Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 244
  • 788
  •   1
Отговори
# 30
И аз нещо не мога да спя от близо седмица, все ми е жега, а ме е страх да спя на климатик да не настина.

# 31
И мен ме е страх на климатик да спя. Днес сефте го пуснахме през деня и аз само сменям дългия ръкав с късия.
По новините казаха, че падат частично ограниченията за свиждане по болници, дано до август ни огрее и нас. Въпреки, че ако пускат би било добре да е все пак след платен  бърз тест на всяко влизане.

# 32
О,дано да пускат Heart
А за момичетата,които не могат да спят от болки в таза,пробвайте,ако не сте, с U-образна възглавница за кърмене - единия крак отдолу,другият-отгоре + една завивка свита като боксов чувал отгоре,за да може цялото тяло да има опора при спане настрани. Аз само така спя и нямам проблеми, но в родилното едва ли ще мога да си нося възглавницата 2 метра, а и ще ме боли адски най-вероятно и ще трябва да мислим поза на място Grinning

# 33
  • Варна
И аз съм с болки в таза вечер , и доеи при всяко завъртване се чува изпукване на някоя става
.... 😑 Инъче жегите за мен са все още поносими, но не ми се мисли като се вдигнат градусите още.... 😥
Някоя от Вас има ли сърбеж (външно) в интимната област ? Секрета беше чист.. сега на 12ти пак ще пускам , но общо взето постоянно имам външен дискомфорт. АГ каза да се мажа с клотримазол и това е. 🤷‍♀️

# 34
Хич не ми понасят жегите, надявах се по-дълго да е дъждовно. Подуват ми се краката, тежи ми и стоенето права след детето, ме довършва. Вечер ми е тежко на стомаха, тромава съм и само търся място да легна и я бебето започва да рита, за да се обърна, ту се пазя да не ме ритне баткото в съня си. На обяд страшно ми се спи, но само при нашите ми се получава, че има кой да гледа баткото Simple Smile
  Аз, както и една рокличка не бях купила, така за два дни натрупах цял скрин с розови дрешки Grinning

# 35
Да, последните 2 дни бяха много предизвикателни. Почнаха краката да ми се подуват :/ ако някой е пробвал някой крем, ще е супер да сподели. Иначе знам да ги вдигам, ама не винаги се получава :/

Инак нищо почти не съм купила, но моят термин е чак в края на август 🙄 пак ще дойде бързо де. Тези дни ще се активизирам. Дойде ми скрина и ще има къде да ги събирам Simple Smile

# 36
А парят ли ви стъпалата? Взех охлаждаща гел с мента, но не помага особено. Възглавничките на ходилата и петите са ми подпухнали и болят по цял ден още от ставането.

# 37
Всички явно сме си с едни драми. Спането е странна мисия. Или ставам по 5-6 пъти да пишкам и не мога да си намеря място, я от болка в таза, я от жега, или спя като пън като ми се натрупа умора и неспане от предните дни. Сутрин имам глезен, следобед вече йок... Ужасно е. С първата бременност нито съм се подувала така, нито бях толкова с голям корем. Много е гадно като имаш едни очаквания, а то е друго🤣 макар че имам дата и пак ми се вижда много още цяяяяял месец та и отгоре. Вчера толкова ми стана тежко като обядвах, напълних стомаха бързо бързо, че едвам дишах, явно растящо бебе плюс пълен стомах, водят до притискане на диафрагмата. Добре че поне у нас е хладно. Определено в парка ще ходя след 6, че иначе седя на пейка нищо не правя и вода тече от мен...

# 38
Цедралекс ползвам за краката, но няма ефект, освен приятен охлаждащ ефект.

# 39
Стоене вкъщи на хладно, краката да са вдигнати, а най-добре топнати в морето.
 Момичетата от Варна имат спасение Grinning
На мен до следобедните часове ми е добре, сутрин даже ми е леко, но следобед и вечер ми тежи корема и краката се подуват. Уж трябва да се вечеря по малко, а аз си хапвам добре и после ми тежи Grinning

# 40
  • Варна
Притеснявам се.. в петък съм на преглед, но от старт с поднормено тегло 47кг днес се тегля и продължавам да свалям, 51кг и отива надолу, утре сигурно ще съм вече 50.... ще се побъркам..защо така, всичко вървеше нормално. Качвах постепенно, до преди седмица бях стигнала 54, а сега...и като прочетох някои неща и се изплаших още повече, реве ми се направо.

# 41
Аз живея малко по-нависоко и жегите засега ме радват (не ме убивайте с камъни), даже излизам на терасата да се топля, къщата ни все още е бая студена …. Като изключим болките в дланите, стъпалата, а отскоро и колената, съня ми е перфектен, ако бебето не реши да си порита между 4 и 5…. В интерес на истината, мисля че възглавницата за бременни / кърмене ме спасява доста - слагам си я зад гърба и като съм на една страна имам опора и е доста добре.
Белатрих и аз стартирах с поднормено тегло, бях 47-48, но съм качила доволно, в момента съм 61 и бая ми тежи. Стискам палци всичко да е наред! Понякога нашите килограми не са критерий за бебчетата - те си взимат своето за наша сметка.

# 42
Стига чете и да сваляш, не е от теглото на бебето. Твоето здраве може да е разклатено, на бебчо всичко му е наред. Аз все качвам, карам го на салати и все навън с детето седя, а все едно от въздуха трупам, което пак не е добре за здравето. Успокой се и си изчакай прегледа Simple Smile

# 43
Познавам жени родили по-малко килограми, отколкото са забременели. Повръщаха 9 месеца нон-стоп, имаха си и сериозни други проблеми. Родиха си здрави деца.
С това разстройство няма какво друго да е, сваляш килограми. Според мен сериозно помисли дали не се зарази с чревна бактерия. Аз съм на антибиотик за Ешерихия коли в момента и меките, течни изхождания, които имах изчезнаха. Със сигурност желязото ми ги предизвика, но по-скоро ми е прецакало чревната флора 13 седмици карах така и мислех, че няма какво да направя по въпроса. В началото на стомашната ми сага свалих 2 кг за седмица, аз също съм слаба. Не се беше отразило на бебето, то си беше качило.

# 44
Здравейте и от мен. Малко късно се включвам, но досега ви четях с удоволствие и интерес. Терминът ми е на 11 август - момиченце, от София.

Bellatrixxx специално заради теб реших да пиша, за да те успокоя, доколкото е възможно. Стартирах бременността с поднормено според докторите - 47 кг. В момента съм 52 и малко, като в един момент бях почти 54. Изследванията са ми супер, с изключение на хемоглобина, който е 110. За него ми изписаха Сорбифер, но се изчерпа по аптеките и го смениха с Малтофер и Билкова кръв всеки ден по два пъти. Не много очаквано, започнаха страшни проблеми със стомаха, разстройство, и има моменти, в които ме е страх да излезна от вкъщи. В понеделник бях на преглед, а миналата седмица бях на третата фетална морфология. За мое щастие всичко се развива добре, и бебето е 1.900. Като казах на следящия ме доктор, че имам стомашни кризи, той не се трогна особено (той всъщност за нищо не се трогва, но това е тема на друг разговор), затова и реших и аз да не се притеснявам излишно. Независимо, какво ям или не ям е все тая. Резултатът е един и същ. Не се стресирай и всичко ще бъде наред.

Общи условия

Активация на акаунт