превръзка каква е идеята на еднократните гащи тогава, странно.
Tinki_Winki, има публикуван списък за Селена от преди една година. И те искат еднократни. Явно за тази част от хигиената не са предвидили нищо
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3511898598823797& … d=643315142348838

# 202
Ами според мен идеята е, че ако превръзката пропусне можеш направо да изхвърлиш гащите. Сега видях този списък, не знаех, че искат да се носят. В едно видео за Селената буквално акушерката обясняваше родилките да отиват с една четка за зъби и зарядно за телефон.. Лошото на еднократните гащи е, че аз взех размер XL на канпол (най-големия) и до раждането със сигурност ще ми бъдат малки. Имайте го предвид - тяхното еднократно бельо е за по-фини дами, а не знам да се предлагат други марки и размери по магазините.. Joy

# 203
Аз съм раждала секцио в Щерев март 2020.
Плащаше се 80лв за единична стая и не съжалявам изобщо.
Докато бях в реанимация бях с други, които гледаха телевизия, а аз исках да ми е тихо и да спя.
Според мен, няма нужда някой да наглежда бебето. То в началото спи много, има време и за къпане, и за хапване…
То е в подвижно легълце, може да си отвориш вратата на банята и да го гледаш докато си вътре.

# 204
2015г като раждах в Тина Киркова, въпросната вип стая беше да сме 2 жени. Струваше по 40лв на ден. Грам не съжалявам,че ги дадох. Бяхме ск 2 жени, беше много добре хем има с кой да приказваш, хем като дадоха ужасното рициново масло имаше кой да наглежда бебетата. Сега обаче ако съм сама грам няма да страдам, но в Софиямед където ще раждам, мисля че беше 100лв единична стая, които няма да дам. Иначе там стаите са 2йни,демек няма да е кой знае каква лудница.

# 205
И в Селена са двойни, а 160лв на вечер да съм сама, някак ми идват доста. По принцип леглото било 80лв, ама не ти приспадат другите 80 от това, че уж ти влизат в раждането. Реално плащаш три легла: двете в стаята + 1 което не ползваш в пакет раждане. Но и аз смятам, че ако има жена при мен, която приказва по цял ден по телефона, ще искам да ме преместят. Въпреки че след секцио на някой приказва ли му се

# 206
  • София
Оооо след секцио много ти се приказва. обезболен си, не те боли, спокоен си, че всичко е минало благополучно, видял си прекрасното си бебе и искаш да споделиш с целия свят щастието си.
В МД в реанимацията телефоните са изклюпени, в опрвделени моменти давта да ги пуснеш и да говориш и ползваш интернет иначе пречат на апаратурата, която е закачена за родилките и следи денонощно състоянието им.
На мен би ми било неприятно да съм в стая с жена с лоша хигиена, но се надявам всичко да е ок и да трябва да се премъча само четири дни. С три двца ще имам достатъчно разходи, за да давам излишно пари за вип стая, првдпочитам да си купя после нещо на мен или на децата.
Да се похваля вчера бях на преглед и ввче имам дата, чакам си секциото края на август. Беба е ок за момента, дано си изчака датат и всичко мине благополучно.
Аз искам да почерпя по някакъв начин екипа, но още не ми се е избистрило как точбо да стане.

# 207
Момичета, да ви питам. Понеже до сега не съм имала контракции или поне не съм разбирала, тази вечер ми се случи нещо странно. Започна тъпа болка долу като при цикъл. Сравнително постоянна е, но отминава от време на време. Не е даже точно болка, а чувството преди цикъл на тежест и дисконфорт ниско в корема. Пипах го, не усетих това чувство на силно стягане. Стяга си се когато детето опъва ама не целия корем, а на места - крак, дупе, ръка и така. Не съм сигурна, това подготвителни контракции ли трябва да са? Стреснах се малко и легнах, сгънах се леко като при цикъл и отмина ама пак си ме опъва от време на време. Вие някак повече различавате нещата и ще съм благодарна да помогнете. В 35 седмица и 2 дена съм.

# 208
Вече се подготвя тялото, аз имам болезнени опъвания ниско долу. Родилните контракции не се объркват. Там е регулярна болка от кръста към корема, крампи като при цикъл + стягане на корема. Истинската болка започва, когато се спукат и водите. При някакъв вид болка може да се пие но шпа, ако не помогне, се обръщаш към лекар.
 Сега как си? Simple Smile

# 209
Вече се подготвя тялото, аз имам болезнени опъвания ниско долу. Родилните контракции не се объркват. Там е регулярна болка от кръста към корема, крампи като при цикъл + стягане на корема. Истинската болка започва, когато се спукат и водите. При някакъв вид болка може да се пие но шпа, ако не помогне, се обръщаш към лекар.
 Сега как си? Simple Smile
Добре съм тази сутрин. Мисля, че си отмина. То не беше и силно де, просто усещането когато скоро ще ти дойде и те наболява. Просто този тип болка не я бях усещала от месеци и се притесних. Благодаря за съвета, явно и мен ме почват подготвителни.

Общи условия

Активация на акаунт